Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Från 1 februari erbjuder vi bara varma och kalla drycker, snacks och godis till försäljning ombord. Men du som vill äta mat eller smörgåsar under resan kan även i fortsättningen förbeställa mat samtidigt som du bokar resan. Så fort vi ser att resandet ökar igen så kommer vi återgå till vårt ordinarie bistrosortiment. Bistron ombord på våra tåg håller öppet som vanligt men efter klockan 20:30 är det inte tillåtet att sitta i bistron. Det går däremot bra att du köper med dig från bistron och sedan sitter ned vid din plats.

Mat på snabbtågen och Intercity

Trekantsmacka

Mat på nattågen

Kaffe och fika

Barnens favoriter

Barnens favoriter

I syfte att förhindra smittspridning* ber vi dig att hålla avstånd till andra personer i bistron; inte bilda kö samt sitta vid ett bord när du äter och dricker eller ta med mat och dryck till din plats. 

* I enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer.  

Mat och dryck på SJ Regionaltåg

Det finns ingen försäljning av mat och dryck på våra regionaltåg. Men på vissa avgångar ingår frukost i biljettpriset om du har en 1 klassbiljett och påbörjar din resa i Linköping, Norrköping eller Örebro. Frukosten hämtar du på Pressbyrån.

Vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri

I vårt ordinarie utbud i bistron ingår vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri mat. All mat som är märkt vegetarisk är också vegansk.

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost kan du göra det när du bokar din resa.

Gluten- och laktosfri barnrätt (köttbullar med glutenfri pasta och grönsaksstavar) kan förbeställas när du bokar resan.

1 klass SJ Snabbtåg

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost behöver vi ha din beställning senast 24 timmar innan avgång. Kontakta oss på 0771–75 75 75 eller via vår chatt.

Dagens rätt 1 klass finns som vegetarisk/vegan/glutenfri/laktosfri och beställs när du bokar resan. 

Alkoholhaltiga drycker

På våra tåg serveras alkoholhaltiga drycker endast till den som fyllt 18 år. Medhavd alkohol får inte förtäras ombord. Alkohol köpt ombord får inte medföras av tåget.

Inom Sverige serveras alkohol på SJs tåg från klockan 11:00 och i Norge från klockan 08:00.

Stopp för servering av alkohol efter klockan 20

Regeringen har infört ett tillfälligt förbud mot försäljning av alkoholhaltiga drycker efter klockan 20:00. Bistron ombord på våra tåg håller öppet som vanligt men efter klockan 20:30 är det inte tillåtet att sitta i bistron. Det går däremot bra att du köper med dig från bistron och sedan sitter ned vid din plats.

Kontantfritt hos SJ

Allt fler väljer att betala med andra betalmedel än kontanter på SJ numera. Vi har därför, sedan den 15 juni 2020, upphört med kontant betalning för mat och dryck ombord på tåg med servering. 

 

SJ Prio

Som SJ Prio-medlem får du poäng på dina köp i bistron. Du kan också handla för dina poäng.

Läs mer om att samla och använda poäng