Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Sveriges bästa äventyrsbad

Visst är det kul att bygga sandslott och avkopplande att läsa en bok i solstolen. Men ibland kan det vara skoj att bryta av med lite vattenäventyr! Här har vi listat Sveriges absolut bästa äventyrsbad som du måste besöka, vuxen som barn.

Toppbild: Paradiset Bad SPA Wellness i Örnsköldsvik. Foto: NORDSTROMBILD

Kokpunkten i Västerås

Sveriges första actionbad kallar sig detta bad. En unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås. Till adrenalinkickarna hör vattenrutschbanor som Black River och tvillingrutschen Double Racer. I Barnlandet är det action för minstingar, här finns plaskmöjligheter, en lång barnrutsch och vattensprutande svampar. Precis intill hittar du snabbmatsrestaurangen och en bubbelpool där det är lätt att hålla koll på minstingarna. Relaxen har flera sorters bastu, jetströmmar och aromapool. 

Ta dig dit: Tåg till Västerås C. 12 minuters promenad från tågstationen, alternativt buss som går kontinuerligt och tar 5-9 minuter och därtill några minuters promenad.

Mer info: kokpunkten.se

Fyrishov i Uppsala

Fyrishovs äventyrsbad är öppet alla dagar året runt. Här kan du bada, lattja, plaska och ha roligt oavsett ålder. Miljön är tropisk med 32 grader i luften och 30 grader i vattnet. I äventyrsbadet finns två vattenrutschbanor med tidtagning. Den ena är interaktiv med ljud och ljus där du samlar poäng under åket. Äventyrsbadet har också jetströmkanal, vattenfall, en liten grotta att simma in i, fontäner, vattenkanoner och stora vattenleksaker. Bassängen i äventyrsbadet har ett barnvänligt djup från 30 centimeter till 1,2 meter.

Inne i äventyrsbadet finns en servering med sallader, smörgåsar, varmkorv, glass, drycker och godis. Här finns också matplatser där du kan äta din medhavda matsäck.

Ta dig dit: Tåg till Uppsala C. Fyrishov ligger cirka en kilometer norr om Uppsala C och Resecentrum. Enklast är att ta lokalbussen eller taxi från stationen.

Mer info: fyrishov.se

Lost City

Lost City i Örebro

Någonstans mitt i den täta djungeln väntar det största badäventyret. Vilda vågor, forsar och vattenfall. Ta med hela familjen på skattjakt eller åk någon av de många vattenrutschkanorna. Kasta dig ut och tävla mot en kompis i Jungle Escape, eller vågar du fångas av Hurricane och kanske slukas av Anaconda? Den hungriga äventyraren kan fylla på energin i restaurangen The Jungle Hut. Välkomna till Lost City på Gustavsvik i Örebro.

Ta dig dit: Tåg till Örebro C. Därifrån tar du dig enklast med buss 22 mot Torsjö från den intilliggande hållplatsen Örebro resecentrum. Hoppa av på hållplats Gustavsviksbadet. Bussresan tar 8 minuter.

Mer info: lostcity.se

Eriksdalsbadet i Stockholm 

Ett badhus i Stockholm som breder ut sig över 27 500 kvadratmeter och rymmer fem bassänger. För dig som vill leka finns äventyrsbadet med rutschkana, vildfors, strömvirvel och utebassäng. Under sommarmånaderna öppnar utomhusbadet med fyra bassänger, bastu, solplage, beachvolley, dansbana, bordtennis och mycket mer!

Ta dig hit: Tåg till Stockholm C. Sedan tunnelbanans gröna linje till Skanstull. Gå 450 meter till Eriksdalsbadet.

Mer info: motionera.stockholm

Foto: NORDSTROMBILD

Paradiset i Örnsköldsvik

Virvlande forsar och stilla laguner. Kasta dig ut för pisten, koppla av i massagestationen, tävla mot kompisarna i snabba rutschbanan eller ta en låååååång tur ner för Sveriges längsta vattenrutschbana (180 meter!). Här finns äventyr för stora som små. En av de populäraste attraktionerna är Vildforsen som slingrar sig längs ett bergslandskap och ger ett härligt rus!  Paradiset Spa har öppet för de som fyllt 18 år.

Ta dig dit: Tåg till Örnsköldsvik C. Därifrån är det 5 minuters promenad. 

Mer info: paradisetornskoldsvik.se

Skara Sommarland

Låt dig svepas med av allt det roliga på Skandinaviens största vattenpark! Vår nöjespark har roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns 47 attraktioner - allt från roliga vattenrutschbanor och pooler till fartfyllda berg- och dalbanor och snurriga karuseller. Årets stora nyhet heter Snake – en hisnande attraktion för den våghalsiga! På Skara Sommarland finns även gokartbanor och olika typer av lekplatser, allt för en lyckad familjesemester.

Ta dig hit: Tåg till Skövde C. Därifrån går buss 200 som stannar precis vid  besöksparkeringen, hållplatsen heter "Sommarland". Bussen tar cirka 30 minuter.

Mer info: sommarland.se

Halmstad Arena bad

Halmstad Arena bad är en del av multianläggningen Halmstad Arena, och badet är ett av södra Sveriges största äventyrsbad. Här finns vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal, bubbelpool och separata hopp-, motions- och undervisningsbassänger. Dessutom rymmer badet en friskvårdsavdelning med gym samt ett badcafé.

Varje fredag erbjuds ett roligt avslut på skol- eller arbetsveckan med ett roligt och fartfyllt "Fredagshäng" klockan 16 – 19. Musik strömmar ur högtalarna och alla vattenleksaker släpps lösa.

Ta dig hit: Tåg till Halmstad C. Därifrån är det en promenad på 20-25 minuter, det tar 8-10 minuter på hyrcykel eller hyrsparkcykel. Buss nummer 4 går från Halmstad Resecentrum och tar 10 minuter. Busshållplats för avstigning finns precis utanför arenan.

Mer info: halmstadarena.se

Tips på tågluff mellan äventyrsbad

Denna tågluff bjuder på både många skratt och vattenstänk. Temat är häftiga äventyrsbad och vi luffar från Stockholm till Örebro och låter oss inspireras av Kerstin Holmberg och hennes 11-åriga son.