Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Museum för regniga dagar med familjen i Malmö 

När vädret sviker får man helt enkelt passa på att göra något mysigt med familjen inomhus. Ta en tur till Malmö museum och lär dig allt mellan himmel och jord. Få inspiration på det Moderna Museet eller besök Disgusting Food Museum och ät läbbiga maträtter. I Malmö hittar du både häftiga utställningar och spännande kultur. 

Malmö museum

Tillbringa en dag på södra Sveriges största museum och inspireras av allt från Nordens äldsta renässansslott, levande grodor och ormar till köttätande pirayor och en riktig ubåt. Varje år berättar museet om teknik, historia, natur och sjöfart genom flera utställningar. Gå mellan de olika byggnaderna och ta del av olika teman. Intill huvudentrén på Malmö museum ligger restaurang Wega. Fyll på med energi och njut av dagens lunch, mackor och fika. 

Akvariet
På Slottsholmen intill Malmö museums huvudentré ligger Akvariet. Här kan du möta exotiska fiskar, reptiler, spindlar och andra kallblodiga djur öga mot öga. Håll utkik efter Nemo och hans vänner, lär dig mer om hur djuren hittar mat och vilka gömställen de lurar på. Och hur ser egentligen en fisk utan ögon ut? Spana även in giftormen med världens längsta huggtänder. 

Teknikens och Sjöfartens hus
Intill Malmö museum ligger Teknikens och Sjöfarten hus. Ta med familjen på en fullspäckad dag med teknik, fordon, sjöfart och vetenskap. Här finns en mängd olika aktiviteter, utställningar och skoj för alla åldrar.

Framtidens fordon
Kliv in i den renoverade bilhallen och följ med på en tidsresa genom historien från 1900-talet fram till nutidens vision för framtiden. Hur har vi människor sett på framtidens farkoster och fordon förr i tiden? Hur ser vi på dem idag och vilka visioner om en hållbar miljö, teknik och design har vi? Efter ett besök på Teknikens och Sjöfartens hus har du definitivt bättre koll. Framtidens fordon passar stora som små och är en utmärkt familjeutflykt för dagen.

Utställningar om sjöfart och hav
Få en inblick i hur mäktigt havet är och möt människorna som bor längst Skånes kust. Lär dig mer om vad havet innebär för både människor och djur samt vilka verktyg som används för att klara av livet vid havet.

Ubåten U3
Känn på livet till havs och få en inblick i hur vardagen inuti en ubåt kan se ut. Kliv ombord på Ubåten U3 och lär dig mer om hur människorna ombord levde förr. 

Idéplaneten och Båtlekrummet
På experimentariumet Idéplaneten kan de små testa på klätterväggen, den virtuella hårfrisören, vätgasraketen och ett gäng andra aktiviteter som har med teknik, energi och andra fysiska utmaningar att göra. Fortsätt vidare till Båtlekrummet där de garanteras massor av lek och bus på skepp från olika tider. Kolla in häftiga föremål från museet och den mysiga läshörnan med böcker och lekkuddar.

Pst! Spana in Fiskehoddorna som ligger vid Banérskajen precis intill Teknikens och Sjöfartens hus. Här kan du handla färsk fisk innan hemresan och under sommaren finns även en uteservering.

Mer info: Malmö museum 

 

 

Moderna Museet 

Ta med dig de små och upplev konst tillsammans! Moderna museet vill uppmuntra familjer att vara kreativa genom sina familjevisningar. Gå på en tipspromenad tillsammans och svara på kluriga frågor om det ni ser. Låna en nyckelknippa med små ledtrådar från konstverken på, kan du se vad som tillhör vad? Är du i Malmö på en söndag kan vi varmt rekommendera familjeverkstad som infaller sista söndagen varje månad. I den populära verkstaden skapar barn och vuxna projekt och konst tillsammans. 

Mer info: Moderna Museet 

 

Disgusting Food Museum

Har du lite äldre barn där hemma som fascineras av smak, doft och läbbiga maträtter? Då ska ni ta en tur till det unika museet där udda och äcklig mat står i centrum. Utställningen har 80 av världens äckligaste maträtter. Kanske finns det någonting som du tycker är utsökt, men som någon annan tycker är totalt vedervärdigt. Är ni en familj som är lite äventyrliga och orädda kan ni bland annat lukta och smaka på världens mest stinkande ost. Eller varför inte ta tillfället i akt att testa godis som är gjort på metallrengöringsmedel?

Mer info: Disgusting Food Museum

Funnys Äventyr

Kulturhuset Funnys Äventyr är något för sagoälskaren. Här kommer kända sagor som Alfons Åberg, Pettson och Findus och Mumintrollen till liv. Ta en åktur i den interaktiva sagokarusellen, titta på spännande pjäser i teaterladan och lek med de kända karaktärerna från barnböckerna. I läslusthuset finns en massa böcker för den som vill sätta sig i lugn och ro ett tag. Och när hungern smyger på, passar ett besök på Funnys trädgårdscafé bra. 

Mer info: Funnys Äventyr

Foto: Funnys Äventyr