Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Skidåkning i Björkliden

Tåg till Björkliden

Vackert inbäddad bland mäktiga fjäll i Europas sista vildmark och med en fantastisk vy över Lapporten och Torneträsk ligger Björkliden Fjällby.

Björkliden är skidorten med magnifik fjällmiljö, 25 nedfarter samt en fallhöjd på 538 meter – den tredje högsta i Sverige.

Skidområdet har ett brett utbud av backar för både nybörjare och erfarna skidåkare. Med pisternas varierande svårighetsgrad och en lättillgänglig offpist kan alla hitta sina favoriter. I Björkliden kan du även uppleva heliskiing och alpin friåkning när den är som allra bäst, i en arktisk högfjällsmiljö med över 100 bergstoppar att välja bland. Du åker dessutom alltid heliski med auktoriserade bergsguider. Förutom utförsåkning finns även flera preparerade längdskidspår.

Björkliden erbjuder en mängd spännande vinteraktiviteter förutom skidåkning. Följ med på en norrskensaktivitet och spana efter det magiska fenomenet eller upplev den vackra fjällmiljön från skoter eller hundspann.

Familjer och barn är viktiga gäster i Björkliden så här finns också barnområde, barnklubb och skidskola. En resa till Björkliden är ett perfekt familjeäventyr.

Smidigaste sättet att åka till Björkliden är att ta nattåget, som stannar mitt i byn.

Resa till Björkliden

Ta tåget till Björkliden

Björkliden ligger väster om Abisko cirka 10 mil från Kiruna.

Det är enkelt att åka till Björkliden, tåget stannar mitt i byn.

Från 13 december 2020 körs tåget till Björkliden av bolaget Vy, du kan fortfarande köpa din biljett här på sj.se

På grund av rådande läge reserverar vi oss för eventuella ändringar i faktan på denna sida.