Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Foto: SkiStar Sälen

Tåg och anslutande buss till
Sälenfjällen

Tåg och anslutande buss till Sälenfjällen. Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde med backar som passar alla nivåer. I Sälen är det lätt att resa med barn och det råder en tydlig familjeprägel. Förutom det enorma skidutbudet bjuder Sälen på mycket mer än så. Besök Experium med bland annat äventyrsbad, inomhussurf, spa, bowling, bio och flera restauranger. Att åka till Sälen är ett perfekt familjenöje.

Köp resa till Sälen

Res med tåget till Borlänge eller Mora
och sedan buss till Sälen.

Skidåkning i Sälen

I Sälen hittar du snabbt ditt favoritområde. Klassiska anläggningar som Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten bjuder på närmast oändliga skidmöjligheter. Dessutom massor av stugor, hotell och lägenheter att välja mellan. 

Skiduthyrning

I sälen ligger alltid SkiStars skiduthyrning nära intill skidanläggningarna och här får du den hjälpen du behöver för att maximera upplevelsen ute i backen. Skidorna är alltid nyvallade, nyslipade och av den senaste modellen, här går det att välja mellan enstaka produkter eller hela kittet. Föredrar du snowboard eller längdskidor? Här finns det något för alla stilar. Under vissa perioder erbjuds även utkörning av din utrustning ända fram till dörren. 

Mer info: skistar.com

Foto: Pierre Jarry, via Unsplash

Cross-Country Arena

Längdåkning före utförsåkning? Då är Sälens nya Cross-Country arena något för dig. Här finns det både klassiska spår och skatebädd för olika stilar och där delar av spåren är upplysta mot kvällen. I området finns det tillgång till vallabodar, värmestugor och toaletter.

Mer infoskistar.com

Foto: Todd Diemer, via Unsplash 

Saker att göra i Sälen

Foto: Experium

Experium

Varva skidåkningen med äventyr och avkoppling på Experium. Här finns det något för alla. Testa äventyrsbadet och vattenrutschkanorna eller utmanas av de stora vågorna vid anläggningens inomhussurfning. För den som vill koppla av en stund kan sjunka ner i poolen hos Experiums relaxavdelning och spa med möjlighet att boka behandlingar. Avsluta kvällen med bowling och god middag på någon av restaurangerna. 

Mer info: skistar.com

 

Foto: Spencer Davis, via Unsplash

Skotersafari

Upplev Sälen på skoter! Hos Leonarden Skotersafari kan du upptäcka fjället på riktigt, proffsiga guider tar dig med ut på en upplevelse du sent kommer att glömma. Leonarden erbjuder två olika turer varav en är lite kortare med ett fikastopp och den andra lite längre med lunch. Turerna passar för både nybörjaren och den mer erfarna och svårighetsgraderna varierar mellan lätt och medium.  

Mer info: visitdalarna.se

Foto: Kevin Bessat, via Unsplash

Hundspann

Färdas genom den krispiga vintern genom det dova fjället och njut av naturen tillsammans med människans bästa vän. Fjälläventyr bjuder på en upplevelse  med anor från hundra år tillbaka, hundspannsturerna är anpassningsbara och passar lika bra för familjen som äventyraren. Njut av fjället, hundarna och avsluta med bastu och ett svalkande dopp. 

Mer info: fjallaventyr.com

Foto: Calvin Lee, via Unsplash 

Restauranger i Sälen

Foto: Restaurang Pontus

SkiStar Lodge, Restaurang Pontus

Inne hos SkiStar Lodge i Hundfjället finner ni restaurang Pontus, en restaurang med många bollar i luften. Här kan du äta god frukost, middag och en sofistikerad variant av After ski med champagne hour. Pontus inspireras av det Nordamerikanska köket som tillsammans med toner från det svenska fjället skapar magi. Sälen goes Colorado som de själva beskriver det som. 

Mer info: pontusfrithiof.com

Foto: Travis Yewell, via Unsplash

Gammelgården

Välkommen till årets vilt-krog 2022. Fisk, fågel och vilt i kombination med naturens råvaror komponerar restaurang Gammelgården det bästa av närproducerat och influencer utifrån. Restaurangen har öppet årets alla dagar och bjuder in till en mysig atmosfär med hemmakänsla. 

Mer info: gammelgarden.se

Foto: Ibrahim Boran, via Unsplash

Restaurang Frö

Smaka på viltplockade och lokala råvaror i toner med säsongen. På restaurang Frö plockas naturens finaste råvaror ut och sammansätts till magiska rätter ihop med egengjorda juicer och hantverksvin. 

Mer info: frorestaurang

Foto: Jenn Kosar, via Unsplash

Viktors

Familjen från Västkusten har letat sig till fjällvärlden och bjuder på mat i toppklass. På restaurang Viktors serveras klassiska maträtter med moderna inslag sammansatt av en av Sveriges mest framgångsrika kockar. Avnjut lunch eller middag med sälfjällstorget i bakgrunden tillsammans med toner från pianobaren. 

Mer info: viktorssalen.se

Foto: Kam Idris, via Unsplash 

Boende i Sälen

Foto: Skistar Lodge Hundfjället

SkiStar Lodge Hundfjället

Bo centralt vid Hundfjällstorget och ett stenkast från backen! På SkiStar Lodge i Hundfjället kan hela familjen vakna upp med utsikt över backen och ett vintrigt Sälen. Här finns även gym, bastu, restauranger, lekrum och loungebar i anslutning till hotellet. Välj  om du vill bo i stuga, lägenhet eller hotell bland Sälens olika anläggningar.

Mer info: skistar.com

Foto: SkiStar

Selvägen 

I Lindvallen ligger området Selvägen, moderna och smakfullt inredda lägenheter för självhushåll. Lägenheterna ligger i perfekt läge med gångavstånd till lift, restauranger och butiker. Ett mindre eller större sällskap spelar ingen roll, här har man möjlighet att boka rum upp till åtta personer.

Mer info: skistar.com

Foto: Vera Gorbunova, via Unsplash

 Hundfjällets Stugby

Gillar du stugkänslan? Hundfjällets Stugby är ett mysigt område med närhet till liftar och service placerat i kärnan av Hundfjället. Lägenheterna är välutrustade och ger en känsla av stuga, som passar lika bra till ett större sällskap som till ett mindre.

Mer info: skistar.com

Tallmyren i Högfjället

Tallmyren är ett nytt område med nybyggda stugor som är vackert beläget med utsikt över Västra Kalven. Stugorna passar perfekt till familjen eller ett större sällskap och ligger nära till lift, service och längdspår.

Mer info: skistar.com

Boka din resa till Sälen

Res med tåget till Borlänge eller Mora och sedan buss till Sälen. 
Bussen går under vintersäsong, i samband med stugbytardagar.