Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Skidåkning i Riksgränsen
Foto: Markus Alatalo

Resa till Riksgränsen

Ta tåget till Riksgränsen

Det är enkelt att åka till Riksgränsen, tåget stannar mitt i byn. Från 13 december 2020 körs tåget till Riksgränsen av bolaget Vy, du kan fortfarande köpa din biljett här på sj.se 

Tåg Riksgränsen

Sveriges nordligaste skidort, där trender skapas och myter uppstår

I Riksgränsen handlar mycket av skidåkningen om offpist, men långt ifrån allt. Det finns massor av riktigt bra pistade nedfarter med gott om svängrum. Pisterna är ofta kuperade och vindlande och erbjuder riktigt kul skidåkning. Har man aldrig provat offpist tidigare så är det i Riksgränsen man ska göra det.

Här finns "snäll offpist" mellan de pistade backarna som är en bra start för nybörjaren. Samtidigt som det finns gott om utmaningar för den mer avancerade skidåkaren, som Uffes vägg, Rimfors och självklar Nordalsfjället där Nordiska mästerskapen i extremskidåkning körs i maj varje år. I Riksgränsen kan du även uppleva heliskiing och alpin friåkning när den är som allra bäst, i en arktisk högfjällsmiljö med över 100 bergstoppar att välja bland. Du åker dessutom alltid heliski med auktoriserade bergsguider. Under våren pågår en massa happenings och event som du inte vill missa!

Ett tips är offpist-åket i Norgesvängen där du åker över gränsen in i Norge! Riksgränsens unika kombination gör att många skid- och snowboardåkare kommer tillbaka hit år efter år.

Kommer du hit i maj kan du även njuta av skidåkning i midnattssolen, ett mytomspunnet fenomen som knappast gör någon besviken, skidsäsongen slutar ju inte förrän vi firat midsommar!

Ta nattåget och upplev det smidigaste sättet att åka till Riksgränsen.

Var uppmärksam på vilka rekommendationer som gäller från norska myndigheter för vistelse i Norge om du planerar att passera gränsen. På grund av rådande läge reserverar vi oss för eventuella ändringar i faktan på denna sida.