Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Ta tåget till Idre i vinter

Ta tåget till Idre fjäll i vinter, till Sveriges största vintersportsorter. Utforska Idre Himmelfjäll och Fjätervålen. Bekanta dig med fjällets renar, ta en tur med hundspann eller spela padel i Idres aktivitetscenter. Idre bjuder inte bara på förstklassig skidåkning, här finns ett stort utbud av aktiviteter att göra för alla.

Köp resa till Idre 

Res med tåg till Mora eller Borlänge och sedan buss till Idre.

Foto: Fredrik Nilsson, Visit Dalarna

Skidåkning i Idre fjäll

I Idre är det alltid tidig snöpremiär och backarna brukar öppna redan i oktober. Även längdspåren är redo tidigt på säsongen. Runt om i Idre finns det varierande spår genom skog och över fjäll för alla nivåer.

Idre erbjuder tre skidanläggningar som tillsammans har 77 nedfarter och mer än 125 kilometer preparerade längdspår. Idre Fjäll, Fjätervålen och nya Idre Himmelfjäll har tillsammans gått ihop och erbjuder liftkortet Idrepasset som gäller på alla tre anläggningar så att du kan testa alla backar!

Mer info: visitdalarna.se

Att göra i Idre

En ren i vinterlandskap
Foto: Anna Holm, Visit Dalarna

Lär dig mer om renarna

Renbiten är ett samiskt familjeföretag som ligger i Grövelsjön. Vandra tillsammans med renar och lär dig mer om detta fantastiska djur tillsammans med kunniga guider. Aktiviteten passar hela familjen och under dagen får ni får även testa på olika produkter av renkött. Renbiten har även café och butik för den som vill fika eller köpa med sig lite godsaker hem.

Mer info: renbiten.se

Lekande barn i en idrottshall

Idre Aktivitetscenter

Idre har mer än bara fjället att erbjuda för en dag fylld med aktiviteter. Hos Idre aktivitetscenter finns det något som passar alla. Testa på padel, badminton, shuffleboard eller tennis. Ta ett dopp i någon av inomhus eller utomhuspoolerna, utmanas i vattenrutschkanorna eller koppla av i bastun. Är man osäker på vilken aktivitet man vill göra eller vilken ände att börja i, går det att hyra sporthallen för sig själv. 

Mer info: idrefjall.se

Huskytur för hela familjen

En tur på fjället bakom ett hundspann kommer du sent att glömma! Förverkliga drömmen att köra ditt eget spann, testa på hur en slädförare lever och lär dig allt om körteknik, eller luta dig tillbaka i släden och låt proffsen sköta resan. Här väljer ni paket efter förmåga. 

Mer info: idrefjall.se

Restauranger i Idre

Middag på restaurang Renen och Älgen
Foto: Restaurang Renen & Älgen

Renen och Älgen

Välkommen till Idres senaste tillskott bland restauranger! Avnjut lunch, fika, middag eller take away som passar alla smaker. Restaurangen ligger på Himmel fjället och bjuder in till en härlig skilounge-atmosfär där du och ditt sällskap kan njuta av god mat. Renen och Älgen serverar vilt, lokalt och klassiska rätter men även pizza och hamburgare inspirerade av det svenska fjället. 

Mer info: idrehimmelfjall.se

Grön Salladslunch

PW kök och bar 

Hos hotell Pernilla Wiberg ligger den tillhörande restaurangen PW kök och bar. Här kan ni smaka på skatter från det lokala skafferiet, välj mellan kött, fisk och fågel eller varför inte en klassisk hamburgare. Koppla av i restaurangens bar och loungedel för att avnjuta en god drink eller en kall öl. 

Mer info: idrefjall.se

Boende i Idre

Pernilla Wiberg Hotell

Om det är någon som vet hur man maximerar en fjällupplevelse så är det Pernilla Wiberg! Här finner du boende som är anpassat för fjällens aktiviteter med stora rum och bra lösningar för utrustning. Njut av ångbastu, kallpool och jacuzzi efter en dag på fjället eller spana in gymmet. Avsluta kvällen med middag på hotellets restaurang PW kök & bar.

Mer info: visitdalarna.se

Familjemys inomhus i Idre
Foto: Anna Holm, Visit Dalarna

Idre Ski Apartments 

Mitt i Centrum finner ni Idre Ski Apartments, nyrenoverade hotellrumslägenheter som passar ett sällskap upp till fyra personer. Rummen ger hotellkänsla, men med utrymme att kunna laga mysiga middagar tillsammans på kvällarna. Med butiker, restauranger och aktivitetscentrum runt hörnet finns det ingen risk att missa Idres stora utbud av saker att göra. 

Mer info: visitdalarna.se

Fjällbyn Stugområde

I sydsluttningen vid Idre fjäll ligger charmiga och varierande boenden med hemmakänsla. Här kan ni välja mellan timmerstugor, lägenheter och parhus. Fjällbyn passar perfekt för stora som små sällskap, med platser upp till 16 personer. Området ligger mellan två backar med närhet till skiduthyrning och knappa kilometern till centrum. 

Mer info: idrefjall.se