Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Mat på tåget

Halva poängen med resan är att äta gott! I SJs bistro erbjuder vi gofika, mat och dryck på tåget. Så njut av maten ombord. På denna sida har vi samlat aktuella menyer och prislistor.

Nu har erbjuder vi alla våra rätter igen!

Från den 29 september kan vi åter erbjuda hela bistrosortimenten ombord och du som reser är varmt välkommen att använda platserna i bistron för äta och dricka det du har köpt. Välkommen tillbaka!

Trekantsmacka
Kaffe och fika
Barnens favoriter

Vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri

I vårt ordinarie utbud i bistron ingår vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri mat. All mat som är märkt vegetarisk är också vegansk.

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost gör du det när du bokar din resa.

Gluten- och laktosfri barnrätt (köttbullar med glutenfri pasta och grönsaksstavar) kan förbeställas när du bokar resan.

Specialkost i 1 klass på SJ Snabbtåg

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost behöver du kontakta SJ Kundersvice via telefon eller vår chatt med din beställning senast 24 timmar innan avgång.

Dagens rätt 1 klass finns som vegetarisk/vegan/glutenfri/laktosfri och beställs när du bokar resan. 

Alkoholhaltiga drycker

På våra tåg serveras alkoholhaltiga drycker endast till den som fyllt 18 år. Medhavd alkohol får inte förtäras ombord. Alkohol köpt ombord får inte tas med av tåget.

Inom Sverige serveras alkohol på SJs tåg från klockan 11:00 och i Norge från klockan 08:00.

Mat på SJ Regionaltåg

Det finns ingen försäljning av mat och dryck på våra regionaltåg. Men på vissa avgångar ingår frukost i biljettpriset om du har en 1 klassbiljett och påbörjar din resa i Linköping, Norrköping eller Örebro. Frukosten hämtar du på Pressbyrån.

Kontantfritt i bistron

Allt fler väljer att betala med andra betalmedel än kontanter när de handlar hos oss. Vi har därför, sedan sommaren 2020, upphört med kontant betalning för mat och dryck ombord på tåg med servering. 

Använd och samla SJ Prio-poäng i bistron

Som SJ Prio-medlem får du poäng på dina köp i bistron. Det är bara att visa upp ditt SJ Prio-medlemskap i appen för personalen i kassan. Du kan även använda dina poäng för att betala i bistron.

Läs mer om att samla och använda poäng