Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Mat på tåget

Halva poängen med resan är att äta gott! I SJs bistro erbjuder vi gofika, mat och dryck på tåget. Så njut av maten ombord. På denna sida har vi samlat aktuella menyer och prislistor.

Just nu går det inte att förbeställa mat

Fram till den 23 januari är det inte möjligt att förbeställa mat till din resa. Men bistron är öppen som vanligt. Välkommen!

 

Nu är vi ännu grönare

Vi har förstärkt den ekologiska och hållbara profilen ombord i bistron och 1 klass. Frukostboxen är lakto-ovo-vegetarisk i och med att smörgåspålägget med kött har tagits bort och ersatts av ägg. Samtidigt har en hel del av plasten i boxen försvunnit, och har ersatts med träbestick, påläggstråg och yoghurtbägare i kartong och portionsinpackningen av ost och bröd har tagits bort. Naturligtvis går det bra att välja vegan/gluten-/laktosfri frukost även i fortsättningen.

Dessutom har två nya rätter med ekologiska och närodlade råvaror gjort entré i bistron. Den ena rätten är en caesarwrap med ekologisk svensk kyckling, ost från Sju gårdar i Uppland, smör från Hedemora samt vitkål och potatis från Wålstedts gård i Dala-Floda. Den andra rätten är en ekologisk sallad med rödbetor från Wålstedts gård, hummus på svensk
gulärt, fetaost och gotländska linser.

Frukostboxen ingår i 1 klass när tåget avgår innan klockan 09:00.
Trekantsmacka
Kaffe och fika
Barnens favoriter

Vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri

I vårt ordinarie utbud i bistron ingår vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri mat. 

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegansk frukost gör du det när du bokar din resa.

Gluten- och laktosfri barnrätt (köttbullar med glutenfri pasta och grönsaksstavar) kan förbeställas när du bokar resan.

Specialkost i 1 klass på SJ Snabbtåg

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegansk frukost behöver du kontakta SJ Kundersvice via telefon eller vår chatt med din beställning senast 24 timmar innan avgång.

Dagens rätt 1 klass finns som vegetarisk/vegan/glutenfri/laktosfri och beställs när du bokar resan. 

Alkoholhaltiga drycker

På våra tåg serveras alkoholhaltiga drycker endast till den som fyllt 18 år. Medhavd alkohol får inte förtäras ombord. Alkohol köpt ombord får inte tas med av tåget.

Inom Sverige serveras alkohol på SJs tåg från klockan 11:00 och i Norge från klockan 08:00.

Mat på SJ Regionaltåg

Det finns ingen försäljning av mat och dryck på våra regionaltåg. Men på vissa avgångar ingår frukost i biljettpriset om du har en 1 klassbiljett och påbörjar din resa i Linköping, Norrköping eller Örebro. Frukosten hämtar du på Pressbyrån.

Kontantfritt i bistron

Allt fler väljer att betala med andra betalmedel än kontanter när de handlar hos oss. Vi har därför, sedan sommaren 2020, upphört med kontant betalning för mat och dryck ombord på tåg med servering. 

Använd och samla SJ Prio-poäng i bistron

Som SJ Prio-medlem får du poäng på dina köp i bistron. Det är bara att visa upp ditt SJ Prio-medlemskap i appen för personalen i kassan. Du kan även använda dina poäng för att betala i bistron.

Läs mer om att samla och använda poäng