Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Ta tåget till Romme i vinter

Ta tåget till Romme Alpin. Skidåkning i Sveriges största alpina skidanläggning utanför fjällen. Strax utanför Borlänge finner ni denna pärla, i Romme finns ett stort utbud av backar och passar perfekt för en weekend eller dagstur. Passa på att utforska både Romme och Borlänge under ditt besök. Här finns aktiviteter och restauranger som passar hela familjen. 

Köp resa till Romme

Ta tåget till Borlänge och direktbuss till Romme Alpin

Romme Alpin Skidanläggning
Foto: Romme Alpin

Skidåkning i Romme Alpin

13 kilometer utanför Borlänge och 2,5 timme utanför Stockholm hittar ni Romme Alpin. En unik och tidssparande skiddestination. Med 33 nedfarter i alla väderstreck och 14 liftar, bjuder dessa backar på skidåkning med äkta fjäll-känsla. Ta en dagstur, weekend eller vecka med familjen i ett lite lugnare tempo. 

Mer info: rommealpin.se

Funktionell skidåkning i Romme
Foto: Romme Alpin

Funktionell skidåkning

Den som har ett intresse för skidåkning och har en funktionsnedsättning har kommit till rätt ställe. Lina Bergström med kollegor tar emot dig som behöver ha specialanpassad utrustning, så att du snabbt och tryggt kan komma ut i backen. Förutom vanlig alpin utrustning erbjuds även Biski, Sitski och Snowkart. 

Mer info: rommealpin.se

Foto: Äventyrsgruvan 

Saker att göra i Romme

Klättrare i gruvgång
Foto: Äventyrsgruvan
Fika i äventyrsgruvan
Foto: Äventyrsgruvan

Äventyrsgruvan

Sveriges vackraste plats och häftigaste upplevelse! Det är vad äventyrsgruvan i Idkerberget ofta benämns som. På med pannlampan och hjälmen för att utforska den underjordiska världen. Vandra igenom tunnlar, byrum och kristallklara sjöar tillsammans med kunniga guider. Här kommer besökare ifrån hela världen för att upptäcka gruvans förtrollande miljöer. Basta i den vackra gruvmiljön och upplev den historiska Gruvfruns basturitual som avslutas med ett svalkande dopp. För den erfarne dykaren finns möjlighet att besöka gruvsalar tillsammans med en guide. 

Familj, kompisgäng eller kollegor? På Äventyrsgruvan kan man boka olika paket vare sig det gäller kick off, möhippa/svensexa, rundtur eller middag. Gruvan håller öppet året runt och har tillställningar för samtliga säsonger och passar alla åldrar. 

För att ta sig till Äventyrsgruvan, ta tåget till Borlänge C. Från Borlänge C går Dalatrafik länsbuss 213 mot Ludvika station, kliv av på hållplats Tuna-Hästberg. Därifrån är det 3 minuter promenad till destinationen. 

Mer info: aventyrsgruvan.se

Strutsar på Sahlins gård
Foto: Sahlins Struts

Shalins Struts

På Svedens gård i Borlänge tog man år 1994 klivet över till att gå ifrån traditionellt lantbruk till strutsuppfödning. Sahlins strutsfarm har blivit en populär destination i Dalarna och har cirka 30 000 besökare per år. Gården har bland annat restaurang och gårdsbutik samt erbjuder olika paket som passar till både barnkalas, konferens, möhippa/svensexa eller andra event. 

För att ta sig till Svedens gård och Sahlins Struts:
Ta tåget till Borlänge C. Från Borlänge C avgår buss 1 mot Dala Airport, gå av vid Smedjebacksvägen. När du klivit av är det en kvarts promenad till Sahlins Struts som ligger vi Sveden 1. 

Mer info: sahlinsstruts.se

 

Boende i Romme

Ski Lodge Romme hotellrum
Foto: Romme Alpin Ski Lodge

Romme Alpin Ski Lodge

Var först ut och upplev manchestermorgon i backen! På Romme Alpin Ski Lodge bor ni bredvid backen och har nära till rummet. Koppla av i restaurangen och barens lounge och knäpp upp pjäxorna framför den öppna brasan. Gå ner till restaurangen på kvällen för en mysig middag, här finns även lek och pysselrum för de som fortfarande har spring i benen. Är det dags för en paus ifrån skidbacken har Ski Lodgen ett gym, bastu och relaxavdelning. 

Mer info: rommealpin.se

Hustak täckt i snö

Romme Stugby

Endast nio minuter ifrån backen ligger Romme Stugby, ett naturskönt område med utsikt över lilla Ulvsjön. Alla stugor är utrustade med kök, tv, wc och dusch. I anslutning till stugan ligger en rymlig samlingslokal där både stora och små kan sysselsätta sig med TV-spel, wifi och leksaker. 

Stugbyn passar för litet som stort sällskap med stugor från 4-12 platser. Samlingslokalen går även att boka för konferens. 

Mer info: rommestugby.se

Restauranger i Romme

Hamburgare

Hamburgeriet

I Romme Dal finner ni Hamburgeriet, hela familjens favorit! Här serveras hamburgare på svenskt nötkött, nuggets, och Siljanskorv med smarriga tillbehör. Det går även att välja på kyckling eller veganska alternativ. 

Mer info: rommealpin.se/hamburgeriet

Middag på restaurang Basta
Foto: Restaurang Basta

Restaurang Basta

Tröttnat på husmanskosten? Hos restaurang Basta bjuds det på smaker från det Italienska köket med atmosfär inspirerad av staden Capri. Avnjut en lunch, middag eller varför inte en after work, här finns det goda drinkar med ett stort utbud. 

Mer info: restaurangbasta.se