Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

mat på tåget

Halva poängen med att resa är att äta gott! 

Fira räkmackans dag och laga Sveriges populäraste räksmörgås hemma!

Under april tog vår räksmörgås en paus från bistron. Längtan efter den växte sig allt större och runt om i landet började människor återskapa den hemmavid. Hashtaggen räkmacka exploderade och sociala medier fylldes av bilder på mer eller mindre lockande smörgåsar. Vi kände att vi var tvungna att agera. 

För att stilla er längtan har vi slagit oss samman med Coop och publicerat vårt "hemliga" recept med inköpslista på coop.se Dessutom är originalet tillbaka ombord igen!

Fikanyheter i bistron!

Härligt seg chokladcookie och blåbärsfyllda muffins. Pris: 20:- styck eller 29:- tillsammans med kaffe (1 200 poäng).

Mat på snabbtågen och Intercity

Trekantsmacka

Mat på nattågen

Kaffe och fika

Barnens favoriter

Barnens favoriter

Nu är det återigen möjligt att förbeställa mat för resor från och med 1 november 2020! 

I syfte att förhindra smittspridning* ber vi dig att hålla avstånd till andra personer i bistron; inte bilda kö samt sitta vid ett bord när du äter och dricker eller ta med mat och dryck till din plats. 

* I enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer.  

Ekologiskt och närodlat i bistron och 1 klass

Kalf & Hansens ekologiska rätter och smörgåsar finns på alla våra tåg med servering och är inget annat än små smaksensationer, om vi får säga det själva. Men så är de också tillagade på närodlade, ekologiska grönsaker och ekologiskt kött från småskaliga gårdar runt om i Sverige. Helt enkelt för att maten blir godast när råvarorna är som allra bäst. Allt lagas under hantverksmässiga former i Kalf & Hansens restaurang i Hammarby Sjöstad.

Mat och dryck på SJ Regionaltåg

Det finns ingen försäljning av mat och dryck på våra regionaltåg. Men på vissa avgångar ingår frukost i biljettpriset om du har en 1 klassbiljett och påbörjar din resa i Linköping, Norrköping eller Örebro. Frukosten hämtar du på Pressbyrån.

Vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri

I vårt ordinarie utbud i bistron ingår vegetarisk/vegan, gluten- och laktosfri mat. All mat som är märkt vegetarisk är också vegansk.

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost kan du göra det när du bokar din resa.

Gluten- och laktosfri barnrätt (köttbullar med glutenfri pasta och grönsaksstavar) kan förbeställas när du bokar resan.

1 klass SJ Snabbtåg

Vill du beställa laktosfri, glutenfri eller vegetarisk frukost behöver vi ha din beställning senast 24 timmar innan avgång. Kontakta oss på 0771–75 75 75 eller via vår chatt.

Dagens rätt 1 klass finns som vegetarisk/vegan/glutenfri/laktosfri och beställs när du bokar resan. 

Alkoholhaltiga drycker

På våra tåg serveras alkoholhaltiga drycker endast till den som fyllt 18 år. Medhavd alkohol får inte förtäras ombord. Alkohol köpt ombord får inte medföras av tåget.

Inom Sverige serveras alkohol på SJs tåg från klockan 11:00 och i Norge från klockan 08:00.

SJ Prio

Som SJ Prio-medlem får du poäng på dina köp i bistron. Du kan också handla för dina poäng.

Läs mer om att samla och använda poäng

Kontantfritt hos SJ

Allt fler väljer att betala med andra betalmedel än kontanter på SJ numera. Vi har därför, sedan den 15 juni 2020, upphört med kontant betalning för mat och dryck ombord på tåg med servering.