Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Resa till Mora

Ta tåget till Mora i vinter

I Moras omnejd finns ett av Sveriges bästa skidområden. Här hittar du även Vasaloppets klassiska mållinje. 

Åka till Mora

Ta tåget till Mora och upplev Vasaloppets och Dalahästens hemort. Moras utbud av fritidsaktiviteter verkar oändligt, och visst finns det något för både skidfantasten och den som hellre hänger vid sidan av spåret.

Åk till Mora och skida i den Vasaloppsarenan eller vandra i någon av kommunens 29 naturreservat. Mellan skidturerna rekommenderas ett besök i Anders Zorns konstnärshem Zorngården, anrika Mora Hemslöjd eller butiken fylld av lokaltillverkade knivar från Morakniv. För barnfamiljen är Sagolandet Tomteland ett måste.

Läs mer om vad Mora har att erbjuda på www.visitdalarna.se

Billiga tågbiljetter till Mora

Tåg till Mora

Du kan enkelt åka till Mora med SJs dagtåg.

Längdskidor i Mora

Mora erbjuder ett antal välpreparerade skidspår, många av dem elbelysta. Mora skidstadion, Vasaloppsarenan och Norra Garberg är några platser som erbjuder skidspår av varierad svårighetsgrad.

www.moraoutdoor.se 

Utförsåkning i Mora

Mora stoltserar inte bara med utmärkta skidspår, föredrar du att åka utför så kommer inte Mora göra dig besviken. De två alpina anläggningarna, Gesunda och Gopshus, har backar som passar både stora och små.

www.moraoutdoor.se

Tomteland

Tomten bor i Mora. Ta med barnen på ett äventyr i skogarna på Gesundaberget. Träffa älvor och troll, drakar och snögubbar. Och självklart tomten själv. Kom ihåg att ta med önskelistan!

www.tomteland.se

Zorngården

Behöver du en paus från skidorna? Besök konstnärshemmet Zorngården, som stått i princip orört sedan Anders Zorns död. Ett stenkast bort ligger Zornmuseet som huserar världens största samling av Zorns verk.

www.zorn.se

På grund av rådande läge reserverar vi oss för eventuella ändringar i fakta på denna sida.