Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra i Göteborg på vintern

Lilla London bjuder på många roliga aktiviteter på vintern. Förutom klassikerna Liseberg och Universeum, finns mycket spännande och mysigt att hitta på. Här kommer 5 tips på vinteraktiviteter i Göteborg!

1. Koppla av och njut i Göteborgsinstitution

Mitt i Haga i Göteborg, i en vacker jugendbyggnad från 1876, finner du Hagabadet. Spaa i fantastiska badmiljöer, relaxa och få en riktigt välgörande behandling. Förutom avkoppling finns här Göteborgs största utbud av träning och yoga. Efter behandlingen eller träningspasset sätter du dig i Orangeriet, som serverar frukost, smoothies och smörgåsar.

Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

2. Skida på längden, ute eller inne

Finns det tillräckligt med snö på backen, spåras det skidspår på fler ställen i Göteborg. Ett säkert kort för den längdsugne brukar vara friluftsområdet Sisjön. Men för att vara säker på att spår finns, är det bäst att besöka skidspar.se, för aktuell status. Deppa inte om snön lyser med sin frånvaro. Åk istället till Skidome i Kviberg. Här kan du åka skidor inomhus, året om.  

Foto: Emma Ekstrand/westsweden.com

3. Fika framför en sprakande brasa

Börja dagen med en långpromenad i Delsjöområdet och stanna till vid mysiga Bertilssons Stuga, som ligger i naturreservatet. Den röda stugan från 1800-talet bjuder in till en kopp varm choklad framför en värmande brasa. Här kan du också ta en lättare lunch (vad sägs om Göteborgs godaste fisksoppa?) eller en fika med hembakade godsaker från det egna bageriet. 

4. Lär dig mer om havet

I mitten på december slår Sjöfartsmuseet Akvariet upp portarna igen, efter en renovering och utbyggnad. Den nya akvariebyggnaden är dubbelt så stor som tidigare och du hittar även två helt nya utställningar för yngre barn. Förutom att du kan kika på fiskar och korallrev, kan du även uppleva och lära dig mer om havet. Passar för hela familjen!

Foto: Kristin Lidell

5. Utmanas i fängslande kul celläventyr

Samla vännerna eller familjen och bilda ett lag, för att lösa de 38 kluriga fängelsecellerna på Prison Island. I detta helt unika fängelseäventyr, som självklart har tagit inspiration från Fångarna på fortet, gäller det att samarbeta för att lösa stora som små utmaningar. Här hittar ni även ett litet café, om ni skulle behöva pusta ut en stund.

Foto: goteborg.com