Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

resa till Dundret

Ta tåget till Gällivare

Dundret bjuder på både längdåkning och alpint. Här finns plats för de mest avancerade åkarna såväl som för nybörjarna. Res till Gällivare med nattåget, med hjälp av transfer kan du sedan åka till Dundret.

Foto: Adam Klingeteg

Tåg till Dundret

Närmare fjällupplevelser för alla snödyrkare på Dundret

När du kliver av tåget i Gällivare tornar fjället upp sig intill, bara tio minuter bort med transfer. Väl på fjället bor du alltid med en mängd härliga aktiviteter precis utanför dörren – drömmen för alla snöälskare!

Dundret är fjället mitt i skidmetropolen Gällivare, norr om polcirkeln. Det är ett vänligt och inbjudande fjäll med vid utsikt och rikt på allt som har med skidåkning att göra. Eller vad sägs om miltals med längdspår, snowpark, snöland, turåkning, offpist och en komfortabel sexstolslift som tar dig snabbt upp till toppen. På mindre än fyra minuter står du på toppen redo att utforska de 15 nedfarterna. Här väntar utmaningar för små och stora, elit och motionär.

Och bäst av allt: här är det vinter med snö i 7 månader – från november till mitten av maj.

Perfekta platsen för att vässa formen

Längdskidspåren på Dundret håller världsklass och står värd för både träningsgrupper och tävlingar. Korta, tuffare spår kombinerat med långa motionsspår gör Dundret till den perfekta uppladdningsplatsen för dig som tränar för vinterns utmaningar.

Närmare till det goda, njutbara

Fjällsemestern handlar också om att få vara tillsammans och njuta av en avslappnad miljö. På Dundret kan du välja mellan en rad olika boenden – alla med bekvämt avstånd till aktiviteter och nöjen. Läs mer om allt Dundret har att erbjuda på dundretlapland.com

Billiga tågbiljetter till Gällivare

Tåg till Gällivare

Du kan enkelt åka till Dundret genom att resa med nattåg till Gällivare. Sedan ligger Dundret bara 10 minuter bort med transfer. 

Från 13 december 2020 körs tåget till Gällivare av bolaget Vy, du kan fortfarande köpa din biljett här på sj.se

På grund av rådande läge reserverar vi oss för eventuella ändringar i faktan på denna sida.