Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tågluff i Sverige

Må bra-luffen i syd

Rutt: Malmö–Bjärred–Helsingborg–Varberg–Söderköping

Här luffas det i njutningens tecken mellan kallbadhus, bastu och havsdopp i södra delarna av Sverige. Ingrid Ek är vår inspiratör på denna badresa i syd.

Malmö: Tar tåget ner till mitt älskade Skåne och första doppet blir från helcharmiga kulturskyddade Ribersborgs Kallbadhus i Malmö. Vill du maxa njutningen kan du testa bastubad med aufguss, d v s eteriska oljor som hälls på stenarna, härlig massage eller kanske Kallis klassiska räkmacka i restaurangen. Allt med magisk utsikt över havet.

Bjärred: Därefter tåg till lilla Bjärred med bastu och havsdopp på Långa Bryggan. Längst ut på den cirka 500 meter långa bryggan ligger kallbadhuset med utsikt över Öresund.

Helsingborg: Sedan tåg till Helsingborg och ytterligare bad i Öresund. Helsingborg är, med sin långa badkultur, ett perfekt ställe att njuta av uppfriskande bad. Längs kustremsan finns inte mindre än tre kallbadhus, Pålsjöbaden, Kallis och Rååbaden.

Varberg: Sista bastun i söder blir på berömda Varbergs Kurort, som är en perfekt plats för avkoppling. Här är havet närvarande – i allt från den utsökta maten till kurortens Thalassospa med havsvatten. Passa på att njuta av en härlig promenad på klippstråket.

Söderköping: Sedan tåg uppåt landet igen till pittoreska Söderköping, där jag unnar mig ett dygn på kurorten och njuter av spaupplevelser på Söderköpings Brunn, som är ett elegant kurhotell med anor från 1700-talet. Sedan tåg hem till min kära stad Nyköping.

Vinnare och inspiratör till tågluffen: Ingrid Ek