Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Festliga nyårsfiranden runt om i Sverige

Kliv in i 2023 med bravur! Sverige bjuder på festliga nyårsfiranden runt om i hela landet, bara en tågresa bort. Varför inte avsluta året med en weekend efter julstök och storhelg, ta med dig någon du tycker om och upptäck en annan del av Sverige. Inled det nya året med avkoppling i bubbelpoolen, nyårssupé på restaurangen eller med ett pang på nyårsfesten. Här finner ni nyårstips som passar alla, och som inte behöver vara långt bort eller speciellt tidskrävande.

Foto: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com
Foto: Djurönäset

1. Fira nyår i Stockholm

Skansen

Skåla in det nya året till utsikten av Stockholm stad. På Skansen är alla välkomna att ringa in det nya året på Sollidenplan, traditionsenligt sedan 1894. Kom i stämning till Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan av årets talare och njut av det nya året tillsammans med nära och kära. Har man inte möjlighet att ta sig till Skansen kommer nyårsfirandet att sändas på tv. 

Läs mer om Skansen här.

Djurönäset 

Fira nyår i Stockholms skärgård och på en av Sveriges största spa. Checka in för en helg ni sent kommer att glömma och blanda avkoppling med festligheter. På Djurönäset bjuds det på nyårssupé, storband, bubblande drycker, spa samt andra härliga musikupplevelser. 

Läs mer om Djurönäset här.

Nyår på svindlande höjder hos Restaurang Himlen

Luta dig tillbaka och njut av nyårssupé på en av Södermalms häftigaste restauranger. 25 våningar upp på restaurang Himlen kan du och ditt sällskap skåla in 2023 med utsikt i toppklass. Himlen erbjuder olika paket där ni kan välja själva vad som passar bäst, vare sig det gäller en festlig nyårslunch eller supé på kvällen. 

Läs mer om restaurang Himlen här.

Kungliga Operan

Välkomna det nya året med ljuvliga franska toner från Kungliga Operans solister, i sällskap med examenselever från Stockholms konstnärliga högskola och det Kungliga Hovkapellet. Nyårskonserten äger rum på stora scenen med start 18:00. 

Läs mer om Nyårskonserten här. 

Knip dom bästa platserna för att uppleva fyrverkerierna i Stockholm från första parkett. Befinner ni er på Södermalm ligger bland annat Vita bergen, Monteliusvägen, Skinnarviksberget och Mosebacketerassen i ett magiskt läge. I anslutning till Vasastaden ligger en av Stockholms största parker Vanadislunden, ett perfekt ställe för att njuta av nyårsraketerna. 

Foto: House of Vision/Göteborg & Co
Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co

2. Fira nyår i Göteborg 

Skåla in tolvslaget på Gothia Towers

Fira in tolvslaget längst upp i Gothia Towers med utsikt över Göteborg. Hotell Gothia Towers tar med dig och ditt sällskap på ett förstklassigt nyårsfirande på en av nordens mest attraktiva mötesplatser. Här bor ni i hjärtat av Göteborg och har gångavstånd till stans bästa restauranger och nattklubbar. 

Börja er vistelse med välkomstbubbel på hotellets nya festvåning Imagine. Checka in i lugn och ro för att senare under kvällen serveras en fyrarätters meny med god dryck, noga utvalt av restaurangens sommelier. Ta sovmorgon och checka ut lite senare än vanligt, njut av frukostbuffén innan hemresan. 

Läs mer om Gothia Towers nyårspaket här.

Riverton 

Skåla in det nya året med utsikt över Göteborgs hamn. Riverton Hotell välkomnar er in till ett nyårsfirande ni sent kommer att glömma. Börja kvällen med en välkomstcocktail särskilt framtagen av hotellets bartender. På våning 12 väntar en smakupplevelse i skybaren för att njuta av en femrätters middag. Blicka ut över Göteborgs hamn och ta del av stadens fyrverkeri-show. Skåla in tolvslaget med den du tycker om och starta det nya året med en fantastisk frukostbuffé. Välj det nyårspaket som passar er bäst. 

Cabaret på Göteborgs Opera

Slungas tillbaka till 1930-talets Berlin. Nattklubbsstjärnan Sally Bowles välkomnar dig till en oförglömlig kväll i musikens tecken. Sally är en ung amerikansk kvinna med författardrömmar där allt är möjligt, men vindarna vänder och livet i Berlin blir inte som hon tänkt.

Cabaret är en av de mest spelade musikalerna genom tiderna och har nu kommit till Göteborg. Dras med av storslagna shownummer och pampig musik som förmedlar människoöden och politiskt berättande på ett enastående vis. 

Läs mer om Cabaret här.

Fyrverkeri-fest vid Frihamnen

Kom i nyårsstämning med en sprakande fyrverkeri-show vid Frihamnen i Göteborg som går av stapeln vid 17-tiden på nyårsafton. Sedan 1982 har Göteborgs-Posten traditionsenligt stått för en av Göteborgs mest spektakulära fyrverkerier. Ett perfekt tillfälle att njuta av de sprakande raketerna redan innan middagen, och för de små som inte alltid orkar hålla sig vakna till midnatt. Håller man till i stan kan man även se fyrverkerierna från GöteborgsOperan.

