Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Foto: Kokpunkten Actionbad

Badluffa med barn

Rutt: Stockholm–Uppsala–Västerås–Örebro

Denna tågluff bjuder på både många skratt och vattenstänk. Temat är häftiga äventyrsbad och vi luffar från Stockholm till Örebro och låter oss inspireras av Kerstin Holmberg och hennes 11-åriga son.

Uppsala: Vi startar turen i Stockholm och åker till närbelägna Uppsala. Här finns badet Fyrishov, som ligger inom gångavstånd från tågstationen, även om man får gå en bit. Här blir det några timmar – min son är outtröttlig. Nära tågstationen och centrum finns flera bra familjehotell som tex Scandic, liksom massor av parker och lekplatser att upptäcka i närheten av centrum, på kvällskvisten.

Västerås: Nästa dag blir det tåg till Västerås. Här ligget Sveriges coolaste actionbadhus, enligt sonen, även det på gångavstånd från stationen. Här blir det en heldag. Har man råd kan man bo på superlyxiga Steam hotell, vägg i vägg. Annars finns det boende runt centrum.

Örebro: När man känner sig nöjd med det Västerås kan erbjuda ger man sig iväg med tåg till Örebro och deras äventyrsbad Lost city. Här finns massor av boendealternativ från camping/stugor till hotell med bad och boendepaket. Här kan man stanna några dagar och utforska omgivningarna innan man tar tåget tillbaka till Stockholm.

Inspiratör till tågluffen: Kerstin Holmberg