Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Ta tåget till Åre i vinter

Ta tåget till Åre och skidåkning i världsklass. Upptäck den lilla fjällbyn med ett utbud värdigt en storstad. Åreskutans sluttningar ger mixen av gäster, bofasta och säsongare, Åre är en speciell känsla som kan vara svår att sätta ord på. Välj bland massor av aktiviteter och upplevelser under hela vintern i byn som aldrig sover. Åre är kanske mest känt för sin skidåkning men här finns det saker att göra för alla. 

Köp vinterresa till Åre

Ta tåget direkt till Åre i Vinter. 

Skidåkare i backen

Skidåkning i Åre

Ta tåget till Åre och upplev förstklassig skidåkning, här finner du så mycket som 89 nedfarter samt 41 liftar. Spänn på dig skidorna och carva nedifrån landets högsta liftburna fallhöjd. Åre erbjuder ett enormt utbud, både för nybörjaren och proffset med sina tre skidsystem Björnen, Duved och Tegefjäll. Ta dig smidigt mellan de olika fjällen med bussen som ingår när du köper ditt SkiPass, för att maximera din skidvistelse. 

Mer infoskistar.com

Längdskidsåkare i skogen

Längdåkning i Åre

Det kryllar av längdspår i Åre, här kan du välja spår efter distans och förmåga. De populära längdområden i Björnen, Ullådalen och Duved har spår för både klassiskt, skate samt elljusspår för kvällsåkaren. Ladda ner Åre Trails och ha all information du behöver om kartor, turspår och underlag för de olika spåren. Är du riktig längdfantast eller ska stanna i Åre länge kan du även testa på längdåkningen i de södra Årefjällen, här finns ytterligare ett gäng spår att utforska. 

Mer info: aresweden.com

Foto: Copperhill Mountain Lodge

Saker att göra i Åre

Foto: Copperhill Mountain Lodge

Copperhill Mountain Spa Lodge

Byt ut utomhus till inomhus och unna dig lite avkoppling mellan skidåken. Sjunk ner i poolen och se ut över Åres magiska fjäll genom pampiga panoramafönster. Välj mellan ansiktsbehandling eller helkroppsmassage, njut av relaxytor med inomhuspooler och utomhuspooler. Ta ett lunch break mellan myset eller varför inte avsluta kvällen på anläggningens restaurang. 

Mer info: copperhill.se

Igloo Experience Åre
Foto: Igloo Experience Åre

Övernatta i en Igloo

Får du inte nog av snön? Uppe på fjällkanten bjuder Åre Igloo in till en övernattning du sent kommer glömma. Varje igloo har en unik historia och här ligger du bekvämt på en snöbädd med madrass, kudde, polarsovsäck och ett värmande renskinn. Med utsikt över Åredalen kan du och ditt sällskap avnjuta middagen ute i Jämtlands natur, och vakna upp till morgonkaffet i det krispiga fjället.

Mer info: iglooare.com

Foto: Adventure Åre

Isfiske med guide

Är du fiskfantast eller kanske bara behöver vila fötterna ifrån backen? Adventure Åre tar med dig på en tre timmars isfisketur på sjö eller tjärn där ni tillsammans testar fiskelyckan med ett proffs. Njut av fångsten med en kopp kaffe och fika innan ni åker tillbaka till fastlandet. 

Mer info: adventureare.com

Fallskärmsflygare

Skärmflygning över fjälltopparna 

Är stolsliften inte nog nervkittlande kan du låta Åredalens skärmflygsproffs ta med dig upp i luften för en oförglömlig upplevelse. Till Åre kommer Sveriges bästa skärmflygpiloter för att flyga och instruera den som är intresserad. Här erbjuds även grundkurser för den som på sikt vill ut och flyga själv. 

Mer infoaresweden.com

Restauranger och smakupplevelser i Åre

Foto: Mister French

Mister French

Kom i stämning med bra musik och god mat. Mister French är en restaurang i tiden som erbjuder brunch, dinner-club och lounge med puls. Maten är inspirerad av medelhavet och har sitt fokus på det franska köket, kolgrill och skaldjur. Här hittar ni även goda och innovativa drinkar samt gott tillbehör i väntan på maten. 

Mer info: mrfrench.se

Råvaror på ett bord

Werséns Brasserie

Har sällskapet olika viljor och smak? Werséns är ett Jämtländskt brasserie med smaker från hela världen och en härlig samlingspunkt under vistelsen i Åre. På menyn står allt ifrån husmanskost till franska klassiker gjorda på närproducerade och rättvisa råvaror. Här är det bara att droppa in då restaurangen inte tar emot några bokningar. 

Mer info: wersens.se

Kycklinggryta med lime

Supper Åre

Hösten 2019 slog Supper Åre upp dörrarna till köket med inspiration från Latinamerika. Här ligger fokus på mötet kring bordet och gemenskapen tillsammans med smakupplevelser utanför landets gränser. 

Mer info: supper.nu

Foto: Albert Vincent Wu

Boende i Åre

Holiday Club Spaavdelning
Foto: Holiday Club Åre

Holiday Club Hotell 

Energi över efter en dag på fjället? Hos Holiday Club Åre finns det ett stort utbud av träning för både stora och små samt tillgång till gym och det populära upplevelsebadet. Boka hotellets aktivitetskoncept active inclusive för en extra kostnad och testa på lekfull crossfit, familjevandringar eller springa trail. Hotellet ligger i nära anslutning till tågstationen, butiker och restauranger. 

Mer info: holidayclubresorts.com

Pistad skidbacke

Åre Fjällby

Var först ut i backen eller njut av nybakat bröd till frukost, i Åre Fjällby bor ni nära till backen, bytorget och VM-området. Här tar man sig enkelt med buss till Duved, Björnen och Tegefjäll. Åre Fjällby erbjuder mysiga och välutrustade lägenheter för självhushåll, här kan man bo upp till åtta personer. 

Mer info: skistar.com

 

Bastuhink i bastu

Hotell Åregården 

Mitt i byn ligger Hotell Åregården, Åres äldsta hotell som slog rot 1895. Med moderna inslag erbjuder Åregården en exklusiv upplevelse med tillgång till bastu, relax lounge, gym, restaurang och bar. 

Mer info: aregarden.com