Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Inte bara skidor i vinter

Vintern är mer än bara skidåkning. I nästan alla städer och orter händer det något annorlunda varje vinter. Här tipsar vi om sex olika evenemang på olika platser i Sverige som vi tycker låter spännande. Du hittar fler tips på respektive destinations hemsida.  

 

Ljuspark i Örebro

Den 4 december förvandlas Örebro stadspark till en magisk ljuspark. Här får du kliva in i en förtrollande värld fylld med färger, figurer och ljus. Trotsa decembermörkret och låt fantasin ta över. Tänds dagligen mellan 16.00-20.00 hela december. Välkommen till The Magic Forest - din ljusaste december i Örebro!

Mer info om The Magic Forest

Gävlebocken

I Gävle finns en av världens största glädjespridare i juletid, Gävlebocken. Förutom att ta en selfie med Gävles halmkung finns ett av världens största pepparkakshus hos Länsmuseet. Staden sjuder av härlig julstämning med julmarknader, julmat, julshopping och hockey.

Fler vintertips i Gävle

Norrsken i Umeå

Drömmer du om att se norrsken? Det finns flera populära platser nära Umeå för norrskensentusiaster. Här kan du tillsammans med en guide lära dig att fotografera norrsken, sova under norrskenet och det finns olika norrskensturer med hundspann eller häst och släde. 

Mer info om norrsken i Umeå

CopenHot i dansk vinterkyla

Detta är en spaupplevelse utan dess like! Båtfärd i Köpenhamns hamn och spa på en och samma gång. Ta plats i den uppvärmda tunnan med havsutsikt och njut. Efteråt väntar en skön bastu med panoramafönster som ger den perfekta utsikten i den vackra hamnen. 

Om CopenHot i Köpenhamn

Ridning på Visingsö

Unna dig en hel helg på vackra Visingsö med bara naturen och hästen som sällskap. Stallet ligger vackert beläget några kilometer norr upp på ön i närheten av Erstad kärr. Härifrån kan du ta en ridtur mot Vättern och rida på sandstranden eller ner till den vackra ekskogen som ligger vackert beläget vid hamnen. En häst-weekend riktar sig både till stora och små, erfarna och oerfarna ryttare, året runt.

Mer info om turridning

Stad i Ljus - Skövde

I slutet av mörka november tänder vi upp Skövdes stadskärna med olika ljusinstallationer. Fredagen den 26 november inviger vi Stad i Ljus. Följ med ljusets fe när hon från sin droska tänder upp staden med sitt magiska trollspö. Installationerna finns kvar till slutet av februari och du kan gå ljusvandringen när du vill med hjälp av vår app Skövde Streetmuseum.

Mer info om Skövde i ljus

Julstämning i Karlstad

Den 1:a advent bjuder Wermland Opera på en makalös ljus- och ljudshow mot operahusets södervägg. Fasadshowen visas när mörkret lagt sig, mellan den 28 november till 12 december. 
Upplev även Operans Julvandring som pågår till 31 december. Ett sagolikt äventyr för hela familjen där du upptäcker Operan på ett nytt och spännande sätt. Via pepparkaksportalen vandrar vi till pralinpassagen, tomtens makalösa verkstad och isslottet i rimfrostens rike där snön aldrig tycks sluta falla...

Julstämning med Wermlands Opera

Mörkervandring i Örserum

Följ med på en guidad vandring med pannlampa i skogen. Njut av den magiska stämningen i naturen när tystnaden och mörkret har lagt sig. Halvvägs serveras en mumsig soppa och efterrätt från Smålandsgården inkl. dricka. Vandringen går på en 5 km slinga med start- och slut vid Smålandsgården i Örserum utanför Jönköping. Pannlampa till alla deltagare finns att låna. Datum: 27/11, 11/12, 28/12 2021 och 4/12 2022. Privatturer anordnas efter överenskommelse.

Mer info om mörkervandring