Vill man se raketerna med bra utsikt både på eftermiddagen som vid tolvslaget är Ramberget vid Hisingen den perfekta platsen. Ramberget är en välbesökt plats, och med sina 360-graders utsikt gör det möjligt att uppleva Göteborg ett helt nytt sätt. 

Solist Hanna Husáhr. Foto: Peter Knutson
Foto: Kitchen & Table Malmö

3. Fira nyår i Malmö

Nyårsgala med Malmö Symfoniorkester

Starta det nya året med elegans! Malmös konserthus öppnar upp sina dörrar till nyårsgala som bjuder på symfonisk magi tillsammans med Malmö Symfoniorkester. Här möts ni bland annat av presentatör Lisa Wall och solist Anna Husáhr. Klä upp dig i ditt finaste stass och njut till ett urval av klassisk repertoar med inspiration och reflektion av året som gått. Efter konserten är baren öppen och redo att ta emot ert sällskap för att skåla in det nya året. 

Läs mer om Nyårsgalan här.

Fyrverkeri-fest vid Nyhamnen

Varje år hålls den pampiga fyrverkeri-showen för både stora och små. Här samlas Malmöborna för att se staden glittra och skåla in det nya året. Fyrverkerierna går även att njuta av från Krankajen, Posthusplatsen, Hjälmarekajen och Anna Lindhs Plats. För de små som inte orkar hålla sig vakna, eller för dem som har annat för sig under kvällen så skjuts även fyrverkerier vid 17:00 på stortorget. 

Läs mer om fyrverkeri-showen här.

Nötknäpparen på Malmö Opera

Avsluta året med ett spektakulärt balett-äventyr, en klassiker och ett måste för många under jul- och nyårshelgen. Nötknäpparen spelas för första gången utanför hemmascenen, och nu på Malmö Opera. Njut av förbeställda nyårssnittar och dryck, anpassad både för vuxna och barn. 

Läs mer om Nötknäpparen här.

Kitchen & Table - Skybar

Blicka ut över Malmö, Öresund och Köpenhamn och njut av mat inspirerad av det amerikanska och svenska köket. Kitchen & Table är det ultimata stället för att fira det nya året, spana ut över fyrverkerier och njuta av goda drinkar vid cocktailbaren.

Läs mer om Kitchen & Table här.

Foto: Södra Berget Hotell & Resort

4. Fira nyår i Sundsvall 

Hotell Södra Berget

Skåla in det nya året 240 meter över havet! Checka in på Södra Berget och vakna upp till Sundsvalls vackraste utsikt. Börja nyårsafton på Vida Spa där det finns ett brett utbud av olika behandlingar, sjunk ner i poolen på relaxavdelningen och vila blicken över staden. Svira om till nyårsblåsan, på med kavajen och njut av trerätters nyårssupé till stämningsfull livemusik under kvällens gång. 

Läs mer om Hotell Södra Berget här.

Centralen 

Centralen är det gamla järnvägshuset som nu åter blivit en centralstation - med en helt ny take. Med sina 3500 m2 slår centralen upp väggarna till Sundsvalls nya mötesplats. På nyår bjuder Centralen upp till en nyårsafton med glitter och glamour! Här bjuds det bland annat på den norrländska varianten av Asian fusion - PingPong's nyårs omakase. Under kvällen öppnas balkongen upp och här serveras nyårssupé i toppklass.

Läs mer om Centralen här.

Restaurang RÅ

Det perfekta stället för en festlig start på det nya året! Restaurang RÅ bjuder på mat med variation och klass. Kliv in i det moderna stekhuset och upplev smaker efter säsong och ett brett utbud av drinkar. Fortsätt kvällen på restaurangens nattklubb och dansa in det nya året (öppettider kan variera). 

Läs mer om restaurang RÅ här.

Foto: Gustav Dalesjö, via Destination Uppsala
Foto: Krusenberg Herrgård

5. Fira nyår i Uppsala

Flustret

Spola tillbaka tiden och kliv in i 2023 med fjädrar och glitter! På Flustret i Uppsala är temat Gatsby, Burlesque och året är 1920. Denna klassiska restaurang och nattklubb ligger vid Uppsalas stadsträdgård i hjärtat av Uppsala. Dansa in i småtimmarna och njut av studentstaden som aldrig sover. 

Läs mer om Flustret här.

Krusenberg Herrgård 

Strax utanför Uppsala ligger den romantiska herrgården med anor ifrån 1600-talet. Här kan du och ditt sällskap koppla av i en idyllisk miljö alldeles intill Mälaren. Boka paketet som passar er och njut av afternoon tea, bastu, spabehandlingar och varför inte utmanas i en padelmatch. Här startar du året med ljuvlig frukost och ny energi. 

