Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Mat på tåget

Halva poängen med resan är att äta gott! I SJs bistro erbjuder vi gofika, mat och dryck på tåget. Så njut av maten ombord. På denna sida har vi samlat aktuella menyer och prislistor.

Nytt för sommaren!

Nu utökar vi utbudet av gofika med en blåbärsmuffins. Dessutom har vi just nu prova på-pris på våra kanelbullar, endast 15 kr!

Dessutom har flera nya rätter med ekologiska och närodlade råvaror gjort entré i bistron. Vad sägs om en caesarwrap med ekologisk svensk kyckling, ost från Sju gårdar i Uppland, smör från Hedemora samt vitkål och potatis från Wålstedts gård i Dala-Floda? Annars kanske en hummuswrap med svensk hummus gjord på gula ärtor som också är vegansk eller en varm pastarätt med tomatsås och persiljepesto från Wålstedts gård lockar?

Trekantsmacka
Kaffe och fika
Barnens favoriter

Vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri

I vårt ordinarie utbud i bistron ingår vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri mat. 

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegansk frukost gör du det när du bokar din resa.

Gluten- och laktosfri barnrätt (köttbullar med glutenfri pasta och grönsaksstavar) kan förbeställas när du bokar resan.

Specialkost i 1 klass och 2 klass Lugn på SJ Snabbtåg

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegansk frukost behöver du kontakta SJ Kundservice via telefon eller vår chatt med din beställning senast 24 timmar innan avgång.

Dagens rätt 1 klass finns som vegetarisk/vegan/glutenfri/laktosfri och beställs när du bokar resan. 

Alkoholhaltiga drycker

På våra tåg serveras alkoholhaltiga drycker endast till den som fyllt 18 år. Medhavd alkohol får inte förtäras ombord. Alkohol köpt ombord får inte tas med av tåget.

Inom Sverige serveras alkohol på SJs tåg från klockan 11:00 och i Norge från klockan 08:00.

Mat på SJ Regionaltåg

Det finns ingen försäljning av mat och dryck på våra regionaltåg. Men på vissa avgångar ingår frukost i biljettpriset om du är SJ Prio-medlem med en 1 klass-biljett och påbörjar din resa i Linköping, Norrköping eller Örebro. Frukosten hämtar du på Pressbyrån.

Kontantfritt i bistron

Allt fler väljer att betala med andra betalmedel än kontanter när de handlar hos oss. Vi har därför, sedan sommaren 2020, upphört med kontant betalning för mat och dryck ombord på tåg med servering. 

Använd och samla SJ Prio-poäng i bistron

Som SJ Prio-medlem får du poäng på dina köp i bistron. Det är bara att visa upp ditt SJ Prio-medlemskap i appen för personalen i kassan. Du kan även använda dina poäng för att betala i bistron.

Läs mer om att samla och använda poäng