Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Ta tåget till Sveriges vackraste stränder

Du behöver inte åka utomlands för att uppleva magiska stränder. Lämna bilen hemma och ta tåget till någon av Sveriges vackraste stränder. Vita sandstränder, klart vatten och milsvid utsikt hittas både i norr och i söder.

Vissa av stränderna ligger en bit från tågstationen. Kombinera tågresan med buss eller hyrbil så kommer du hela vägen fram med minimal klimatpåverkan. 

Södra Sverige

Sandhammaren, Löderup

En av Skånes absolut populäraste stränder. Vit, finkornig strand som sträcker ut sig längs kusten. För dig som tycker om att blanda strandhäng med upplevelser finns både naturreservat och Ale stenar i närheten.

Närmaste tågstation - Ystad

Från tåget byter du sen till Buss 322 till Sandhammaren.

Skanör, Vellinge

Förutom en fantastisk badstrand pryds Skanör av små pittoreska badhytter och vackra bryggor för den som vill ta ett dopp. Här kan du som är nyfiken på livet under ytan snorkla och upptäcka en helt ny värld.

Närmaste tågstation - Malmö

Från tåget byter du sen till buss 100 till Skanör.

Sandviken, Sölvesborg

Blekinges alldeles egen riviera. Blicka ut mot horisonten med fötterna i den vita sanden. Långgrund strand som passar sig ypperligt för barnfamiljer.

Närmaste tågstation - Sölvesborg

Från tåget tar du sedan buss 415 till Sandvikens badplats eller Sölvesborgs egna badbuss. 

Stora trälviken, Varberg

Foto: Natalie Greppi

På Getterön utanför Varberg hittar du flertal badvikar. Vid Stora trälviken kan du förutom att bada vid den fantastiska sandstranden även upptäcka klippor att dyka från.

Närmaste tågstation - Varberg

Från tåget tar du sen buss 15 till Getterön 5:e vik.

Skrea strand, Falkenberg

Falkenberg bjuder på över 17 kilometer strand vid kusten. En av de absolut populäraste stränderna är Skrea strand som bjuder på finkornig sand och magiska sanddynor.

Närmaste station - Falkenberg

Från tåget tar du sen Buss 2 Till Falkenberg Ljungholmen

Mellersta Sverige

Torö, Nynäshamn

Sveriges surfparadis i utkanten av storstadsmyllret. Söder om Nynäshamn hittar du ön Torö som i mycket påminner om Gotland. Här samlas surfare, barnfamiljer och fågelskådare i en otrolig miljö.

Närmaste tågstation - Nynäshamn

Från tåget tar du sen buss 852 till Herrhamra.

Varamon, Motala

Utanför Motala hittar du Nordens största insjöbad. Här kan du dessutom förutom att bada i en insjö med havskänsla också passa på att vind-och kitesurfa. Varamons rena vatten är miljömärkt med EU:s blå flagg.

Närmaste tågstation - Motala

Från tåget tar du sen buss 303 till Sandåsvägen.

Stendörren, Nyköping

Kanske inte det typiska strandbadet vi brukar föreställa oss. Vid Stendörren möts du av klassisk skärgårdsmiljö men utan att åka båt. Ta en av fler hängbroar och bada från rundade urbergshällar.

Närmaste tågstation - Nyköping

Från tåget tar du sen buss 554 till Stendörren.

Tallparken, Öregrund

Stranden för den som vill varva strandhänget med sportaktiviteter. Vid Tallparken kan du förutom att njuta av havet spela både padel och tennis. Eller varför inte slå klackarna i taket på dansbanan?

Närmaste tågstation - Uppsala

Från tåget tar du sen buss 811 till Öregrund Hummelvägen.

Rullsand, Skutskär

Kilometerlånga stränder mitt i Billuddens naturreservat. Här finns utrymme för både naturisten, barnfamiljen och andra strandsugna sommarfirare.

Närmaste tågstation - Gävle

Från tåget tar du sen buss 504 till Rullsand.

Norra Sverige

Rotsidan, Kramfors

Vidsträckta klippor längs den 4 km långa kuststräckan. Vid Rotsidan erbjuds både bad, sol och naturupplevelser för den som inte vill sitta stilla.

Närmaste tågstation - Härnösand

Från tåget är det enklaste sättet att ta sig till Rotsidan är att hyra bil sista biten. 

Nulltjärn, Åre

När du tänker på Åre är det förmodligen inte sol och bad som är det första som dyker upp. Vid Nulltjärn bjuds du på klart vatten, vacker barrskog och magiska fjälltoppar runt om hela sjön.

Närmaste tågstation – Åre

Från tåget tar du sen transferbuss eller länstrafik till Vålådalens fjällstation.

Orsa Camping, Orsa

Den populära campingen Orsa lämnar ingen besviken. Från stranden blickar du ut över det bergiga landskapet. Här finns allt barnfamiljen behöver för att få en perfekt dag på stranden.

Närmaste tågstation – Mora

Från tåget tar du sen Buss 141 till Orsa Busstation.

Tranviken, Sundsvall

Norrlands Hawaii. På Alnön utanför Sundsvall hittar du mängder av sandstränder och badvikar. Den allra största är Tranviken som bjuder på havsbad med fantastisk sandstrand.

Närmaste tågstation - Sundsvall

Från tåget tar du sen buss 75 till Tranviken beach.

Vitskärssudden, Umeå

Dold pärla som bjuder på magisk havsutsikt. Strand och stenhällar i ett för dig som vill undvika de allra största folkmassorna.

Närmaste tågstation - Umeå 

Från tåget tar du sen buss 123 till Obbola Centrum.