På Krusenberg behöver man inte vara en övernattande gäst för att ta del av den magiska miljön. För den som har andra kvällsplaner erbjuder herrgården även dagspa. 

Från Uppsala Centralstation går bussar som tar er till Krusenbergs Herrgård. Använd UL:s reseplanerare för att kolla avgångar. 

Restaurang Domtrappkällaren

Fira in det nya året på den anrika restaurangen Domtrappkällaren. Här serveras klassisk nyårssupé av kunnig personal i en stämningsfull miljö. Domtrappkällaren har sittningar på eftermiddagen, tidig kväll och fram till sent beroende på vad som passar dig och ditt sällskap bäst.

För den som vill ta med nyårsfesten hem kan förbeställa nyårssupén som Take Away, följ instruktionerna hemifrån och hetta upp den lagom tills festmåltiden börjar. Restaurangen ligger i centrum, och med gångavstånd till det mesta för en lyckad kväll i Uppsala. 

Läs mer om restaurang Domtrappkällaren här.

Slut upp vid Uppsala slott tillsammans med resten av uppsalaborna för att ta del av storslagna fyrverkerier.

Foto: Vana Spa Karlstad
Foto: Mats Bäcker, via Wermland Opera

6. Fira nyår i Karlstad 

Elite Stadshotell 

Spendera nyårshelgen i soliga Karlstad! Checka in på stadshotellet för några dagars avkoppling  med hotellets nyårspaket och börja året med ny energi. Elite är ett anrikt hotell som ligger vid Klarälven och ett stenkast från centrum. Ladda upp inför det nya året på hotellets spa, njut av hamamritual, välj mellan olika behandlingar och takpool med utsikt över Klarälven. På kvällen serveras trerätters nyårssupé i den vackra vintersalen. Skåla in det nya året med Karlstads finaste utsikt, troligtvis skymtar ni fyrverkerierna som skjuts några meter bort vid Sandgrundsudden på tolvslaget. 

Läs mer om nyårspaketet här.

Titanic på Wermland Opera

Kliv in i musikalens värld och ta del av vad som är en av Wermland Operas största satsningar genom tiderna. Kastas tillbaka till år 1912 och Southamptons hamn där denna storslagna musikal börjar. Med 22 personer i ensemblen som tillsammans skapar över 60 roller tar Wermland Opera med publiken på en hisnande, överväldigande och drabbande musikalupplevelse. Förbeställ mat innan föreställningen eller i pausen som avnjuts i Operans spegelsal. Fira det nya året med bubblande dryck längst upp i Champagnebaren.

Psst! Är du SJ Prio-medlem får du 15% på ordinarie pris. Läs mer om SJ Prio och rabatten här.

Läs mer om Wermland Opera här.

Slut upp med Karlstadsborna vid Sandgrundsudden för de årliga fyrverkerierna som skjuts vid tolvslaget. Sandgrundsudden är omringat av vatten från flera håll och delar sig i östra och västra älvgrenar, där du och ditt sällskap kan skåla in det nya året! 

Foto: Hotell Mårtenson

7. Fira nyår i Halmstad 

Glittrande nyårspaket på Hotell Mårtenson

Säg hejdå till året som gått med glitter och glamour på Hotell Mårtensons som bjuder på ett sprakande tvådagarspaket. Checka in i lugn och ro dagen innan nyår och luta er tillbaka för en tvårätters middag på Franz Bistro & Bar. Ladda batterierna inför nyårsfesten med en massage, eller kryp ner i spabadet. En god natts sömn följs av Mårtensons pampiga brunch innan det är dags att fixa sig inför kvällen. På menyn står nyårssupé och bubblande dryck till följd av en oförglömlig kväll. 

Bistro Jarlen bjuder på franska smaker 

Låt kockarna på Bistro Jarlen skämma bort dina smaklökar under årets sista kväll! Denna anrika kvarterskrog och bistro ligger i hjärtat av Halmstad och serverar råvaror och vin av högsta kvalitet med den perfekta mixen från det svenska och franska köket. Maten och vinet är inte det enda Jarlen har ett öga för, här serveras även goda drinkar och på väggarna hänger tavlor av välkända konstnärer. Mot kvällen skruvas musiken upp ett snäpp och blir den perfekta atmosfären för att fira in det nya året med bubblande dryck. 

Läs mer om Bistro Jarlen här.

Halmstad Nyårslopp

För den som har energi över efter storhelgen kan snöra på sig skorna och delta i Halmstads årliga nyårslopp. Loppet springs under förmiddagen på en 5km lång asfaltsbana, vill man springa ett eller två varv avgör man själv. 

Läs mer om Halmstads nyårslopp här.

För den som vill skåda de magiska fyrverkerierna från stans bästa plats gör det bäst på Galgberget med utsikt över centrala Halmstad. På Tylösands strand ser du de färgsprakande raketerna som Tylösands Hotell skjuter iväg.