Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Bo hållbart med charm

Borta bra men hemma bäst. Fast ibland är faktiskt borta mer än bra. Svenska Turistföreningen, STF, har cirka 250 fantastiska boenden runt om i Sverige. Här bor du hållbart och alla platser genomsyras av en personlig touch. Vi har valt ut några olika boenden, från söder till norr som vi tror skulle passa din nästa resa.  Vandrarhem, hotell, herrgårdar.

Psst. Du hittar ännu fler på STFs hemsida: svenskaturistföreningen.se.

Billigare tågresa

Du som är medlem hos STF får dessutom 10 % rabatt på alla tågresor med SJ. På så vis kan du kombinera din upplevelse med en hållbar resa dit!

STF Malmö Ohboy Hotell

På hotellet i Västra hamnen i Malmö bor du i smarta loftrum i två plan. Egen ingång, sköna sängar, badrum, pentry, liten uteplats och en cykel att lära känna staden med. Som att vara hemma, fast borta. Hav och strand runt knuten. Kan det bli bättre?

Tåg till Malmö C. 

STF Långasjö vandrarhem

Bo i härlig, historisk miljö i en lång rödmålad länga från 1800-talet. Här bor du i bekväma rum, 100 meter från en badsjö. Njut av lugnet, den gemytliga omgivningen och hyr en cykel för upptäcktsfärder på de ringlande grusvägarna..

Tåg till Emmaboda, därifrån buss eller taxi en mil.

STF Korrö Hotell

På Korrö bor du i härliga rum, äter småländska läckerheter och njuter av en dramatiskt vacker plats på en egen ö i Ronnebyån. Boendet är lummigt inbäddat i grönska och historiska omgivningar. Vår restaurang ligger precis vid åkanten vid den gamla kvarnen.

Tåg till Växjö, därifrån buss 4 mil.

STF Huskvarna/ Rosendala Herrgård Hotell

Romantiskt herrgårdshotell mitt i stan. Nära Vätterns strand och omgiven av sekelskifteshus bor du i vårt lilla hotell i Rosendala Gård från 1774. Alla rum är personligt inredda i romantisk herrgårdsstil med antika möbler och vackra tapeter.

Tåg till Huskvarna.

STF Uddevalla / Gustafsberg

Med anor från tidigt 1700-tal och Byfjordens salta hav, badvikar och klippor som närmsta granne, ligger Sveriges äldsta badort Gustafsberg. Här kan du bo i det 200 år gamla ombyggda varmbadhuset med vågskvalp utanför fönstret och Bohusläns utbud runt knuten.

Tåg till Uddevalla.

STF Tåtorp Café & Logi Göta Kanal

Ligger underbart vackert vid Göta kanal och sjön Viken. Det lilla personliga vandrarhemmet har ekologiskt fokus på både mat och boende. Du bor i ljusa och luftiga rum i elsanerat hus med miljövänliga material och färger.

Tåg till Töreboda. Bilhämtning vid behov.

STF Stockholm Långholmen

Ett fängslande boende! Välkommen till ett ovanligt, och trivsamt vandrarhem i det gamla Kronhäktet från 1840. Ta bron från livliga Södermalm till lugnet på ön Långholmen och det gamla fängelset vid vattnet. Fängelsecellerna är idag bekväma dubbel- och fyrbäddsrum.

Tåg till Stockholm C.

STF Kolarbyn/ Eco Lodge

Bo på Sveriges mest primitiva vandrarhem. Här finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Du somnar gott framför den sprakande eldstaden och vaknar till fågelsång. Tystnad, vildmark och spännande skogsupplevelser bara ett par timmar från storstadens myller.

Tåg till Köping eller Skinnskatteberg.

STF Jädraås Herrgård

Bo i vacker herrgård från 1856 som är varsamt renoverad till hög standard. Du bor bekvämt i personligt inredda rum. Här njuter du av naturen året runt! Ta ett morgondopp i Jädraån, skogsbada längs vackra Gästrikeleden och upplev fartfyllda MTB-turer. 

Tåg till Ockelbo (Jädraås ligger 3,5 km utanför Ockelbo).

STF Hudiksvall/ Kungsgården/ Långvind Hotell

Bo på en hälsingegård i järnbruksmiljö från svensk stormaktstid. Ligger vid Långvind ström i ett järnbruk på Hälsingekusten från 1687. Njut av kajak, cykelturer och fiske. Utforska bruksmiljön, stränderna eller traktens auktioner.

Tåg till Hudiksvall eller Söderhamn. Kungsgården hämtar gäster som behöver skjuts.

STF Millestgården Eco Lodge

Ligger vid foten av fjället och vid stranden av älven i Åredalen. Detta nyrenoverade, personliga pensionat bjuder på skön miljö, vällagad mat och närhet till natur. En plats att må bra, ladda batterierna och hitta energi - året runt.

Tåg till Duved, därifrån taxi 2 km.