Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Hamburg - porten ut i Europa

Är det dags att bocka av den där drömresan, upptäcka staden du alltid haft på din bucket list eller ta tag i tågluffen som aldrig blev av? Europa har oändligt med förtrollande resmål och dolda pärlor som man inte får missa. Med SJ EuroNight till Hamburg är ingenting omöjligt, eller speciellt långt bort. Vi tipsar om 6 destinationer du enkelt tar dig till med tåg från Hamburg. 

1. Amsterdam 

Res till staden med de magiska kanalerna, broarna och cykla omkring som en riktig Nederländare eller varför inte besöka van Gogh-museet? Från Hamburg tar det 5-6 timmar till Amsterdam med ett byte i Duisburg. 

2. Paris 

Ta tåget till romantiska Paris! Vandra längst de smala gatorna, ha en picknick i någon av de vackra parkerna, besök Louvren och njut av utsikten från Eiffeltornet. Resa på ca 8 timmar och med ett byte i Karlsruhe eller Frankfurt är Paris ditt att utforska. 

3. Prag 

Strosa omkring på vackra gator och ta del av Prags imponerande arkitektur och berömda byggnader. Gör ett besök i gamla stan, även erkänd som ett kulturminne av UNESCO, eller kryssa längst med floden Vltava. Ta tåget raka vägen från Hamburg till Prags centralstation, en resa på mindre än 7 timmar. 

4. Bryssel

Choklad, öl och våfflor är bara en sak av många specialiteter som Bryssel har att erbjuda. Som EU's huvudort har denna stad många intressanta sevärdheter och konstverk, ett besök på Atomium och Mini-Europa är ett måste. Med en tågresa från Hamburg och ett byte i Köln kommer du fram till denna vackra stad på runt 7 timmar. 

5. Zürich 

På 8,5 timmar med byte i Frankfurt tar du dig från Hamburgs kanaler till Zürich och bergsväggarna som klär stadens bakgrund likt en fondvägg. Vandra i bergen, ta en rundtur på Zürichsjön eller upptäck stadens kultur. 

6. Wien

Smaka på Wienerschnitzel, njut av Mozarts klassiska musik och besök historiska byggnader i Österrikes huvudstad Wien. Från Hamburg går tåget direkt till Wien med en resa på ca 10 timmar. Är man ute på tågluff är Wien den perfekta destinationen att mellanlanda på. Staden ligger mitt i Europa och har sju angränsande länder till grannar.