Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

6 spahotell nära city

Längtar du till avkoppling och en paus från vardagen? Att besöka ett spa är ett utmärkt sätt att ta hand om sig själv och ladda batterierna. Oavsett om du vill åka själv, med partnern eller vännerna är spahotell en perfekt aktivitet. Här är våra bästa tips på spahotell nära city runtom i Sverige!

 

1. Varbergs stadshotell & Asia Spa

På den svenska västkusten, i hjärtat av Varberg hittar du Varbergs Stadshotell. Högst upp i huset ligger japanska Asia Spa. Här finns allt som du kan önska dig - en Vitalitypool med helkroppsmassage, ångbastu, saltbastu och så mycket mer. Det japanska spahotellet har en unik asiatisk atmosfär. Här kan du svalka dig med en tropisk regndusch eller varför inte testa på japansk tvagningsritual? Då hälls varmt vatten över dig medan du reflekterar i lugn och ro. Spahotellet har dessutom nyligen öppnat en utomhuspool och bastu på taket! Ta ett skönt dopp i poolen och njut av en magisk utsikt över havet och Varbergs fästning.

Foto: Varbergs Stadshotell och Asia Spa

2. Vana Spa på Elite Palace Hotel i Stockholm

Mitt i mysiga Vasastan hittar du ett av Stockholms största spa – Vana Spa. Spahotellet öppnades på Elite Palace Hotel år 2020. På Vana spa kan du varva ner i en harmonisk och lugn miljö. Här finns allt från pool och jacuzzi till ång- och torrbastu. Ta en simtur i poolen eller bada bastu, det finns även en brasa där du kan slå dig ner och varva ner med en bra bok. På Vana Spa i Stockholm finns både gym och en helt ny yogastudio för dig som vill kombinera spa med rörelse! För en komplett spaweekend kan du bo kvar hela helgen på hotellet.

Spaavdelning på Vana Spa
Njut av den lugna atmosfären på Vana Spa i Stockholm. Foto: Vana Spa by Elite Palace Hotel

3. Åhus Seaside

Åk till södra Sverige och besök Åhus! På spahotellet Åhus Seaside kan du spendera dagen i en lugn och harmonisk oas. Spahotellet ligger ett stenkast från vattnet med en vacker utsikt över Täppetstranden. Ta ett dopp i en av poolerna eller varför inte i havet? Det toppmoderna spahotellet öppnade dörrarna så nyligen som 2022. Här finns en fantastisk relaxavdelning, arom- och ångbastu, relaxpool och en kall isvak! Slå dig ner i en skön solstol eller i loungen i SPA-trädgården och njut av solens strålar.

Kvinna tittar ut genom fönstret på Täppetstranden
Vackra utsikten över Täppetstranden. Foto: Åhus Seaside

4. Upper House Spa i Göteborg

I centrala Göteborg, precis vid Korsvägen, hittar du Upper House Spa. Det är ett exklusivt spa med hamam, ång- och torrbastu och en fantastisk frihängande utomhuspool med glasgolv. Börja morgonen på bästa sätt med hotellfrukost och morgonspa eller varför inte övernatta på hotellet över helgen? Hotellet ligger mitt i centrala Göteborg så här har du nära till allt. Upper House Spa har en mängd olika behandlingar, som spamassage, peeling och gravidmassage till dig som ska bli mamma.

Kvinna tittar ut genom fönstret på Upper House Spa
Foto: Upper House Spa

5. Quality Hotel The Box

Om du letar efter ett spahotell med det där lilla extra så kan spahotellet The Quality Box i Linköping vara precis det du söker. På The Wellbox, som hotellets spa heter, finns en spaavdelning på hela 600 kvadratmeter med en åretruntöppen utomhuspool, jacuzzi, fotbad, ångbastu och torrbastu. Spendera dagen i spalyx eller sov över på spahotellet och vakna upp pigg och fräsch till en fantastisk frukostbuffé.

Lounge på Quality Hotel
Loungen på Quality Hotel The Box i Linköping. Foto: Quality Hotel The Box

6. Selma City Spa Uppsala

Spa och brunch, vad är bättre än det? Ta tåget till Selma City Spa på Clarion Hotell Gillet Uppsala och spendera en heldag eller varför inte en hel weekend på spa. Här kliver du in i en lugn och avkopplande atmosfär mitt i centrala Uppsala. Slappna av i loungen, värm dig i bastun eller bubbla i en av poolerna. Ta med vännerna på en oförglömlig AW, din partner på en romantisk get-away eller åk på egen hand. Oavsett vilken typ av spa man väljer är det en perfekt plats för egentid för fokus på dig och ditt välbefinnande.

Spaavdelningen på Selma City Spa
Spaavdelningen på Selma City Spa i Uppsala. Foto: Selma City Spa