Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra i Stockholm på vintern

Funderar du på att besöka huvudstan i vinter? Stockholm är kanske mest känt som en sommardestination men stan har mycket att erbjuda även under vintertid. Vi tipsar om 5 saker att göra i Stockholm i vinter!

1. Upplev skärgården i vinterskrud

Stockholms skärgård är fantastiskt vacker när det är täckt av snö och is. Och vad är härligare än att uppleva naturen en frisk vinterdag? Under mellandagarna och torsdag-söndag under januari och februari kan du åka på Strömmas lilla skärgårdstur. Under 2,5 timme upplever du det unika med Stockholms innerskärgård och ombord kan du dessutom njuta av en god lunch!

Foto: Visit Stockholm

2. Bli nedkyld på Stockholms coolaste bar

ICEBAR Stockholm rivs och byggs om varje år av iskonstnärer från ishotellet i Jukkasjärvi. Baren ligger i Hotel C (ett stenkast från Stockholm Central) och är helt enkelt byggt av is. Här hålls en jämn temperatur på kyliga -5°C. Iförd lånade vantar och termocape kan du njuta av krispig luft, vackra ismiljöer och goda drinkar. Därefter kan du avnjuta middag (och värme!) på restaurang Swede Hollow.

Foto: Martin Smedsén

3. Kasta dig ner för berg- och dalbanebackar

Upplev ett riktigt vinteräventyr på Gröna Lunds tivoli. Mellan 2 december och 8 januari kan du besöka Winter Wonderland, tivolits nya parkupplevelse där du kliver in i en värld full av sagoväsen, gnistrande juleljus – och så klart fartfyllda åk! Förutom dina gamla favoriter kan du även kasta dig ner för den 49 meter långa Rainbow Racers-backen eller slungas runt i Disco Bumpers. Mellan åken kan du värma dig med lite glühwein eller varm choklad!

4. Skåda Stockholms takåsar genom skidglasögonen

Visste du att du faktiskt kan spänna på dig pjäxorna och åka utför i Stockholm? Hammarbybacken ligger ett stenkast från Stockholms innerstad och dit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Backen öppnar för skidåkning så fort vädret tillåter och  bjuder på tre nedfarter i färgerna blå, röd och svart. Dessutom finns ett barnområde med en grön backe för de minsta. Skidor kan du hyra nere vid backens fot och du, missa inte utsikten över stan när du kommer upp på toppen.

Foto: Right To Play

5. Njut av juleljus och ljudet av skridskoskär i city

I mitten på november invigs Stockholms julbelysning med pompa och ståt. Ladda ner ljuskartan och promenera runt på Norrmalm och se hur girlanger, älgar och hjärtan lyser upp stan. I Kungsträdgården hittar du inte bara en tindrande julgran, här finns en isbana där du kan hyra skridskor och se om du är Bambi eller Nils van der Poel. Och när du ändå har vägarna förbi "Kungsan" bör du stanna till vid varuhuset NK och se deras fantasifyllda julskyltning.

Foto: Yanan Li/ mediabank.visitstockholm.com