Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Åk på weekendresa i Sverige och Europa

Toppbild: Anna Hugosson, Visit Stockholm

Kom bort från vardagen för en stund och ta en weekendresa
till någon härlig stad. Här tipsar vi dig om de perfekta resmålen för en
weekend, och vad du hittar på under hela helgen. 

Weekendresor i Sverige

Stockholm i toppklass

En weekend i Stockholm kan vara allt du drömt om, eller inte visste att du längtade efter. Ät ramensoppa i Tokyo-klass, upplev internationell konsthistoria och vintageshoppa på Södermalm. Och det behöver inte bli dyrt.

Lekfulla Malmö

En helg i Malmö? Ja, varför inte? Här finns Sveriges coolaste museibyggnad, en levande folkpark med ett moriskt palats, en fem kilometer lång sandstrand och hippa, småruffa stadskvarter som för tankarna till Berlin.

Bra drag i Göteborg

Go west. En weekend i Göteborg gör ingen besviken. Här finns museer i toppklass. Långgatorna, Sveriges kanske bästa nöjeskvarter, unika Majorna. Och räcker inte det? Ta en båt ut i skärgården.

Upptäck en mellanstor svensk stad

Svenska städer blir allt roligare. Kulturen, arkitekturen, hotellen och restauranger håller allt högre klass. Många av Sveriges allra bästa krogar finns idag i mellanstora städer, värda en utflykt i sig.

Egentid på Strömstad spa

Sköna dagar på spahotell

Checka in och koppla av på något av Sveriges alla spahotell. En spaweekend är för dig som vill ha maximal avkoppling på kort tid.

Halmstad centrum

30 härliga städer i Sverige

Sverige är så mycket mer än bara storstäderna. Vi tycker att åtminstone 30 städer i Sverige är värda en egen weekendresa till.

Weekend i Stockholm med barnen

Stockholm är fyllt av upplevelser. Skansen, Naturhistoriska Riksmuseet, utsikten från Fjällgatan, Shopping på Södermalm. Bara för att nämna några. Men det största äventyret kanske kommer redan vid ankomst.

Weekend i Göteborg med barnen

Liseberg! Javisst, men i Göteborg finns så mycket mer att uppleva för både småbarns- och tonårsfamiljer. Regnskog med djur, högklassig vintageshopping, Sverige kanske bästa minigolfbana, rymdtoaletter och middag på en steam punk-restaurang. 

Weekend i Malmö med barnen

Malmö har inte några stora attraktioner, inget Gröna Lund eller Liseberg, inget museum i världsklass. Men Malmö har många små attraktioner. Ett perfekt resmål för föräldrar som vill ha en weekend i en både cool och barnvänlig stad.

Weekendresor i Europa

Mys i barnens Köpenhamn

Tivoli och djurpark, uteserveringsfrukost och cykelturer längs kanalerna. Köpenhamn lockar fram något lätt och glatt i både barn och vuxna. 

Hållbart i Hamburg

Hamburg är en av världens 10 grönaste städer. Under de senaste åren har Hamburg blivit en hotspot för hållbarhet. Kom och se själv, nu reser du direkt från Stockholm.

Oslo till fots

Mysigast är att upptäcka "småstaden" Oslo till fots. Kanske uppför Akerselva och sedan genom hippa stadsdelen Grünerløkka. Högklassiga fika- och matstopp finns överallt.

Upptäck tre europeiska städer med tåg

Passa på att utnyttja det utmärka järnvägsnät som Europa faktiskt har – ta tåget från Sverige till en europeisk huvudstad. Stanna över helgen eller åk på långresa.