Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tågluff i Sverige

Familjeluffen – härliga bad, sagoskatter och djuräventyr

Foto: Kolmården/Rickard Monéus

Rutt: Malmö–Varberg–Göteborg–Norrköping–Linköping–Kalmar–Malmö

Att tågluffa med barn är både enkelt och prisvärt. Här tipsar Erica Fogelstrand om en härlig familjeluff mellan stränder, djur- och familjeparker.

Varberg: Vår resa börjar i Malmö och går längs västkusten norrut mot orten Varberg. Här stannar vi till för att besöka Kallbadhuset i Varberg där vi kan unna oss ett dopp i havet, basta och ta en fika med utsikt över Kattegatt i en otroligt vacker byggnad!

Göteborg: Vidare går resan mot Göteborg. Här lockar besök på Universeum, som bjuder på med allt från regnskog och akvarium till Nordens största science-center, lummiga Slottsskogen med lekparker och äventyrsgolf och anrika Saluhallen.

Norrköping: Nu tar vi sikte på Norrköping och för att besöka Kolmårdens djurpark, som är Nordens största djurpark, fylld av äventyr och upplevelser för alla åldrar. Vi sover på häftiga vildmarkshotellet med en storslagen utsikt över Bråviken!

Linköping: Nu beger vi oss till Linköping för ett tågbyte till Kustpilen, som ska ta oss ned till Astrid Lindgrens Värld som har sin alldeles egna station, där tåget stannar bara 100 meter från entrén. Här väntar miljöer och upplevelser från Astrid Lindgrens sagoskatt – allt från Pippi Långstrump till Madicken. Sedan reser vi vidare mot Kalmar för ett ytterligare byte för att ta oss hemåt mot Malmö igen.

Vinnare och inspiratör till tågluffen: Erica Fogelstrand