Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Mat på tåget

Halva poängen med resan är att äta gott! I vår bistro hittar du god mat, fika och dryck som gör din resa både grönare och skönare. Smaklig spis!

Caesarsallad
Baguette med salami och brieost
Barnens favoriter

100 % ekologiska rätter på närodlade råvaror

Med målet att alltid erbjuda schysst mat till schyssta priser har vi utökat vårt sortiment med nya goda rätter tillagade av närodlade och ekologiska råvaror i säsong. En bättre tågresa börjar i bistron.

Varje rätt räknas

Se filmen om en rätts hållbara resa – från köket till magen. 

Vi har plastbantat vår frukostbox

Och förutom det är vår frukostbox helt vegetarisk, med ägg från frigående höns och KRAV- och fairtrademärkt kaffe.

Mat på SJ Regionaltåg

Det finns ingen försäljning av mat och dryck ombord på våra regionaltåg.

På vissa avgångar ingår frukost i biljettpriset om du är SJ Prio-medlem med en 1 klass-biljett. Frukosten hämtar du på Pressbyrån.

Läs mer om frukosterbjudandet på SJ Regional

Alkoholhaltiga drycker

På våra tåg serveras alkoholhaltiga drycker endast till den som fyllt 18 år. Inom Sverige serveras alkohol på SJs tåg från klockan 11:00 och i Norge från klockan 08:00.

Alkohol som du köper ombord får du inta ta med dig när du kliver av tåget.

Medhavd alkohol får inte drickas ombord.

SJ Prio-poäng i bistron

Som SJ Prio-medlem får du poäng på dina köp i bistron. Det är bara att visa upp ditt SJ Prio-medlemskap i appen för tågvärden i kassan. Du kan även använda dina poäng för att betala i bistron.

Läs mer om att samla och använda poäng

Kontantfritt i bistron

Allt fler väljer att betala med andra betalmedel än kontanter när de handlar hos oss. Vi har därför, sedan sommaren 2020, upphört med kontant betalning för mat och dryck ombord på tåg med servering. 

Tågfika helt palmoljefritt!

Med muffins, bullar och chokladbollar från Gray's Bakery tar vi nu den klassiska tågfikan till en ny nivå. Bakade av svenska råvaror och helt fria från palmolja kan vi garantera att de är precis lika goda som de ser ut.

Du som är vegetarian/vegan eller inte tål gluten och laktos

I vår bistro hittar du flera alternativ som är vegetariska/vegan, gluten- och laktosfria. Om du förbeställer mat eller har en resa där frukost ingår gäller nedan:

1 klass

På avgångar där du kan förbeställa Dagens rätt erbjuder vi en vegansk och en gluten-/laktosfri trerättersmeny. Du förbeställer mat samtidigt som du köper din resa, senast klockan 10 dagen innan avresa.

Reser du med SJ Snabbtåg som avgår innan klockan 9 så ingår alltid frukost. För att få vegansk, gluten- och laktosfri frukost behöver du kontakta SJ Kundservice via telefon eller vår chatt senast 24 timmar innan avgång.

2 klass Lugn 

När du förbeställer mat erbjuder vi en vegansk bulgur-/matvetesallad. Du förbeställer mat samtidigt som du köper din resa, senast klockan 10 dagen innan avresa.

Reser du med SJ Snabbtåg som avgår innan klockan 9 så ingår alltid en frukostpåse. Vill du ha vegansk, gluten- eller laktosfri frukost behöver du kontakta SJ Kundservice via telefon eller vår chatt senast 24 timmar innan avgång.

2 klass

När du förbeställer mat erbjuder vi en vegansk bulgur-/matvetesallad och en gluten- och laktosfri barnrätt. Du förbeställer mat samtidigt som du köper din resa, senast klockan 10 dagen innan avresa.

Reser du med SJ Snabbtåg som avgår innan klockan 9 har du även möjlighet att förbeställa vår frukostbox som är vegansk och glutenfri.