Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Resa till Åre

Åre är den lilla fjällbyn med ett utbud värdigt en storstad. Inramat av Åreskutans sluttningar ger mixen av gäster, bofasta och säsongare Åre en speciell känsla som ibland är svår att sätta ord på. Åre är kanske mest känt för sin skidåkning men här finns det saker att göra året om, scrolla ner så hittar du höst-, vinter- och sommartips! För mer inspiration gå till aresweden.se

Tåg till Åre

Du kan resa med både dag- och nattåg till Åre från bl a Stockholm och Göteborg.

Höst i Åre

Att fira höstlov i Åre är tid tillsammans för hela familjen, stora som små. Hela byn fylls med aktiviteter och mys. Vildmarkscampet är höstlovets hjärta. Här brinner elden hela veckan och vildmarksguiderna finns på plats för att pyssla, tälja, lära ut hur man gör upp eld och mycket mer. Åre med omnejd erbjuder aktiviteter att prova på, från spökvandring på fjället, stallkul och ponnybus till utomhusmatlagning över öppen eld.

Höstlovet infaller under en härlig period mittemellan den färgsprakande hösten och den gnistrande vita vintern. Höstmörkret, temperaturen och lugnet sänker sig över Åredalen och det finns oändligt med tid för familjemys, sprakande lägereldar och upplevelser i naturen.

På plats i Åre når man aktiviteterna som går av stapeln i byn till fots. Vill man åka längdskidor i Vålådalen, provsmaka nåt gott på Åre Chokladfabrik eller stöpa ljus på Åre Ljusfabrik, kan man hyra elbil per timme eller dag. I vissa av de guidade turerna, som t ex att besöka mäktiga vattenfallet Tännforsen, ingår transport till och från Åre by.

Vinter i Åre

Det är inte bara proffsen som älskar skidåkningen i Åre. Här finns något för alla oavsett ålder, preferenser och svårighetsgrad. Skidområdet sträcker sig från barnvänliga Årebjörnen i öster, över centrala Åres brantare backar och populära offpistområden. Och över till Duved och Tegefjälls välpistade sluttningar och lättillgängliga skogsskidåkning.

Här trivs även den som hellre går på turskidor och gräver solgrop i Ullådalen. Eller den som tränar inför Vasaloppet eller vardagsmotionerar i längdspåren i Duved och Årebjörnen.

Det unika med Åre är just blandningen av förstklassig skidåkning, storslagen natur och pulserande by. Här kombinerar man gärna skidåkningen med shopping på eftermiddagen, afterski med röjiga liveband och något gott att äta.

Förutom skidåkning bjuder Åre även på ett stort aktivitetsutbud. Exempelvis snöskoterturer med våffelgräddning, guidat isfiske, övernattning i igloo, zipline och hundspann. Toppturer på Åreskutan, norrskensspaning, spa och mycket, mycket mer.

Sommar i Åre

Den som tror att Åre bara är värd en resa på vintern, tänker helt fel! Åre på sommaren bjuder på både adrenalin och avkoppling och de ljusa nätterna gör att du kan njuta länge av de blommande fjällängarna.

Sommartid är fjället fullt av vandrare, cyklister och löpare. Både cyklar och fötter kan smidigt ta sig fram över fjäll och genom skog. Det är bara du själv som sätter gränsen för hur svettig du vill bli!

Åre bjuder på välsmakande matupplevelser med flertalet restauranger som blivit omnämnda i White Guide. Även fikautbudet av surdegsbröd, fikabröd och egenrostat kaffe är högklassigt. Du får inte missa att njuta av en våffla i Toppstugan, Sveriges högst belägna café 1 420 meter över havet. Toppstugan nås via en färd med kabinbanan och sen vandring till fots sista biten.

Fler aktiviteter: klätterpark, golfa på Åres golfbana, forsränning, älgsafari och SUP-turer. Skärmflygning, mountain cart, ta det lugnt med yoga, bastu och spa, fiska och mycket mer! 

Res smart och bekvämt - ta nattåget till Åre!

När du reser med nattåg kan du maxa tiden på fjället. Somna så fort du kliver på tåget och vakna i Åre i tid för frukost.

Med våra nattåg kan du välja att resa i liggvagn, sovvagn eller sittvagn. Ombord erbjuder vi försäljning av mat och dryck i vår bistro. Reser du i 1 klass så ingår även frukost ombord fram till kl 9.

Är du en van äventyrare med egen utrustning behöver du inte oroa dig. Utöver två resväskor får du även ta med dig ett specialbagage i form av t ex skidor.