Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Weekend i Berlin

Ta tåget till en weekend i vår du sent kommer att glömma. Berlin är huvudstaden som överraskar med sitt breda utbud av saker att göra. Lär dig mer om stadens historia, smaka på öl i särklass, dansa in på småtimmarna och upptäck stadens dolda pärlor. Vi tar dig med på en weekend du inte kommer att ångra och en rivstart på våren du inte visste att du behövde. 

Dag 1

Willkommen in Berlin! Efter några timmar på resande fot brukar magen kurra lite extra. Vad passar inte bättre än något i traditionell Berlin-anda för att starta resan på riktigt. Curry 36 ligger inne på centralstationen och passar perfekt för ett kort stopp innan incheckning. Här serveras en av Berlins bästa Currywurst med smakliga tillbehör. 

Efter matstopp och incheckning blir det lagom med ett besök på Brandenburger Tor. Porten är en symbol för frihet och den uppdelning som Tyskland en gång hade, och en gång var den en del av stadsmuren. Porten ritades av arkitekten Carl Gotthard Langhans 1788 och är idag den enda återstående stadsporten av totalt 14 stycken. Brandenburger Tor håller alltid öppet och går att besöka när som helst. 

Fortsätt er promenad vidare mot Förintelsemonumentet Denkmal für die ermordeten Juden Europas. Det minnesvärda och välbesökta monumentet föreställer en förstenad skog och är en påminnelse av de 6 miljoner judar som blev mördade av nazisterna under Förintelsen. Det var efter ritningar från arkitekten Peter Eisenman som de 2 711 betongpelarna byggdes. Under minnesmärket ligger ett underjordiskt museum som bland annat visar en lista över de judar som miste sina liv. 

Är du fisk- och skaldjursälskare? Då kommer inte Seaside Fish & Seafood Bar att göra dig besviken. Slå er ner i en havsinspirerad atmosfär och njut av dagsfärsk fisk tillsammans med god dryck. Med inspiration från Norden och Kalifornien skapar Seaside rätter som har det där lilla extra. 

Denkmal für die ermordeten Juden Europas

Dag 2

Ladda batterierna med en stadig frukost! Efter ett besök på YADA YADA breakfast club går ingen hungrig. Välj från ett brett utbud av färska och lokala råvaror tillsammans med en god kopp kaffe i en avslappnad miljö. Våfflor, mackor, juice eller smoothie är bara en av många saker som står på menyn. 

Ta en promenad efter frukost till Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Kyrkan blev bombad under andra världskriget och står idag kvar så som den är, däremot har kyrkan fått en ny tillbyggnad som ett komplement. Det intakta kyrktornet kallas i folkmun idag för Läppstiftet då den söndersprängda toppen har en form som liknar just ett läppstift. Kyrkan har öppet varje dag och är gratis att besöka. 

Ta en kik uppe i det berömda tv-tornet Fernsehturm och blicka ut över Berlin, strosa vidare mot shoppinggatan Kürfurstendamm eller besök resterna av den kända Berlinmuren. För den som vill grotta ner sig i Berlins historia och kultur kan välja mellan ett otaligt nummer av muséer och konsthallar.

Innan det är dags att återvända till hotellet för att göra sig i ordning inför kvällen blir det ett stopp på en av Berlins bästa ramen-restauranger. Cocolo ramen serverar traditionella japanska nudelsoppor som ingen annan. Välj en ramen som passar dig i smaken och skölj ner med cold brew green tea eller varför inte rice tea. 

Ikväll är det dags att ta pulsen på Berlins uteliv. Riktigt god öl dricker man bäst i Berlin. Första stoppet är BRLO BRWHOUSE, bryggeriet ligger mitt i stan och har ölsorter du bara kan drömma om. Här dricker du bryggeriets egna öl där fokus ligger på bra råvaror, modernitet, kultur och galna idéer. Hos BRLO BRWHOUSE kan du även boka en guidad tur i deras bryggeri. 

Kvällens sista och definitivt roligaste stopp är på Matrix. Här är klubben som har öppet alla dagar om året och har i hela 25 år bidragit till Berlins magiska och extraordinära nattliv. Utforska klubbens 5 våningar och dansa in på småtimmarna. 

Kaiser Wilhelm kyrka

Dag 3

Efter gårdagen är det skönt att sova ut. Packa ihop i lugn och ro för att sedan avnjuta brunch på Father Carpenter. Bananbröd, surdegsbröd, granola eller ägg i alla dess former står på menyn på detta hemtrevliga caféet. Som grädden på moset serverar Father Carpenter en av stans bästa kaffe, sippa på en latte och sug in det sista av Berlin på deras mysiga innegård. 

Låt maten smälta med en promenad i Berlins största park, mitt i centrum och nära till centralstationen. Tiergarten betyder djurpark och var en gång i tiden jaktmark. Parken är inte endast för turister, hit kommer lokalbefolkningen för att spela fotboll, ha picknick eller grilla. I och nära parken ligger även kulturforum och diverse andra bekanta byggnader och områden som Diplomatenviertel, Regierungsviertel och Potsdamer Platz. 

Finns det tid och energi kvar från gårdagen är Berlins legendariska Bearpit Karaoke ett måste! I Mauerpark samlas tusentals människor varje söndag för att slappa och umgås. Här har man möjlighet att sjunga karaoke inför tusentals människor, i ett lite mer lugnt och städat format. Konceptet började 2009 och är idag en av de stora attraktionerna i Berlin. Mauerpark har inte bara karaoke, här kan man shoppa second hand och diverse andra prylar bland olika marknader, lyssna på live band och grilla något gott. 

Mauerpark Berlin