Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Sveriges bästa takterrasser

Toppbild: Cielo Rooftop Bar 

Det är inte mycket som slår en svalkande drink på en takterrass efter en lång dag i solen. Glöm New York och Singapore. Sverige har häpnadsväckande takterrasser runt om i hela landet som bara är en tågresa bort. För att göra valet lite enklare hjälper vi dig på traven med våra favoriter. 

TaKeT – En takterrass i världsklass

Befinner du dig i Göteborg är ett besök till TaKeT på sin plats. Denna takterrass ligger längst upp på Comfort Hotel och andas internationell känsla med inslag av Göteborg, kan det bli bättre? Ja, det kan det faktiskt. TaKeT har blivit utnämnd till den bästa Party Rooftop i världen av therooftopguide flera år i rad, och kan med sin atmosfär imponera på vem som helst. Luta dig tillbaka med en god drink och gott sällskap medan solen går ner över Göteborgs hamn. 

 

En sommarkväll på TaKeT i Göteborg.

Exotiska sommarkvällar på Stockholm Under Stjärnorna 

50 meter upp i luften finner du Stockholms hetaste takterrass, placerad mitt i hjärtat av huvudstaden. Stockholm Under Stjärnorna, även kallat SUS gör inte någon besviken med sitt moderna och festliga koncept. Smaka på street food från alla världens hörn tillsammans med en Aperol Spritz eller något annat törstsläckande från menyn. Med SUSs nya koncept Djungeln kommer du kunna njuta av både storstadslivet och beach-känslan bland palmer och sand mellan tårna. 

 

Oförglömliga sommarkvällar på SUS.

Kasai in the sky – Japansk fusion på fjortonde våningen 

Malmö har inte bara falafel i toppklass, här finns takterrasser också! På fjortonde våningen, ett stenkast från centralen finner du Kasai. Med tre olika kök briljerar restaurangen med sushi, robata och izakaya tillsammans med imponerande drinkar. Slå dig ner för en hisnande och nervkittlande stämning med utsikt över vackra Malmö. 

 

Foto: Moritz Mentges/Unsplash

Takterrassen med utsikt över Stenstan på första parkett

På toppen av Clarion Hotel Sundsvall finner du rooftop-restaurangen Kitchen & Table. Här kan du njuta av en fantastisk skybar med trevliga drinkar, bred meny som passar allas smaklökar samt en maffig terrass med härligt solläge hela dagen. Ta med dig kompisen, kollegan eller familjen och njut av atmosfären från både musik, gastronomi och grym service medan du vilar blicken över Stenstan och Selångersån. Här välkomnas både boende på hotellet och besökare.

 

Utsikt över Sundsvall från Kitchen & Table.

Cielo – Göteborgs skönaste häng 

Längst upp på populära hotell Bellora ligger Cielo, vad hotellet själv beskriver som "the icing on the cake". Cielo är takterrassen man bara kan drömma om en varm sommarkväll. Beställ in en pizza från takterrassens pizzaugn eller smaka på Cielos antipasti när hunger kryper på. Ta in något svalkande att dricka från dryckesmenyn och njut av utsikten över Göteborg innan solen går ner och DJ höjer musiken. 

 

Bubblande stämning på Cielo Rooftop Bar.

ÖK Smak & Tak – Linköpings första takterrass

En sommardag i Linköping innebär inte bara Göta kanal och Domkyrkan, den innebär även ÖK Smak & Tak. Ta med dig någon du tycker om och njut av dryck, tilltugg och utsikt i toppklass på Linköpings första takterrass. ÖK Smak & Tak är en nordisk brasserie med passion för bra och lokala råvaror. 

 

Drinkar och ljuvlig utsikt på ÖK Smak & Tak.

TAK – Stockholms vackraste vardagsrum 

TAK är den perfekta platsen att besöka om du är på jakt efter en upplevelse utöver det vanliga. Med mat och dryck influerad av Japan, i kombination med stans bästa utsikt skapar TAK Stockholms häftigaste atmosfär. Denna enastående takbar finner du 50 meter ovanför Brunkebergstorg. 

 

En härlig sommarkväll på TAK.

PM & Vänner – Den kompletta upplevelsen 

Hos Per och Monica välkomnas du till en upplevelse i äkta småländsk anda. Med takterrass, pool och restaurang ger designhotell PM & vänner den kompletta upplevelsen. Njut av mat och dryck där varje smak drivs av passion och en bit historia. Stanna över helgen eller unna dig lite vardagslyx för en kväll. Koppla av med något gott i glaset ute på den generösa terrassen och njut av en sommarkväll i Växjö

 

Skön stämning på PM & Vänner. Foto: Alexander Hall

Grönskande takterrass i hjärtat av Örebro

På restaurang Stora Örebro finner du den ultimata takterrassen för schysst häng och gott tilltugg under bar himmel. Denna pärla ligger mitt i stan och är det perfekta stoppet för en bra kväll eller lunch i läcker miljö. Kliv in i den grönskande bakgården och njut av sommaren till fullo med DJ och musik varje helg.

Foto: Gerrie van der Walt/Unsplash