Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Nyheter i tidtabellen 2022

Den nya tidtabellen som börjar gälla 12 december 2021 innehåller en del nyheter för våra resenärer. Här kan du läsa mer om några av förändringarna.

Var uppmärksam på att även mindre tidsjusteringar sker på många av våra sträckor, dubbelkolla därför din avgångs- och ankomsttid.

Ny linje Borås-Stockholm!

Nu kommer du som bor i Borås enkelt kunna ta tåget till Stockholm över dagen. Vardagar kör vi en morgonavgång från Borås som ankommer Stockholm ca kl 09:20 och en avgång på eftermiddagen som avgår Stockholm Central ca kl 16:00. För helgresor så avgår tåget från Borås på lördagar ca kl 07:30 med återresa söndagar ca kl 16:00.

Linjen trafikeras av våra snabbtåg SJ 3000 som bl a erbjuder bistro och gratis Wi-Fi. Total restid Borås-Stockholm är ca 3 timmar och 30 minuter.

Tillsammans med Västtågen erbjuder vi ytterligare 4 anknytningar mellan Borås och Stockholm men endast ett byte.

SJ återvänder till Jönköping

Vi återupptar trafiken mellan Jönköping och Stockholm efter att ha gjort uppehåll under pandemin. Vardagar kör vi en avgång från Jönköping kl 06:00 som ankommer Stockholm ca kl 09:30 och returresan avgår Stockholm Central ca kl 16:30. För helgresor så avgår tåget från Jönköping på lördagar ca kl 07:00 med återresa söndagar ca kl 16:30.

Linjen trafikeras av våra snabbtåg SJ 3000. Total restid Jönköping-Stockholm är ca 3 timmar och 40 minuter.

Fler avgångar och kortare restid på linjen Stockholm-Sundsvall-Umeå

Efter en lång period med banarbeten fördubblar vi nu antalet avgångar på linjen Umeå-Stockholm och på resor norr om Sundsvall förkortas restiden med ca 30 minuter.

Linjen trafikeras av våra snabbtåg SJ 3000. Total restid Umeå-Stockholm är ca 6 timmar och 20 minuter och total restid Sundsvall-Stockholm är ca 3 timmar och 30 minuter.

SJ Snabbtåg stannar i Trollhättan

Vi förlänger linjen Stockholm-Göteborg och låter en avgång i vardera riktning stanna i Trollhättan. Tåget kommer att avgå från Trollhättan ca kl 06:10 på vardagarna och ca kl 07:50 på lördagsmorgnar. Återresan avgår Stockholm Central ca kl 17:16 vardagar och söndagar.

Trollhättan station kommer att trafikeras av snabbtåget X 2000, där du kan testa vår nya ombordupplevelse 2 klass Lugn - perfekt för dig som vill jobba på tåget eller kanske få någon extra timmes sömn.

Fler avgångar på sträckan Gävle-Stockholm-Norrköping-Linköping

Vi ökar antalet avgångar, från 8 till 12, och erbjuder dig som reser på sträckan fler valmöjligheter nu när arbetslivet blir lite mer flexibelt.

De nya avgångarna körs med våra dubbeldäckare där du kan jobba ombord med gratis Wi-Fi och vi erbjuder både 1 och 2 klass.

Förbättrad ankomsttid till Göteborg med nattåget från Jämtland

För att förbättra för resenärer som tar nattåget ner till Göteborg så ändrar vi ankomsttiden till 08:15 alla dagar. Det gör att du som reser har bättre möjlighet att t ex boka in ett morgonmöte i Göteborg och om du har valt att resa i 1 klass får du lite längre tid att njuta av din ombordfrukost.

Året runt-trafik till Duved

Alla InterCity-avgångar på linjen Stockholm-Östersund kommer att förlängas och även stanna i Duved. Det innebär att du nu kommer kunna ta tåget till Duved året runt, oavsett säsong, och uppleva hur mycket Jämtland har att erbjuda även under sommarhalvåret.

Avgångstavla

Fler förändringar

Stockholm-Uppsala

Vi slutar att köra Mälartågen för Mälardalstrafiks räkning men kommer att fortsätta att köra två SJ Regionaltåg i timmen i vardera riktning, där varannan avgång går direkt utan stopp. Flera av avgångarna kommer köras med våra dubbeldäckare där vi bl a erbjuder gratis Wi-Fi.

Göteborg-Kalmar

Banarbete gör att vi under perioder behöver låta våra tåg gå en annan väg, vilket kan innebära att delar av resan sker med buss. Mer info om banarbeten publiceras löpande på sj.se/banarbete