Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Museum för regniga dagar med familjen i Göteborg 

Toppbild: Kristin Lidell/Sjöfartsmuseet 

Under sommarlovets regnigaste dagar får man passa på att göra något mysigt med familjen inomhus. Lär dig mer om människan, havet, naturen och fordon. Lek med Alfons Åberg eller ta kommando ombord på en ubåt. Göteborg har allt du behöver för en lyckad dag på museum med familjen. 

Göteborgs naturhistoriska museum 

Ta en tur till Slottsskogen för ett besök på Göteborgs äldsta museum och lär dig allt om unika djur och miljöer. Med ungefär 10 miljoner djur utställda kan vi garantera dig att du kommer se saker du aldrig tidigare sett. Museet har allt från encelliga amöbor och afrikanska elefanter till spindlar och världens enda monterade blåval. Spana in avdelningen om människan och möt den skalenliga kopian av Lucy. Gör ett besök i café Malmska Valen eller slå dig ner i matsäcksrummet för att fylla på med energi. 

Mer info: Göteborgs naturhistoriska museum

Foto: Ian Schemper/Göteborgs naturhistoriska museum

Barnens museum

Barnens museum är en utställning på Göteborgs stadsmuseum som helt enkelt är vad de låter, ett museum för barn. Här kan de små klättra, krypa eller bygga i spännande miljöer. Gunga i Eriksbergskranen, klättra i höghus eller ta en spårvagnstur! Detta är den perfekta aktiviteten för småbarnsfamiljer eller för att kombinera med resten av museibesöket under dagen. Här kan man även slå sig ner för en paus i matsäcksrummet när hungern kryper sig på. 

Mer info: Barnens museum - Göteborgs stadsmuseum

Foto: Kristin Lidell/Göteborgs stadsmuseum

Universeum 

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter med passion för folkbildning och lärande inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Ta med familjen och besök regnskogen, reptilariet, rymden, miniversum eller varför inte kemilabbet. Universeum är en plats som har allt och lite till med enastående utställningar och interaktiva aktiviteter med olika teman. 

Mer info: Universeum

Foto: Ellika Henrikson/Universeum

Maritiman 

Alleman ombord! Ta med dig familjen för en dag på det flytande upplevelsemuseet Maritiman. Mitt i Göteborg på historiskt vatten ligger ett lekfullt och spännande museum som lär dig allt om livet till sjöss, utan att ens behöva lämna kaj. Klättra ner i ubåten och lev dig in i hur livet under ytan ser ut. Njut av utsikten från bryggan på jagaren och kolla in lastfartyg, pråmar och fyrskepp. Träffa Virvelina och Tim – barnens bästa kompisar. Virvelina och Tim berättar om havet, livet till sjöss och den ömtåliga havsmiljön. Avsluta besöket med en fika uppe hos Matrosen. 

Mer info: Maritiman

Ombord på Maritiman.

Alfons Åbergs Kulturhus 

I hjärtat av Göteborg ligger det folkkära Alfons Åbergs Kulturhus. Kulturhuset öppnades i Trädgårdsföreningen i samband med att Alfons fyllde hela 40 år, 2012. Alfons Åbergs Kulturhus har fokus på barnaktiviteter och teater med syfte att bidra till barns utveckling genom lek och lärande. Gå på upptäcktsfärd genom Alfons hus där barnen kan både klättra, leka, lära och läsa. Ta en fika efter besöket och spana in Alfons egen butik. 

Mer info: Alfons Åbergs Kulturhus

Foto: Beatrice Törnros/Alfons Åberg Kulturhus

Världskulturmuseet

Följ med på en riktig tidsresa! Världskulturmuseet tar dig tillbaka i tiden med utställningar som tar upp historiska händelser med nutida frågor. Museet brinner för delad kunskap om andra kulturer och livslångt lärande. En av de aktuella utställningarna som pågår just nu är Världens spel. Låt dig förtrollas av spel från fjärran och 4 000 år gamla brädspel samt spelkulturer från hela världen. Museet har massvis med pågående aktiviteter och nya utställningar. 

Mer info: Världskulturmuseet 

Foto: Beatrice Törnros/Världskulturmuseet

Sjöfartsmuseet Akvariet 

Lämna verkligheten för ett tag och dyk in i en magisk undervattensvärld. I den underjordiska Akvariehallen får du upptäcka ett världshav utan gränser, från det kalla havsdjupet till det läckra korallhavet. Spana in alla hundratals arter av vattenlevande djur och växter i det enorma akvariet som rymmer hela 400 000 liter vatten. Dyk djupare in i livet under ytan och ta del av forskningen i Akvariet. Ocean Lab ger dig kunskap om havet och dess miljö. Bli expert på odling av koraller och delta i olika forskningsprojekt som Ocean Lab håller i. 

Mer info: Sjöfartsmuseet Akvariet 

Foto: Kristin Lidell/Sjöfartsmuseet Akvariet

Volvo Museum 

En bit utanför Göteborg ligger Volvo Museum, en värld av ikoniska bilmodeller, konceptfordon och revolutionerande innovationer. Detta museum är inte endast till för fordonsfantaster. Volvo museum har någonting för alla och kan med sin unika historia och stora utbud av fordon imponera på vem som helst. Ta en fika i caféet och låt de små leka av sig i den klassiska Volvo-barnbilen. Spana in museets butik och köp med dig en bit av Volvo hem. 

Mer info: Volvo Museum

Volvo museum i Göteborg.