Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

resa till Åre

Ta tåget till vintern i Åre

I samma sekund som du kliver av på perrongen omsluts du av Åres unika atmosfär.

Foto: Darren Hamlin

Resa till Åre

Åre – byn, berget och allt det andra

Den lilla fjällbyn med ett utbud värdigt en storstad ramas in av Åreskutans snötäckta sluttningar. Mixen av gäster, bofasta och säsongare ger Åre en speciell känsla som ibland är svår att sätta ord på.

Åre har fostrat otaliga skidstjärnor så som alpina landslagsåkaren Kajsa Kling, friåkningslegenden Henrik Winstedt, Freeride World Tour-åkaren Reine Barkered och flerfaldiga X-gamesvinnaren Henrik Harlaut.

Men det är inte bara proffsen som älskar skidåkningen i Åre. Här finns något för alla oavsett ålder, preferenser och svårighetsgrad. Skidområdet sträcker sig från barnvänliga Årebjörnen i öster, över centrala Åres brantare backar och populära offpistområden, till Duved och Tegefjälls välpistade sluttningar och lättillgängliga skogsskidåkning.

Här trivs även den som hellre går på turskidor och gräver solgrop i Ullådalen eller den som tränar inför Vasaloppet eller vardagsmotionerar i längdspåren i Duved och Årebjörnen.

Det unika med Åre är just blandningen av förstklassig skidåkning, storslagen natur och pulserande by. Här kombinerar man gärna skidåkningen med shopping på eftermiddagen, afterski med röjiga liveband och något gott att äta. Och äta gott gör man både på backrestaurangerna och i Åre by. Åre har inte mindre än fem restauranger med i White Guide.

Åre bjuder även på ett stort aktivitetsutbud så som snöskoterturer med våffelgräddning, guidat isfiske, snöskoutflykter, övernattning i igloo, zipline, hundspann, toppturer både på Åreskutan och i närliggande områden, isklättring, norrskensspaning, SPA och mycket mycket mer.

Vintersäsongen drar igång på allvar kring lucia och liftarna har öppet ända till första veckan i maj. Under säsongen arrangeras ett antal evenemang; allt ifrån alpina världscupstävlingar till musikfestivaler och Åre Winter Pride. Mer om vinterns evenemang i Åre finns att läsa på aresweden.com.

Billiga tågbiljetter till Åre

Tåg till Åre

Du kan resa med både dag- och nattåg till Åre.

Tips! Maxa skiddagarna

Riktigt inbitna skidåkare maxar sina dagar i Åre genom att resa med nattåg. Somna i storstaden och vakna upp morgonen därpå lagom till att tåget glider in i Åre by med Åreskutan som backdrop. Därefter är det bara att lägga skidorna på axeln och gå direkt till liften.

Åreskutans topp

Ta kabinbanan upp på Åreskutan, lägg skidorna på axeln och hajka den sista biten eller tolka bakom skoter upp på toppen. Väl där uppe på Toppstugan, Sveriges högst belägna café 1 420 meter över havet, tar du en välförtjänt våffla innan du antingen glider ner samma väg du kom eller för den vanare skidåkaren prövar på Baksidan, ett av Åres mest kända och största offpistområden.

Obs! åk aldrig offpist utan lavinutrustning och rätt kunskap. Boka gärna guide för bästa och säkraste möjliga upplevelse.

Sötsaker från Åre

Om sötsuget sätter in kan man med fördel göra ett besök hos någon av de lokala producenterna av godsaker, till exempel Åre Chokladfabrik. Kika in i fabriken och se hur det goda blir till, provsmaka och köp med dig hem!

Skidåkning i Åre

Åre. Foto: Niclas Vestefjell

På grund av rådande läge reserverar vi oss för eventuella ändringar i faktan på denna sida.