Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Med SJ och Hertz blir det enkelt att njuta av Sverige i sommar!

Varje transportslag har sina fördelar. Så vad händer om du kombinerar det bästa med tåget och det bästa med en hyrbil? Du får ett klimatsmart resande som är flexibelt och effektivt, ända fram till ditt slutmål! Kan det bli bättre? Nej, vi på SJ och Hertz tror inte det.

Under sommaren 2021 kan du därför resa med SJs dag- och nattåg till tre av Sveriges mest spännande regioner: Jämtland, Höga kusten och Österlen. När du stiger av tåget byter du till en hyrbil från Hertz och är redo att upptäcka allt spännande som finns på bekvämt avstånd.

Boka tågresa och bil samtidigt och få upp till 15 % rabatt på hela resan

I priset ingår även fri barnstol och möjlighet till fler förare utan extra kostnad. Erbjudandet gäller för dig som är SJ Prio-medlem eller medlem i Hertz Gold Plus Rewards.

Det rabatterade priset kan inte understiga SJs lägstapris, 195 kronor i 2 klass och 295 kronor i 1 klass, vilket innebär att den sammanlagda rabatten kan understiga 15 %. 

Erbjudandet gäller för resor till och med 31 augusti 2021. Du bokar din resa med rabatt här på denna sidan och längre ner hittar du massor med tips och härlig  reseinspiration.

Om du bokar ytterligare resetjänster (såsom hyrbil) för din resa eller semester via nedan länk omfattas du INTE av de rättigheter som är tillämpliga på paketresor enligt direktiv (EU) 2015/2302.

SJ AB ansvarar inte att för att dessa ytterligare resetjänster fullgörs korrekt. Vid problem kontakta den relevanta tjänsteleverantören.

Om du bokar ytterligare resetjänster via nedan länk senast 24 timmar efter det att du mottagit bokningsbekräftelsen från SJ AB, kommer dessa resetjänster emellertid att utgöra en del av ett sammanlänkat researrangemang. I ett sådant fall har SJ AB, i enlighet med EU-rätten, ett skydd för återbetalning av dina betalningar till SJ AB, för tjänster som inte fullgörs som en följd av SJ ABs, obestånd och, vid behov, din hemtransport. Observera att detta inte innebär någon återbetalning om den berörda tjänsteleverantören hamnar på obestånd.

Mer info om skydd vid obestånd

Så här gör du för att ta del av erbjudandet

1. Boka din tågresa via bokningswidgeten nedan
2. Besök sedan Hertz kampanjsida för att boka din hyrbil

Bra att veta om erbjudandet

Erbjudandet kan endast bokas här på SJs kampanjsida samt på Hertz kampanjsida via länken ned. Rabatten dras av automatiskt.

Lycka till och trevlig semester!

Boka tågresa

Boka hyrbil

Barn som hoppar från hopptorn vid Surfbukten utanför Östersund
Surfbukten på Frösön utanför Östersund. Foto: Göran Strand.

Upptäck aktiva Jämtland

Till och från Jämtland reser du bekvämt med SJs natt- eller dagtåg till Östersund eller Åre.

Det är enkelt att uppleva Jämtland med en hyrbil som väntar när du kliver av tåget. Smidigt, och på dina egna villkor, tar du dig mellan olika resmål och aktiviteter.

Jämtland har allt att erbjuda för dig som gillar en aktiv semester och med hyrbilen kan du enkelt maxa upplevelsen precis som du vill ha den. Här finns massor av kul både för barnfamiljer och för dig som söker en riktig utmaning.

Vill du uppleva riktigt orörd natur rekommenderar vi dig att vandra i Jämtlandstriangeln och sova på en fjällstation. Runt Åre finns flera trevliga dagsturer för dig som gillar vandring, till exempel Åreskutan och Suljättens topp. Med hyrbil kan du enkelt besöka både Ristafallet och Tännforsen, två av Sveriges största vattenfall. I Åre finns också mycket att välja på för dig som gillar cykling, kajak- eller SUP-paddling och att fiska. Badmöjligheter finns det såklart också gott om.

