Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra i Köpenhamn på vintern

Upplev vår grannhuvudstad Köpenhamn under vintern. Staden lyser verkligen upp under de kalla månaderna och bjuder på upplevelser för alla. Här får du 5 tips på saker att göra i Köpenhamn i vinter.

1. Anamma din inre isprinsessa

Varje vinter förvandlas Frederiksberg Runddel, vid ingången till Frederiksberg Have, till en riktigt mysig isbana där du kan roa dig på isen under hela vintersäsongen. Det är fritt inträde till isbanan och alla är välkomna. Du som inte har skridskor kan hyra på plats. Du kan dessutom få dina egna skridskor slipade.

Foto: VisitCopenhagen

2. Njut av staden i nytt ljus

I februari varje år lyser hela Köpenhamn upp i vackra ljusinstallationer. Antingen upplever du de många ljusinstallationerna på egen hand eller följer med på någon av festivalens guidade turer på segways, med kanalbåtar, kajaker eller till fots. Copenhagen Light Festival är verkligen en hyllning till ljuskonst och -design. 

Foto: Daniel Rasmussen

3. Ät dansk klassiker i ekologiskt format

Att åka till Köpenhamn utan att äta korv, är som att åka till Italien och hoppa över pastan eller pizzan. Här finns helt fantastisk korv i alla gatuhörn. Vill du testa något lite annorlunda går du till DØP, där det serveras ekologisk korv, tillsammans med långtidsjäst bröd. Här finns även vegetariska varmkorvar för den som föredrar det.

4. Upplev 7 000 kvadratmeter av konst

Den konstintresserade bara måste besöka Copenhagen Contemporary, Köpenhamns internationella konstcentrum. Här visas installationskonst skapad av internationella stjärnor men även nya talanger. Konstcentret ligger i den pampiga före detta B&W-svetshallen och bjuder på totalt 7 000 kvadratmeter av vackra industriella omgivningar.

Foto: Mellanie Gandø

5. Koppla av i bastu med panoramautsikt

Upplev spa som du aldrig upplevt det förr, på Copenhot. Längst ut på industriön Refshaleøen precis utanför centrala Köpenhamn, kopplar du av i en bastu eller vedeldad badtunna med utsikt över huvudstaden. För dig som vill finns möjligheten att hyra en båt med jacuzzi, som hyrs ut med en kapten. 

Foto: Wonderful Copenhagen