Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Lyxluffen

Går det att tågluffa lyxigt? Självklart! Tåg är alltid ett bekvämt sätt att resa på och kombinerar du det med förbeställd mat ombord, hotellvistelse, hyrbil och magiska miljöer går det att skapa en riktig lyxresa. 

Lyxiga hotellupplevelser

Att bo på hotell är alltid en speciell känsla. Att kombinera en tågluff med hotellvistelser är en magisk kombination för en extra lyxig och samtidigt hållbar semester. 

Vi samarbetar med Scandic där du kan bo lyxigt - billigare!

Köper du SJ Tågluffarkort får du upp till 20% rabatt på valfritt Scandic Hotell. Väljer du däremot att tågluffa utan Tågluffarkortet får du fortfarande tillgång till 5% rabatt om du är medlem i SJ Prio. 

 

Kulinariska destinationer

Du behöver inte åka utomlands för en kulinarisk upplevelse av högsta rang. Vad sägs om en vinprovning på Kullahalvön, ostron i Bohuslän eller whiskeyprovning i Ven? 

Kullahalvön, Arilds vingård, foto Höganäs kommun

Svenska vingårdar

Du behöver inte åka ända till Tyskland för att dricka utsökta vita kvalitetsviner. Ta istället tåget till Skåne och smaka viner på druvan Solaris, som enligt vinexperter blir bättre i södra Sverige än i ursprungslandet Tyskland. Speciellt när druvorna skördas sent får vinerna en söt ton med smaker av honung och mandel.

Bohuslän

Ostron i Bohuslän

Visste du att världens godaste ostron kommer från Grebbestad? Experter menar att det vilda och karga havsklimatet ger ostronen extra mycket smak. Vid Västkusten blir vattnet aldrig för varmt för ostronen som trivs bäst i en temperatur på 8 till 10 grader.

Ven
Foto: Maria Eklind

Whiskeyprovning på Skånska

Visste du att Ven har ett eget destilleri? På "Spirit of Hven" kan du prova på lokaltillverkad whiskey, gin, snaps och vodka. Visserligen är alternativen inte lika många som på ön Islay i Skottland, men upplevelsen är minst lika njutbar.

SPA-luff

Luffa och njut! En riktig må bra-luff för den som verkligen vill dra ner tempot och njuta av tillvaron. Kallbadhus, bastu och havsbad - allt som krävs för en riktigt själarening!

Ta dig dit tågrälsen inte når

Det går fantastiskt bra att kombinera tågresan med hyrbil för att nå ditt drömresmål! Tillsammans med Hertz presenterar vi tre spännande regioner: Jämtland, Österlen och Höga Kusten som du absolut inte får missa. Och vi har även tagit fram tips på vad du inte får missa på plats.

Kombinationsresor i Sverige med SJ och Hertz

Förbeställ mat inför din resa

Ibland orkar man inte ha med sig matsäck. Och hur lyxigt är det egentligen med matsäck? För de som vill lyxa till det lite går det alltid att förbeställa mat inför din resa på vår tåg med bistro, oavsett om du reser i 1 eller 2 klass. Du förbeställer enkelt din mat i bokningsvyn när du bokar dina biljetter.