Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra i Oslo på vintern

Oslo ses nog av många som vinterns huvudstad, och vi kan bara hålla med. Här får du den ultimata vinterupplevelsen, oavsett om du vill sporta eller bara strosa på stan. Vi bjuder på 5 tips på saker att göra i Oslo i vinter.

1. Vintersporta ett stenkast från stan

Ta tunnelbanan till alla vintersportaktiviteter du kan tänka dig – skidåkning både på längden och på höjden, kälkåkning och skridskoåkning. Oslo är verkligen staden för dig som vill kombinera skidsemestern med mys i stan. Vill du titta på skidåkning i världsklass kommer du till Oslo när världscupen i längdskidor gör besök.

Foto: VisitOSLO/Thomas Johannessen

2. Upplev världskända skulpturer

I Frognerparken hittar du fler än 200 skulpturer av konstnären Gustav Vigeland, i brons, granit och järn. Några favoriter är ”Sinnataggen”, ”Monolitten” och ”Livshjulet”. Vigeland designade också själva parken, som innehåller den mesta av hans konst. Parken är öppen varje dag, året runt, och det är bara att gå dit.

Foto: VisitOSLO/Thomas Johannessen

3. Smaka på norska klassiker framför brasan

Tar du dig till Holmenkollen rekommenderas ett besök på Kafé Seterstua. Kaféet huserar i en vacker timmerstuga i rött, där den äldsta delen av huset stod klar 1891. Här serveras klassiska norska rätter som köttbullar med brunsås, römmegröt och spekemat. Välj en plats framför den öppna brasan eller sitt på terrassen med panoramautsikt över fjorden och staden.

Foto: Frognerseteren

4. Bada bastu från vattnet

En åretruntaktivitet som är väldigt populär bland norrmännen är att bada från en bastuflotte. Kombinationen av en varm bastu och ett dopp i den kyliga Oslo-fjorden är verkligen en upplevelse. Bastuflottarna är utrustade med stora fönster för att njuta av utsikten och den vedeldade spisen ger verkligen känslan av att befinna sig i en gammal norsk stuga. Flottar till uthyrning finns hos KOK Oslo.

Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

5. Underhålls på stadens teatrar

För den som älskar kultur, är vinterhalvåret den bästa tiden att besöka Oslo. Stadens teatrar fylls med fantastiska konserter, shower och festivaler. Oavsett om du gillar humor eller allvar, underhållande eller mer alternativa föreställningar, kommer du att hitta något för dig i det breda utbudet. Välj mellan Hamlet, stand-up och dansshower med några av Oslos mest kända showartister.

Foto: Tovita Razzi