Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra i Malmö på vintern

Vinterbad, farlig mat och multikultur – ja, Malmö bjuder på många spännande aktiviteter under vinterhalvåret. Vi bjuder på 5 tips på saker att göra i Malmö i vinter.

1. Vinterbada på Ribersborgs kallbadhus

De senaste åren har vinterbad blivit väldigt populärt och vill du vinterbada på ett vackert och historiskt bad, centralt i Malmö, är Ribersborgs kallbadhus att rekommendera. Här finner du två havsbassänger, vedeldad bastu, torrbastu och fuktbastu. Varje år bjuder kallbadhuset på bastu- och vinterbadsevenemang, så håll utkik när du ska dit.

2. Smaka på 80 av världens äckligaste maträtter

Utmana dina smaklökar på Disgusting Food Museum, där du får smaka på några av världens mest underliga rätter. Upplevelsecentret har en permanent utställning med rätter som fermenterad haj och rostade marsvin. Just nu finns även en utställning med farlig mat. De utställda föremålen är naturligt dödliga eller farliga att äta, om de inte tillagas på rätt sätt.

3. Strosa bland gatukonsten i city

Enligt många är Malmös gatukonst i världsklass och du hittar många olika målningar runt om i staden. Upplev bland annat "Trollet" på Snödroppsgatan och "Flickan med räven" på Davidshallsgatan. Gatukonstfestivalen Artscape grundades i Malmö, och har hållits här ett flertal gånger. Det är under festivalen som många av de otroligt vackra och coola målningarna kommit till.

4. Besök det äldsta bevarade renässansslottet

På 1500-talet stod Malmöhus slott klart och var då hem åt de danska kungarna. Under 1800-talet blev slottet i stället ett fängelse. I dag huserar slottet olika utställningar som berättar om slottets historia. Den som vill kan passa på att bara strosa runt inne i slottets gamla salar och gångar.

5. Upplev multikulturella Malmö

Möllevången är ett av de malmöitiska kvarter som verkligen är värt ett besök. Kvarteret är kanske det mest prominenta exemplet på Malmös multikulturella charm. En riktigt härlig och färgsprakande frukt- och grönsaksmarknad hålls varje dag på Möllevångstorget. Runt torget hittar du mindre butiker med varor från hela världen. Här finns också många exotiska restauranger och barer.

Foto: Werner Nystrand