Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Budgetluffen

En tågluff behöver vara allt annat än en dyr historia. Kombinerar du SJ Tågluffarkort med vandringshem, sovstunder på tåget, vandring och livsnjut kan du få en semester som passar nästan alla plånböcker. Och du, budget betyder inte sämre - det är här fantastin kommer igång!

 

Vandrarhem

Att bo på hotell är i många fall en rätt stor post i resebudgeten. För dig som vill minska utgifterna är vandrarhem ett fantastiskt alternativ som boende under din tågluff. 

STF har flera fantastiska vandrarhem över hela landet för dig som inte vill tumma på boendet med ändå komma billigare undan. 

Vandringar värda att uppleva

Att kombinera en tågluff men vandring är som upplagt för en semester kantad av äventyr och upplevelser. Ta tåget till en station, vandra till nästa station och sen kan du fortsätta precis så länge som du själv önskar. 

Tölltorps industrimuseum

Järnbärarleden: Vandra mellan Gnosjö och Hestra

Småland har beskrivits som "Sverige i miniatyr" på grund av sitt skiftande landskap. Upplev trolska skogar och mäktiga högland. Kanske testar du att tälja i ren och skär Emil i Lönneberga-anda. 

Vandrare på Sörmlandsleden
Foto: Karin Reibring

Upplandsleden: Vandra mellan Uppsala och Knivsta

I studentmeckat Uppsala påbörjar du givetvis din vandring vid Studenternas IP. Stadsmiljön övergår snart till Upplandsledens varierande miljöer. Längst med stigar och spångar tar du dig genom småkuperad skog och kärr.

Gimårasten

S:t Olavsleden: Vandra mellan Bräcke och Åre

Vandra längst med världens nordligaste pilgrimsled. Vandra genom skog, längst med vattendrag och förbi bebyggelse. Utöver religiösa platser så som kyrkor och pilgrimshus passerar du bl a grottor, fornborgar och hembygdsgårdar.

Sova på tåget

Ta igen lite sömn på din tur genom att sova när du åker. För att få en bekväm sovtur ombord har vi några tips till dig! 

Ta med en kudde
Även om en kudde tar mycket plats i väskan är det oslagsbart för en bättre sovcomfort både när det kommer att sova på tåget eller på vandringen. 

Filt/Sovsäck
Ta med dig en filt eller varför inte använda sovsäcken du redan har med dig? På så vis slipper du bli kylig under din sovstund. 

Fönsterplats
Boka fönsterplatsen där det går så att du kan luta dig mot fönstret. Reser du med någon är det perfekt att turas om att sova lite mot varandra.

Stänga ute ljud
Det kan vara skönt att stänga ute ljud när du ska sova. Glöm inte hörlurarna och sätt på lite musik, en podd eller en ljudbok. 

Smidig framfart

Ibland kan det kännas lockande att ta en taxi väl framme på stationen. I många städer kan du istället välja det populära färdmedlet - el-sparkcykeln! På så vis sparar du både på miljön och får mer pengar över i plånboken. 

Psst. Med SJ Tågluffarkort får du 50 kr i startbonus att använda hos vår samarbetspartner Voi!

20 % i bistron

Ibland orkar man inte ha med sig matsäck. Med SJ Tågluffarkort får du 20 % på mat och dryck i bistron. På grund av pandemin har vi just nu ett begränsat utbud i bistron. Vi rekommenderar därför dig för att förbeställa din mat inför resan. Du förbeställer enkelt din mat i bokningsvyn när du bokar dina biljetter.