Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tågluff i Sverige

Tågluff från väst till syd

Arkitektur i Malmö. Foto: John Niklasson

Rutt: Göteborg–Halmstad–Helsingborg–Malmö–Ystad

Tågluffen börjar i Göteborg och går via vackra Halmstad och falafelstaden Malmö till magiska Österlen. Och bjuder på en tågresa längs Hallands kust, som med vackra vyer från tågfönstret som är svåra att slå. Leone Lenning inspirerar till en tågluff som innehåller sol, bad och kultur.

Halmstad: Halmstad ligger ganska precis mitt emellan Göteborg och Malmö. Att åka tåg hit är bekvämt eftersom du hamnar mitt i city och har nära till allt du vill göra. Här kan du till exempel promenera upp på Galgberget med fin utsikt över hela staden, besöka Sankt Nikolai Kyrka, som står kvar trots både stadsbränder och krig sedan början av 1400-talet eller besöka någon av stadens alla förnämliga krogar och kaféer. En utflykt till Tylösand, en av Sveriges finaste badstränder, är ett måste. 

Helsingborg: I sundets pärla Helsingborg är det lätt att ta sig runt till fots. Promenera längs kilometerlånga strandpromenader, gör en utflykt till den prunkande grönskan i Sofiero slottsträdgård eller varför inte ta en dagstur till Helsingör, på danska sidan av sundet.

Malmö: Vi åker inte bara dit på grund av falafeln och promenader längs kusten där man ser ända till Danmark utan mycket på grund av arkitekturen! Som arkitektstudent måste man helt enkelt resa dit för att se på den unga hippa arkitekturstilen där.

Ystad: Tågluffen avslutas i idylliska Ystad, där Wallanderfilmerna utspelade sig bland skånska korsvirkeshus och fina stränder. Likt Kurt Wallander kan du ta dig till mytomspunna Ales stenar, som är Skånes svar på Stonehenge i England. Sedan är det dags för Österlen, som ofta kallas Skånes Provance. Här njuter vi av pittoreska byar, konstutställningar och långsträckta stränder och ängar.

Vinnare och inspiratör till tågluffen: Leone Lenning