Vill du njuta av livets goda finns det gott om restauranger som tar till vara det lokala köket och råvarorna. Mathantverket här har blomstrat under de senaste åren. Njut av det lokala köket på Jazzkökets Saluhall i Östersund eller, varför inte ekologiska Kretsloppshuset i Mörsil, rekommenderat av White Guide. 

Länkarna nedan är fyllda med spännande information. Det är bara att börja planera hur du vill ha din semester.

Flickor sitter på Getsvedjeberget och tittar ut över Höga kusten
Getsvedjeberget vid Höga kusten.

Res till Höga kusten – naturbada där hav och land omfamnar varandra

Till och från Höga kusten reser du bekvämt med SJs natt- eller dagtåg till Härnösand.

När du kliver av tåget står en hyrbil från Hertz och väntar och sen är det bara att bege sig ut på upptäckarfärd. Höga kusten erbjuder många fina upplevelser och härliga aktiviteter och det bästa av allt – du bestämmer vad du vill se och göra.
Här upplever du storslagna platser där fjäll möter hav och skärgård i ett magiskt landskap. Kusten har formats av istiden och en gång rest sig ur havet – idag är det världens största landhöjning och rankas som ett av UNESCOs världsarv.

Hela området är mycket lättillgängligt och bjuder på spektakulära naturupplevelser för hela familjen, såväl på land som i skärgården eller till havs. Många börjar sitt besök i Skuleskogen med den berömda Siffrasprickan, en 200 meter lång och 30 meter djup bergsskreva som klyver berget i två delar. En vandring genom skrevan är en mäktig naturupplevelse som du sent kommer att glömma.

Men det är som sagt bara början. Du har skärgården med Ulvöarna och Nordingrå kvar. Den som vill avsluta med en utmaning väljer någon av de vajersäkrade klättervägarna upp för Skuleberget eller ger sig ut i havskajak.

Hoppa inte över Härnösand. Det är en utmärkt sommarstad. I senaste omröstning om bästa sommarstad hamnade Härnösand på tredje plats.

Länkarna nedan är fyllda med spännande information. Det är bara att börja planera hur du vill ha din semester.

Flicka ligger i hängmatta

En naturskön roadtrip genom Skåne

Din skåneresa börjar när du hoppar på SJ-tåget till Lund. 

Väl framme i Lund fortsätter du sedan vidare med en hyrbil från Hertz. Kanske tar du sikte på Österlen med sitt böljande landskap, eller varför inte den dramatiska kustremsan längst ut på Bjärehalvön! Oavsett vart du vill åka så finns det mycket att uppleva längs vägen.

På Österlen – som ibland kallas Sveriges Provence – kan du njuta av blomstrande natur, konst och berömda äppelodlingar. Det är platsen för dig som vill kombinera genuint lantliv med sofistikerad kultur. Här hittar du också familjen Mandelmanns gård, känd för sina blommor, träd, växthus, dammar och djur. Och för sitt trädgårdskök där allting som serveras kommer från gården.

Väljer du sedan att styra bilen mot nordväst är Hovs hallar en självklar destination. Platsen har lockat många filmskapare och syns bland annat i Ingemar Bergmans kultfilm ”Det sjunde inseglet” där Max von Sydow spelar schack med Döden. Kanske var det de katedralliknande klipporna, eller det stormiga havet som fick honom att välja just denna plats. Du har många stigar att välja mellan och kommer garanterat att få en naturupplevelse utöver det vanliga.

Skulle du bli trött i benen finns det dessutom en uppsjö av mysiga caféer och restauranger att välja mellan. Både utanför tätorterna – men också i Båstad, Ängelholm och Torekov. Stannar du till i Torekov kan du även passa på att ta ett dopp från den populära Morgonbryggan där delar av filmen Solsidan spelades in.

Länkarna nedan är fyllda med spännande information. Det är bara att börja planera hur du vill ha din semester.

Vid resa med tåg och vid vistelse på ovan nämnda orter gäller Folkhälsomyndighetens och regionala rekommendationer för minskad smittspridning.