Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Sveriges bästa Kallbadhus 

Toppbild: Cindy Grundsten/Pixabay

Doppa dig i en värld av avkoppling och förnyelse när du utforskar Sveriges vackra kallbadhus. Från Luleå i norr till Stockholms skärgård och vidare ner i söder, erbjuder dessa destinationer en unik upplevelse av kalla bad och bastubadande. Utforska de olika badhusens charm och tradition, njut av naturens skönhet och låt dig uppslukas av lugnet och friskheten i det omgivande vattnet. Upplev en resa genom Sveriges kallbadskultur och låt dig inspireras till att ta ett svalkande dopp för att stilla sinnet och stärka kroppen.

Kallbadhuset i Lysekil: En historisk oas vid Västkusten

Utforska Kallbadhuset i Lysekil - en bevarad skatt som bjuder på unika badupplevelser året runt. Detta historiska badhus, byggt 1906 som en herranläggning, har nu både herr- och damavdelningar med separata ingångar. Upplev föryngringen av ett uppfriskande dopp i det svalkande vattnet och njut av bastun i det pittoreska tornet. Besök Kallbadhuset och upplev en tidlös tradition vid Västkusten.

Läs mer om Kallbadhuset i Lysekil här 

Fyll på energin och njut av avkoppling vid Ulricehamns Kallbadhus

Välkommen till Ulricehamns Kallbadhus, en oas för kropp och själ. Här kan du varje dag, året runt, uppleva uppfriskande bad i den vackra sjön Åsunden från tidiga morgonstunder till kvällsklockan slår tio. Oavsett årstid, finns möjligheten att förlora dig i det svalkande vattnet och finna ro och harmoni. Och om du behöver värma dig efter badet, finns en inbjudande bastu som väntar på dig.

Det handlar inte bara om avkoppling i vattnet, Ulricehamns Kallbadhus erbjuder också andra sätt att ladda upp från din stressiga vardag. Unna dig en välgörande massage som löser upp spänningar och ger dig en känsla av total avslappning. Eller samlas med dina nära och kära för en utsökt middag, där du kan njuta av god mat och trevligt sällskap.

Läs mer om Ulricehamns Kallbadhus här 

Njut av kallbad och historisk charm vid Varbergs Kallbadhus

På Varbergs Kallbadhus kan du njuta av uppfriskande kallbad året runt, följt av avkoppling i en varm bastu med panoramautsikt över Kattegatt. Låt dig inspireras av den rika historien, där traditionen med kall- och varmbad sträcker sig långt tillbaka i tiden. Vid denna speciella plats kan du lämna stressen bakom och ge dig själv en stund av ren njutning och välbefinnande. Utforska den unika arkitekturen samtidigt som du avnjuter en mysig fikastund. Kom och upptäck denna gömda pärla där havets lockelse möter historiens mystik och skapa minnen för livet vid västkustens kallbad.

Läs mer om Varbergs Kallbadhus här 

Upptäck avkopplingens havsnära pärla: Ribersborgs kallbadhus i Malmö

Välkommen till Ribersborgs Kallbadhus – en idyll i Malmö som erbjuder en härlig paus från stadens puls med en fantastisk havsutsikt. Här finner du inte bara två stora utomhusbassänger, utan även en imponerande variation av fem olika bastutyper. Slappna av i den vedeldade bastun eller den torra bastun på varsin sida av anläggningen för damer och herrar, eller njut av gemenskapen i den ångande fuktbastun.

För dig som söker en extra upplevelse, rekommenderas att besöka kallbadhuset under något av de återkommande bastuevenemangen, där badvärdarna skapar en unik atmosfär genom tyska aufguss-ceremonier. Låt dig svepas iväg av eteriska oljors dofter när bastuvärden sprider dem med en handduk i bastun. Upplev hur endorfinerna frigörs under en lugn session av doft och varma fläktar. Avsluta upplevelsen med uppfriskande dopp i det iskalla havet och ge din kropp en energikick.

Läs mer om Ribersborgs Kallbadhus här 

Skärgårdscharm och historiskt kallbad vid Saltsjöbadens Friluftsbad

För en oförglömlig skärgårdsupplevelse och ett steg tillbaka i tiden, ta Saltsjöbanan till Saltsjöbaden. Där väntar Saltsjöbadens Friluftsbad, ett historiskt och klassiskt kallbadhus som tar dig med på en resa till en svunnen era. Detta historiska kallbadhus i Saltsjöbaden tar dig tillbaka till början av 1900-talet. Utforska dam- och herrbaden, vackert bevarade och byggda av trä, med tillhörande bastu, hopptorn och strand. Upplev arkitekturens detaljer, skapade av arkitekt Elis Kjellin, och ta del av den förtrollande atmosfären. Oavsett om du söker historia, avkoppling eller äventyr, kommer Saltsjöbadens Friluftsbad att förtrolla dig med sin charm och fantastiska omgivningar.

Läs mer om Saltsjöbadens Friluftsbad här 

Upptäck den unika njutningen på Arctic Bath: Ett spektakulärt kallbadshus vid Luleälven

Strax utanför Boden finner du Arctic Bath – en plats som trots sin ovanliga form inte får missas när det gäller kallbad i Sverige. Här kan du njuta av en dopp i de virvlande vattnen i Luleälven, i ett kallbadhus som tar formen av ett fågelbo inspirerat av timmerflottningens historia. Hotellets spektakulära spaavdelning är en upplevelse i sig, och under vintermånaderna skapas en öppning mitt i det cirkulära badhuset där du kan ta dig ett uppfriskande bad. Varför inte boka en Sauna Gus-ritual, där du får uppleva en basturitual med oljor, dofter och musik, ledd av en erfaren bastuvärd?

På Arctic Bath finns också ett utbud av spabehandlingar, inklusive massage med talloljor eller välgörande varma stenar från bäcken. Ge dig själv tid för avkoppling och njutning i en unik miljö som kommer att föra dig närmare naturen och ge dig en oförglömlig upplevelse för kropp och själ.

Läs mer om Arctic Bath här 

Upplev Badglädje vid Kustens Juvel: Väggabaden i Karlshamn

Beläget i det natursköna Väggaparken, mellan stadens puls och Vägga Fiskehamn, erbjuder Väggabaden en unik anläggning som inkluderar simhall, utomhusbassäng, havsbad och det senaste tillskottet - ett kallbadhus. Detta exklusiva tillhåll erbjuder separata avdelningar för damer och herrar, där du kan njuta av dusch, toaletter, bastu och uppfriskande dopp i havet. För större sällskap finns en gemensam lounge som kan hyras och här är du även välkommen att ta med egen mat och dryck för att avnjuta i en avslappnad atmosfär. Låt Väggabaden bli din privata oas för välbefinnande och njutning.

Läs mer om Väggabaden här 

Upptäck Strömstads unika Kallbadhus vid strandpromenaden

Ge dig själv en oförglömlig badupplevelse vid det charmiga Kallbadhuset längs med strandpromenaden i centrala Strömstad. Med sitt idylliska läge mot västerhavet är detta det tredje badhuset i området, invigt i juni 2005. Njut av solen på det nybyggda soldäcket över den inre bassängen och utmana dig själv i det moderna friviktsgymmet som invigdes i juni 2018. Här kan du kombinera avkoppling, träning och en fantastisk havsutsikt, vilket gör Kallbadhuset till den perfekta platsen för en minnesvärd vistelse i Strömstad.

Läs mer om Strömstads Kallbadhus här