Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Fjälläventyr en tågresa bort

Kortfilmen Eisodus utforskar människans delikata förhållande till naturen och visar på klimatvänlig skidåkning i Norden. 

Filmen om nattågsresan till vinterparadiset

I filmen kliver Johnn Andersson på tåget i Göteborg iförd pjäxor och vaknar upp i ett förtrollat landskap i norr, på gränsen mellan Sverige och Norge.

Upphovsmännen bakom Eisodus är filmskaparna Axel Adolfsson och Victor Daggberg, som valde att ta tåget till inspelningen av filmen för att understryka det klimatbudskap filmen lyfter. SJ är stolt sponsor till deras resa!

Åka till Hunddalen

Drömresan till Hunddalen

Kliv på i stan

Det är enkelt är ta tåg till Hunddalen. Våra nattåg tar direkt från Stockholm till Abisko, Björkliden, Riksgränsen och Narvik under sommaren och vintersportsäsongen.

Hitta din resväg

Sov gott ombord

Du kan välja mellan plats i liggvagn, sovvagn eller lyxa till det med en egen kupé i 1 klass. Om ni är fyra personer eller fler kan ni också få en liggvagnskupé för er själva.

Läs mer om nattågen

Minimal miljöpåverkan

Visste du att koldioxidutsläppen för en flygresa till Hunddalen motsvarar cirka 50 000 tågresor? Tåget släpper ut 0.0038 kg CO2e, jämfört med 194.54 kg för flyg och 163.31 kg för bil.

Vakna i fjällen

Efter en god natts sömn kliver Victor och Axel av i Katterat för att ta tåget längs Malmbanan och slutligen vandra de sista 12 kilometrarna med stighudar till Hunddalen. 

Läs mer om resan

Resa till Hunddalen

Redo för äventyr?

Vill du också utforska nästa steg i ditt skidåkande? Hunddalen bjuder på en upplevelse på naturens villkor med mäktiga landskap, nyfallen pudersnö och storslagen skidåkning.