Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Citynära skidåkning

Åre och Sälen i all ära, men det går faktiskt alldeles utmärkt att inte åka så långt för att njuta av skidåkning som nybörjare eller tillsammans med barnen. Det finns flera backar som ligger nära city och som är perfekta att kombinera med aktiviteter på stan som till exempel fika och museum. 

 

Billingen i Skövde

Som officiellt Vasaloppscenter kan Billingen erbjuda fina skidspår av olika karaktär. Här finns inte mindre än 35 km preparerade längdskidspår, varav 10 km är konstsnöspår att träna upp sig på. Är du mer sugen på att åka alpint finns här Billingenbacken som bjuder på fin utförsåkning med en fun park för snowboard och skidor. Direkt intill spåren finns restaurang, sportbutik med uthyrning, hotell, stugby, camping, grillplatser och omklädningsrum.

Mer info om Billingen

Hanaslöv i Alvesta

På vintern är Hanaslöv en fantastisk anläggning för de som älskar att åka skidor, oavsett om man föredrar att åka på längden eller utför. För de som föredrar att åka på rails eller hoppa finns här en anlagd Fun Park och sist men inte minst en härlig pulkabacke med flera fina grillplatser. I anslutning till backen finns skiduthyrning och Hanaslövsgården där man kan äta mat, ta en kopp kaffe eller bara värma sig i värmestugan.

Mer info om Hanaslöv

Järabacken i Jönköping

Vid Jönköpings sydöstra sida hittar du skidbacken Järabacken. I backen finns flera hopp och rails. Från backen har du en fantastisk vy över staden och när du tröttnat på skidåkningen kan du ta en paus i serveringen eller grilla något gott på grillplatsen.

Mer info om Järabacken

Romme utanför Borlänge

Romme Alpin ligger 13 km utanför Borlänge i södra Dalarna och består i dag av 33 nedfarter i alla väderstreck och 13 liftar, varav fem är 6-stols Expressliftar. Här erbjuds skidåkning som i fjällen men på ett nära avstånd. Perfekt för en dagstur, weekend eller kortvecka. Bekvämt, tidsbesparande, miljövänligt och unikt. 

Mer info om Romme Alpin

Vedbobacken i Västerås

Vedbobacken har 5 nedfarter i varierande svårighetsgrad från grönt till rött, och 3 liftar. En ankarlift till toppen och en knapplift samt nytt skidband vid barnbacken. Nedanför backen finns liftkortsförsäljning, skiduthyrning, café och grillplatser med ved. Det finns även ett konstsnöspår på 2,1 km för den som vill åka längdskidor!

Mer info om Vedbobacken

Yxbacken i Norrköping

Endast 10 minuter från Norrköpings centralstation väntar vintern på dig. Yxbacken erbjuder kul utförsåkning i Fun Park, Familjebacken, Stora backen och Maxibacken. Här finns skiduthyrning och grillplatser. Det var ju också här som Pernilla Wiberg lade grunden till sina alpina framgångar!

Mer info om Yxbacken

Åsbacken i Örnsköldsvik

Ett stenkast från centrum i Örnsköldsvik hittar du Åsbacken, ett stadsnära berg med fyra nedfarter. Perfekt för barnfamiljen eller kompisgänget som vill kombinera en dag i backen med stadsupplevelser. Här finns  skidskola och skiduthyrning, släplift, elbelysning, barnbacke, kiosk och värmestuga.

Mer info om Åsbacken

Fler backar?

Såklart finns det flera bra backar runtom i Sverige, du hittar många av dem på Friluftsfrämjandets sajt: friluftsframjandet.se