Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Saker att göra på sommaren i Sverige

Sommaren börjar på tåget

Ta tåget till semesterns alla upplevelser! Här hittar du tips på destinationer och aktiviteter som passar perfekt för sommaren.

Tillsammans hjälps vi åt

Håll avstånd till dina medresenärer och vår personal ombord, tvätta händerna och res bara om du är symtomfri. Läs om hur vi följer myndigheternas riktlinjer på sj.se/corona

Mamma plockar bär med dotter i skogen

Billiga sommarresor fr. 95:-

Lata dagar i badviken eller het storstadspuls? Hos oss hittar du billiga biljetter fr. 95:- för resor i 2 klass med SJ InterCity eller SJ Regional. I 1 klass finns biljetter fr. 195:-

Köp resa

Tågluffarkortet

Tågluffa i Sverige

Med SJ Tågluffarkort tar du dig runt i hela Sverige och du stannar precis så länge du känner för på varje ställe.

Läs mer om SJ Tågluffarkort

Uteservering i solsken

Billiga sommarresor fr. 195:-

Varma vindar, storstadspuls eller saft i bersån. Hos oss hittar du billiga biljetter till sommarens resor fr. 195:- i 2 klass med SJ Snabbtåg. I 1 klass finns biljetter fr. 295:-

Köp resa

Vad kan man göra i Sverige på sommaren?

Stannar du hemma i sommar men vill ändå få lite utlandskänsla? Vinprovning på Kullahalvön, ostron i Bohuslän, och mytomspunna Ales stenar är bara några exempel på upplevelser utöver det vanliga och närmare än du tror. 

Svenska resmål som utmanar utländska destinationer

Destinationer som lätt kan nås med tåg

Att göra i Göteborg

Göteborg har ett rikt utbud

Göteborg, Sveriges andra stad, har självfallet massor att erbjuda när det gäller sport, kultur och nöjen. Roligast är det kanske i Linnéstaden som numera räknas som ett av de coolaste kvarteren i Europa.

Att göra i Linköping

En perfekt dag i Linköping

Promenera utmed Stångån och se hur båtarna höjs och sänks flera meter i Bergs slussar. En tågresa till Linköping är bekvämt eftersom du hamnar mitt i stan och har nära till allt du vill se och göra.

Att göra i Umeå

Umeå erbjuder både natur och kultur

Umeå är Norrlands största stad och har mycket att erbjuda. Promenader utmed Umeälven. Sveriges äldsta skivbutik. Det prisade Bildmuseet. Och mycket mer!

Hitta guldkornen med SJ Prio

Ett medlemskap i SJ Prio ger många fördelar. Förutom poäng får du också speciella erbjudanden hos massor av trevliga ställen i din stad. Allt från rabatt på entrébiljetter till god fika eller något att ta med till ditt besök.

Gå in på sj.se/dinstad

Upptäck Sveriges topprankade (men okända) pärlor

Upptäck Sveriges topprankade (men okända) pärlor

Tillsammans med Google har vi på SJ tagit fram en lite annorlunda reseguide. Här finns platser som inte hör till Sveriges mest kända, men som alla har fått 5,0 i snittbetyg av Google Maps användare – och milt sagt är väl värda ett besök.

Läs mer om de åtta resmålen och hur du tar dig dit på ett klimatsmart sätt!

Ta tåget utmed Sveriges vackraste tågsträcka

Ta tåget utmed Sveriges vackraste tågsträcka

Våren 2018 genomförde vi en tävling där vi bad våra resenärer att rösta fram Sveriges vackraste tågsträcka. Nu har vi tågluffat i miniatyrformat längs Sveriges vackraste tågsträckning mellan Mariestad och Lidköping och besöker ett pärlband av pittoreska tågstationer.

Läs om vår tågluff på Kinnekulle

Bästa tipsen till 30 städer

Vi har tagit fram 30 stadsguider för att hjälpa dig hitta din sommardestination.

Till stadsguiderna