Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra i Örebro på vintern

Örebro är Sveriges sjunde största stad, och den lever verkligen året runt. Nu när kylan gör sig påmind kan du exempelvis uppleva ljusshower, fynda på loppis och dricka lokal öl. Vi ger dig 5 tips på saker att göra i Örebro i vinter.

1. Upplev magin i sprakande ljuspark

Varje vinter förvandlas Stadsparken i Örebro till en magisk plats. Parken fylls av färgsprakande LED-lampor och fantasifulla ljusinstallationer. En gång i kvarten visas en ljusshow där lamporna rör sig till musik. Som besökare njuter du inte bara av ljusen, utan även av varma drycker och något gott att äta. The Magic Forest är öppet den 9–31 december.

2. Fynda på loppis och second hand

I och strax utanför Örebro finner du ett flertal loppisar och second hand-butiker där du kan fynda fint. Låt loppisrundan bli en dagsutflykt, där du inkluderar fika. Några exempel på second hand-butiker i stan är Lilla grodans loppis, Myrorna och Ge för livet. Har du tid att ta dig utanför stan finns en riktig loppisgömma i Fellingsbro.

3. Gör en historisk resa inuti Örebros landmärke

Den som besöker Örebro har svårt att missa slottet, som står mitt i staden. Passa på att göra ett besök i Örebro slott. Slottet är öppet under jullovet och i entrén ingår en guidad visning. Här finns även en rad olika utställningar och ett supermysigt slottscafé, där du kan slå dig ner för en fika efter besöket. 

4. Smaka på ölstaden

Örebro har de senaste åren förvandlats till en riktig ölstad, med flera mikrobryggerier som erbjuder bryggeribesök. Uppfinningsrikedomen är stor både vad gäller namn och innehåll i flaskorna. Det äldsta bryggeriet i Örebro är Närke kulturbryggeri. Här kan du exempelvis smaka på ölet ”Örebro bitter”, med slogan ”Du blir vad du dricker”.

5. Relaxa när barnen äventyrsbadar

Är du sugen på att bara varva ner finns Relaxen som är en separat avdelning på Gustavsvik Camping. Här njuter du av god mat, cocktails, bubbelbad och bastu. Har du barn under 12 år som ska bada i äventyrsbadet Lost City samtidigt, måste minst en vuxen i sällskapet befinna sig med dem. Men ni kan byta en gång mellan avdelningarna via badets reception.