Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Sveriges kusligaste spökvandringar 

Ta tåget till de mystiska och hemsökta platserna runt om i Sverige genom spökvandringar som tar dig tillbaka i tiden och avslöjar spännande historier om förgångna tider. Från gränder och torg i Gamla Stan i Stockholm, till de kusliga gatorna i Falun, de skräckinjagande platser i Skurup, de hemsökta byggnaderna i Göteborg, till de spöklika gatorna i Umeå – Sverige har en mängd fascinerande spökhistorier att berätta. Vi tipsar om landets mest kusliga spökvandringar.

Utforska Stockholms mörka hemligheter 

Upptäck Stockholms mörka historia med en spännande spökvandring! Stockholm Ghost Walk tar med dig på en resa genom stadens legender och fascinerande historia. Under ca 90 minuter kommer du att få höra om mord, massmord, sjukdomar och de spöklika legender som omger dem. Guiderna leder dig genom Stockholms Gamla Stan eller Södermalm, där du kommer att få utforska de mystiska och mörka gatorna och gränderna. Dessa områden utgör de äldsta delarna av Sveriges huvudstad och bär på ett rikt kulturellt och historiskt arv.

Under denna spökvandring får du verkligen uppleva historien på nära håll. Du kommer att få se platser som har varit skådeplats för fruktansvärda händelser, känna atmosfären av förgångna tider, lukta dofterna som följt med historiens spöken och till och med smaka på berättelserna som väcker liv i det förflutna.

Kombinera Stockholms historia med dess fascinerande legender. Gå med i Stockholm Spök- och Historietur och följ med på en spännande resa i Sveriges huvudstads mörka och mystiska sidor. Erfarna guider kommer att ge dig en minnesvärd upplevelse, djupare förståelse för stadens historia och kalla kårar längs med vägen.

Läs mer om Stockholm Ghost Walk här 

Upplev den gastkramande sidan av Kalmar

Upptäck den kusliga sidan av Kalmar stad på en spännande och gastkramande mörkervandring. Ta med dina nära och kära på ett äventyr genom sägnernas Kalmar, där farliga rackare och elaka spöken lurar i skuggorna. En erfaren guide kommer att dela med sig av otäcka historier från Kalmars dunkla förflutna och leda er genom de mörka gränderna och bastionerna.

Under mörkervandringen finns det möjlighet att utforska Kalmars mest skrämmande platser och höra om de skräckinjagande händelser som har ägt rum där. Guiden ger en inblick i stadens mörka historia och berätta om de legender och mysterier som har omgärdat Kalmar under århundraden.

För en extra minnesvärd upplevelse kan ni välja till en utsökt specialkomponerad måltid på restaurang Källaren Kronan. Njut av en stämningsfull middag som serveras i restaurangens historiska 1600-tals valv. Här kan ni smaka på läckerheter samtidigt som ni diskuterar de otäcka berättelserna ni precis har hört.

Så varför inte ta steget in i det okända och utforska den mörka sidan av Kalmar?

Läs mer om mörkervandringen här 

Vandra genom Göteborgs mörka förflutna

Upptäck den kusliga sidan av Göteborgs historia på en spännande spökvandring som ger kalla kårar och lämnar dig fylld av spänning. Staden har en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till det tidiga 1600-talet, och under denna vandring kommer historien till liv genom skådespelarnas tolkningar och guidens berättelser.

Denna nervkittlande upplevelse tar dig med på en resa genom tid och rum, där du kommer att möta historiska karaktärer från 1600-, 1700- och 1800-talen. Träffa Göteborgs mest grymma bödel, Sveriges mest göteborgsvänliga konung, den omtyckta guvernören, Göteborgsnattens drottning och andra typiska profiler som har präglat staden genom tiderna.

Våga ge dig ut på Göteborgs historiska spökvandring och upplev stadens dunkla historia på ett helt nytt sätt. Detta är en chans att lära dig mer om Göteborgs fascinerande förflutna samtidigt som du får en dos av kuslig underhållning. Spökvandringen är utformad så att alla kan delta och känna sig trygga. Den är kuslig och lite läskig på rätt ställen, men inte tillräckligt för att ge mardrömmar. Det är en upplevelse som passar för alla i sällskapet och som garanterar en spännande och minnesvärd stund. 

