Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Weekend i Hamburg 

Är det dags för en weekend på kontinenten? Ta tåget till staden som har lite av allt. Njut av tyska specialiteter, strosa längst shoppingstråk och upptäck Hamburgs bubblande nattliv. Koppla av i grönskande parker och besök den omtalade hamnen. Vi tar dig med på en perfekt weekend i magiska Hamburg. 

Dag 1

Välkommen till Hamburg! Gissningsvis är ni hungriga vid er ankomst, på Deich Jungs serveras soppor och grytor lagade med ekologiska och närproducerade råvaror. Vad passar inte bättre än att börja resan med smaker från det nordtyska köket? Skölj ned maten med en dryck från Fritz-kola, företaget startades i Hamburg  strax efter millenniumskiftet.

Efter lunch och incheckning kan det kännas lagom med en mindre uppstyrd aktivitet. Ta tunnelbana, buss eller promenera till Mönckebergstrasse, en av Hamburgs bästa shoppingstråk. Trots att gatan är välkänd för sitt utbud av butiker känns det sällan överbefolkat. Ingen trafik får passera förbi vilket gör denna aveny extra trevlig och skön med sina lummiga träd och mysiga belysning. 

När kvällen smyger på och hungern lika så finner ni Philips restaurang som ligger på en sidogata strax utanför centrum. Den Michelinbelönade restaurangen bjuder på kulinariska läckerheter tillsammans med ett vinutbud i toppklass. Atmosfären beskrivs som lyxig, spännande och personlig, ett besök här är ett måste för den som vill lägga lite extra på smaker av hög klass. 

Är man fortfarande mätt från lunchen och snarare vill ha något läskande att släcka törsten med är Skyline Bar 20up helt rätt ställe. Spendera resans första kväll 90 meter upp i luften med en drink i handen och några bitar sushi och blicka ut över Floden Elbe och Hamburgs hamn. 

Skyline Hamburg City

Dag 2

Sov ut och ladda för en fullspäckad dag i Hamburg! Börja dagen på bästa sätt - med en ordentlig frukost. I hjärtat av Hamburg (precis vid centralstationen) ligger Mutterland Stammhaus, en frukostupplevelse utöver det vanliga. Välj mellan ägg och bacon, klassiska smörgåsar, smoothie bowls med god topping, gröt eller fattiga riddare, listan är lång. Mutterland Stammhaus har inte bara en café-del, ni kan även kika in i deras butik som ligger i anslutning till caféet. Med passion för det lokala köket har Mutterland ett utbud av produkter och råvaror som passar alla. 

Mätta och förhoppningsvis belåtna är det dags för att snöra på sig ett par bekväma skor, idag går skutan mot det omtalade Speicherstadt och Hafen City. Ta en 15 minuters promenad från stadskärnan eller ta tunnelbanan U4 till Überseequartier eller U3 till Baumwall stationen. Väl vid hamnområdet och dess omtalade kanaler är det bara att följa med strömmen. Vandra längst med vattnet och vad som förr var ett gammalt lagringsområde, välj själva vilka stopp ni vill göra. Här kan ni boka en båttur, besöka det berömda Miniatur Wunderland, ta en kaffe längst kanalen, lyssna på kusliga historier från förr på Hamburg Dungeon eller besöka det hisnande konserthuset Elbphilharmonie.

Hafen City är området vid hamnen som bryter av det gamla mot det  moderna. Här hittar ni häftiga byggnader, populära caféer, slående gallerier och schyssta inredningsbutiker. 

Behöver du en paus från korv och kartoffel ligger SINGH ett stenkast från centrum. Här serveras vällagad indisk mat med ett brett utbud och smarriga veganska alternativ. 

Vad vore en weekend i Hamburg utan att spana in nattlivet? Det välkända Reeperbahn i St. Pauli-distriktet har ett stort utbud av barer och nattklubbar. Gillar ni dans och hög musik är Uebel und Gefährlich stället för er. På scenen finner man ofta välkända ansikten och musik man inte kan sitta still till. 

Vill man uppleva St. Pauli's atmosfär utan att trötta ut benen totalt ligger Chug Club i hjärtat av distriktet. Här kan drinkar avnjutas från barens prisbelönta koncept - minicocktails. Testa nya kombinationer och utmana smaklökarna, här finns det garanterat drinkar ni inte druckit förut.

Speicherstadt Hamburg

Dag 3

Efter en sen kväll kan det vara skönt att vila ut. Dagen börjar med en brunch på Nord Coast Coffe Roastery, precis som de låter är de experter på kaffe. Välj mellan kaffesorter du inte visste fanns och avnjut tillsammans med smoothie, avokadomackor, pocherade ägg, panini eller varför inte våfflor och frukt. 

Ta in det sista av Hamburgs kultur och konst på Kunsthalle. Muséet ligger i centrum och länkas samman av tre olika byggnader. Väggarna inne i Kunsthalle kläs av konstverk från 1300-talet fram till modern tid, museet har en av de största publika konstsamlingarna i Tyskland. Deras samling av de gamla mästarna kompletteras med modern och nutida konst, där målet är att ha en bredd i både konstform och teman.

Varva ner innan er färd hem, ta med något gott att äta och slå er ner för en picknick i Hamburgs Stadtpark. Parken öppnades 1914 och är idag en samlingspunkt för promenader, aktiviteter och för svalkande dopp i parkens sjö. Parken har ett gammalt utställningshus där man kan gå upp för att blicka ut över områdets 150 hektar.

Finns det tid över är Planten un Blomen värt ett besök. Mitt i händelsernas centrum ligger den botaniska trädgården. Platsen beskrivs  som sagolik och här kan ni strosa runt bland fontäner, rabatter, promenadstråk och grönska. Förutom grönskan kan man vila ögonen på statyer och andra verk utformande av välkända arkitekter och konstnärer. 

Hamburgs Stadspark i solnedgången