Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra på sommaren i Sverige

Ta tåget till svemesterns alla upplevelser! Här hittar du tips på svenska destinationer och aktiviteter som passar perfekt för familjen, paret och ensamsemestraren.

Uteservering i solsken

Billiga sommarresor fr. 95:-

Lata dagar i badviken eller het storstadspuls? Hos oss hittar du billiga biljetter fr. 95:- för resor i 2 klass med SJ InterCity eller SJ Regional och fr. 195:- med SJ Snabbtåg. I 1 klass finns biljetter fr. 195:- respektive fr. 295:-

På tur med retur

Tågluffa med SJ

Nu är SJ Tågluffarkort äntligen här. Kortet för dig som vill äventyra klimartsmart och smidigt. Från 1490 kr. Nyhet för i år är 7-dagarskortet!

Vacker vy från sträckan Borlänge-Mora

Sveriges vackraste stränder

Du behöver inte åka utomlands för att uppleva magiska stränder. Lämna bilen hemma och ta tåget till någon av Sveriges vackraste stränder. Vita sandstränder, klart vatten och milsvid utsikt hittas både i norr och i söder.

Vackra platser i Sverige med utlandskänsla

Vill du svemestra med lite internationell prägel? Vinprovning på Kullahalvön, ostron i Bohuslän och mytomspunna Ales stenar är några exempel på upplevelser närmare än du tror.

Semestertips för familjen

Mamma och barn på tåget

Att resa med tåg är roligt för hela familjen

Våra små resenärer ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Vi erbjuder alltid rabatterat familjepris och på vår familjesida har vi samlat info och tips om hur ni gör semesterresan både enkel och rolig. Pssst! Glöm inte att speja efter vår resemaskot Spejs nästa gång ni tar tåget...

Mer om SJ Familj och Spejs

Pippi Långstrump

20 % rabatt på Junibacken!

Hälsa på hemma hos Alfons Åberg, Pippi Långstrump eller Pettson och Findus. Åk sedan på en resa genom Astrid Lindgrens berättelser med Sagotåget. Just nu får du som är SJ Prio-medlem rabatt på entrébiljetten för dig och din familj.

Läs mer om Junibacken-erbjudandet här

Ta tåget till Astrid Lindgrens Värld!

Ett besök i Astrid Lindgrens Värld är som att resa genom hennes berättelser, fast på riktigt. Just nu får du som är SJ Prio-medlem 25 % rabatt på boende och 20 % rabatt på tågresan under utvalda datum.

Läs mer om Astrid Lindgrens Värld-erbjudandet här

Mamma plockar bär med dotter i skogen

Upptäck Sverige med artbingo

Vi vill tipsa om att WWF har tagit fram ett roligt sätt för familjen att uppleva den svenska naturen i sommar, nämligen bingo! Med tre olika artbingon kan ni upptäcka en ny sida av semesterorten. Oavsett om ni spenderar sommarlovet i skärgården, i skogen och i stan!

Här hittar du artbingo att ladda ner

Upptäck något nytt med Visit Swedens upplevelseguide

Enligt en undersökning gjord av Visit Sweden planerar 40 % av svenskarna att semestra på hemmaplan i sommar. För att hjälpa dem som kanske är nybörjare på svemester har Visit Sweden tagit fram Sveriges upplevelseguide: en interaktiv guide som utifrån dina särskilda önskemål ger dig inspiration och konkreta tips på vad du kan hitta på i sommar.

Foto: Patrik Svedberg, via visitsweden.com

Ta tåget till Varberg och Strömstad!

Vi fortsätter vår sommartradition att låta snabbtågen göra extra stopp i Varberg och Strömstad. Så iväg och njut av den friska havsdoften på västkusten! Sommartrafiken innebär att SJs tåg stannar i Varberg 4 juli-17 augusti och i Strömstad 4 juli-14 augusti.

Sommarinspiration från våra partners

Resetips från Nextory och SJ

Res i böckernas värld

Upplev svenska resmål genom läsningen! Tillsammans med Nextory har vi valt ut 8 boktitlar som vi hoppas att du kommer tycka om. Sedan kan du ta tåget dit boken utspelar sig.

Läs och res med SJ och Nextory

STF Uddevalla / Gustafsberg

Bo hållbart med charm

Svenska Turistföreningen har cirka 250 fantastiska boenden runt om i Sverige. Här bor du hållbart och alla platser genomsyras en personlig touch. Vi har valt ut några olika boenden, från söder till norr som vi tror skulle passa din nästa resa.

Hållbart boende via STF

Två tjejer sitter på ett berg

Ta dig dit tågrälsen inte når

Det går fantastiskt bra att kombinera tågresan med hyrbil för att nå ditt drömresmål! Tillsammans med Hertz erbjuder vi just nu rabatt på både tågresan och bil till tre spännande regioner: Jämtland, Österlen och Höga Kusten. Och vi har även tagit fram tips på vad du inte får missa på plats.

Kombinationsresor i Sverige med SJ och Hertz

Par sovandes på Scandic

Fixa sommarboendet med SJ Prio

Lyxa till det ordentligt med hotell när du reser bort! Använd dina SJ Prio-poäng på Scandic och First Hotels och gör resan komplett med övernattning.

Boka hotell med SJ Prio

Hitta guldkornen med SJ Prio

Ett medlemskap i SJ Prio ger många fördelar. Förutom poäng får du också speciella erbjudanden hos massor av trevliga ställen i din stad. Allt från rabatt på entrébiljetter till god fika eller något att ta med till ditt besök.

Destinationer som lätt kan nås med tåg

Att göra i Halmstad

Halmstad är synonymt med "sommar i Sverige"

Halmstad har mer än soldränkta stränder att erbjuda. Ett nytt konstmuseum, roliga krogar, flera spännande naturreservat och Sveriges bästa köpcentrum 2019.

Att göra i Halmstad

Att göra i Linköping

En perfekt dag i Linköping

Promenera utmed Stångån och se hur båtarna höjs och sänks flera meter i Bergs slussar. En tågresa till Linköping är bekvämt eftersom du hamnar mitt i stan och har nära till allt du vill se och göra.

Att göra i Linköping

Att göra i Umeå

Umeå erbjuder både natur och kultur

Umeå är Norrlands största stad och har mycket att erbjuda. Promenader utmed Umeälven. Sveriges äldsta skivbutik. Det prisade Bildmuseet. Och mycket mer!

Att göra i Umeå

Bästa tipsen till 30 städer

Vi har tagit fram 30 stadsguider för att hjälpa dig hitta din sommardestination.

Tillsammans hjälps vi åt

Håll avstånd till dina medresenärer och vår personal ombord och res bara om du är symtomfri. Läs om hur vi följer myndigheternas riktlinjer på sj.se/corona