Läs mer om Spökvandringen här 

Ta del av Umeås spökvärld

På spökvandringarna i Umeå vandrar du längs med stadens äldsta gator och besöker några av de mest berömda spökhusen. Häng med på en oförglömlig upplevelse där du kommer att höra om fascinerande händelser och övernaturliga fenomen.

Hemsökta Umeå tar dig till den försvunna stadskyrkogården där du kommer att få höra berättelsen om "Den Trenne Begravde Landshövdingen" och det omen som förutspådde stadsbranden 1888. Upptäck Umeås mysterier och spöklika platser. På Hemsökta Backen är temat mer fokuserat på folktro, men spöken är också en del av berättelserna. Här kommer du att höra historier om den Västerbottniska häxprocessen och Vittrorna som en gång bodde i älven nedanför Backens kyrka. Det blir en fascinerande resa genom tid och traditioner.

I Hemsökta Röbäck tas du till stadens äldsta och största by, som också hyser den sista bevarade hälsobrunnen. Under vandringen kommer du att få höra historier om folktron och dess medicinska bruk. Dessutom kommer du uppleva de mörka skogarna till den sista avrättningsplatsen i Västerbotten, där de döda ännu vilar i sin ovigda mull.

Läs mer om Hemsökta Umeås Spökvandringar här

Skräckinjagande och underhållande spökvandring i Falun

Upplev en oförglömlig spökvandring i Falun - en resa genom stadens kulturkvarter med en perfekt blandning av skräck, spänning och humor!

Den kunniga och allvetande Besserwisser-guide kommer att leda dig genom staden och ge insikter om dess mörka hemligheter. Under hela vandringen kommer du att möta skådespelare som gestaltar otäcka scener och skrämmande karaktärer. Var beredd på att skratta också - det erbjuds en stor dos humor till alla vandrare.

Från starten på Stora Torget till avslutningen vid Vass Brittas gård kommer du att uppleva en serie av spännande teaterspel längs med vandringen. Vandringen har en perfekt balans mellan nya och klassiska scener som kommer att få dig att skratta, skrika och förundras över stadens historia. Denna spökvandring är inte bara för vuxna - den är öppen för barn från 9 år och uppåt. Det är en underhållande och lärorik upplevelse för hela familjen.

Läs mer om Spökvandringen i Falun här 

Svaneholms slott - där de levande möter de döda

Ta tåget till Skurup och Svaneholms slott - en plats där historien och det övernaturliga möts! Upplev en skräckinjagande spökvandring i slottets gångar och hålor, där väsen från det förflutna fortfarande vandrar. Ta del av spännande spökhistorier och kanske till och med får du möjligheten att stöta på ett äkta slottsspöke i sin hemmiljö.

Svaneholms slott är en imponerande byggnad med en historia som sträcker sig närmare 500 år tillbaka i tiden. Denna unika plats har blivit omtalad för dess spöklika aktiviteter och märkliga företeelser. Nu har du möjligheten att ge dig ut på en gastkramande tur genom slottets innersta rum och utforska de hemligheter som gömmer sig där.

Under den cirka 45 minuter långa spökvandringen kommer du att få höra berättelser om tidigare invånare och deras tragiska öden. Guiden kommer att ta dig med på en resa genom slottets mörka historia och avslöja de spökliga händelser som har ägt rum. Var beredd på att känna kylan i luften och uppleva en kittlande närvaro när du närmar dig slottets mest hemsökta platser.

Svaneholms slott är en perfekt destination för alla som är modiga nog att möta det övernaturliga. Ta tåget till Skurup och ge dig själv chansen att uppleva en oförglömlig och nervpirrande upplevelse. Här finns inga garantier för vad som kan hända, men en sak är säker - du kommer att få en inblick i det paranormala och känna spänningen av det okända.

Läs mer om Svaneholms slott och spökvandringen här