Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Res till Skuleberget och upplev isländsk natur

Foto: Hardo Müller

Skuleskogen erbjuder magisk natur på hemmaplan

Istället för att resa till Island för att se den berömda Silfrasprickan, kan du uppleva ett likvärdigt naturfenomen i Skuleskogens nationalpark, i hjärtat av Höga kusten.

Här ligger nämligen Slåttdalsskrevan, en 200 meter lång och 30 meter djup bergsskreva som klyver berget i två delar. En vandring genom skrevan är en mäktig naturupplevelse som du sent kommer att glömma.

Höga kusten är en av Sveriges mest storslagna platser där fjäll möter hav och skärgård i ett magiskt landskap. Kusten har formats av istiden och en gång rest sig ur havet – idag är det världens största landhöjning och rankas som ett av UNESCOs världsarv.

Likt Island bjuder även denna del av Sverige på en karg natur. I Skuleskogens nationalpark kan du vandra genom urskogsliknande natur och njuta av milsvida vyer från karga hällmarker.

Skuleskogen
Res med SJ till Härnösand och sedan buss 50 som stannar på begäran vid hållplats naturum Höga kusten. Därifrån vandring i 8 km längs Höga kusten-leden till nationalparkens Entré Syd. Från Entré Syd är det cirka 3,4 km till Slåttdalsskrevan.
3,7 kg CO2e

Tingvalla
Flyg till Reykjavik
392 kg CO2e

Resmålet deltog i tävlingen Visa oss ditt fantastiska Sverige som genomfördes här på sj.se under vintern/våren 2019. 

Detta bidrag är inskickat av Terese Lind, Sundsvall

Foto: Hardo Müller

Alla beräkningar av flygresor utgår från Stockholm.