Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tågluffartips i Sverige – från norr till söder

Intresset för att åka tåg i Sverige i sommar är på topp och allt fler vill tågluffa – även inom Sverige. Här är två tips på härliga tågpass: Tågluffa i magisk fjällnatur genom Europas sista vildmark eller upptäck Bergslagens smultronställen från tåget. 

Att semestra i Sverige är hett i sommar. Sex av tio svenskar tänker semestra på hemmaplan, enligt SJs Sifo-undersökning. Och aldrig förr har så många åkt tåg genom Sverige. I juni-augusti ökar tågresandet med 32 procent jämfört med i fjol. Därför satsar vi på att ge svenskarna möjlighet att luffa runt inom Sverige.

I år är sommarkortet på Tåg i Bergslagen digitalt, liksom Arctic Circle Pass, som gäller mellan Kiruna och Narvik. Nytt för i sommar är att Arctic Circle Pass även går att köpa för sju dagar.

Under sommaren har vi också erbjudit ett tågluffarkort för ungdomar och studenter, som gällde i hela Sverige. Nu går det inte längra att köpa kortet (sista köpdag var 25 juli). Men om kortet har blivit populärt kan det bana väg för fler och mer omfattande tågluffarkort nästa sommar.

Semestra i Sverige i sommar!

2 heta tågluffartips i Sverige

Turista med tåg norr om Polcirkeln

Luffa i Europas sista vildmark med Arctic Circle Pass

Arctic Circle Train mellan Kiruna och Narvik bjuder på en magisk resa genom fjällvärlden. Det är en hisnande färd, inte minst den sista sträckan längs branta bergsväggar vid Ofotsfjorden till Narvik. Genom att köpa SJs Arctic Circle Pass kan du resa obegränsat under tre eller sju dagar och hoppa av på vilken av de tretton stationerna du vill.

På sommaren sätter vi in extra avgångar på från Kiruna på morgonen och från Narvik på kvällen, den mytomspunna ” Karven”. De extra avgångarna underlättar för vandrare som vill ta sig mellan de olika vandringslederna och hotellen, men också för turister som vill åka över dagen till Narvik. Dessa två avgångar är i tillägg till de två dagliga förbindelser som SJ kör året runt.

Läs mer och köp Arctic Circle Pass här

Tåg- och bussluffa i Berglagen i sommar

Äventyr, kultur och spa med sommarkortet på Tåg i Bergslagen

Res runt med tåg på en minisemester i Bergslagen. Välj bland mängder av guldkorn för alla smaker. För familjer på äventyr finns allt från actionbadhuset Kokpunkten i Västerås till övernattning i kolarkojor ute i granskogen på vandrarhemmet Kolarbyn. Den kulturelle kan till exempel besöka Carl Larsson-gården i Sundborn, Zornmuseet i Mora eller gå på konsert på Dalhalla. Eller kanske är det istället god mat och spa i Tällberg och vandring längs Siljans strand som lockar? SJs tågluffarkort i Bergslagen räcker i tre dagar för obegränsat resande i ett somrigt Bergslagen.

Läs mer och köp Sommarkortet här