Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Göteborg - Malmö

Enkelt, snabbt och bekvämt med SJ!

På sträckan Malmö - Göteborg erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Malmö och Göteborg kör vi snabbtåg.

Tåg Malmö - Göteborg, det bästa sättet att resa mellan syd- och västkusten

Att resa med SJ är smidigt, snabbt och bekvämt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna. Dessutom kan du använda din restid till att jobba, plugga, eller bara luta dig tillbaka, slappna av och hämta ny energi. Varför inte också passa på att unna dig något gott att äta i vår bistro?

Många avgångar att välja mellan

SJ kör dagligen cirka 7 avgångar* i vardera riktning med våra snabbtåg X 2000 och SJ 3000.

* Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger.

Snabb restid med våra snabbtåg

Restiden Göteborg till Malmö, och omvänt, med våra snabbtåg är ca 2,5 timmar. 

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Malmö och Göteborg ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Bra Miljöval 

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra Miljöval.

Ät gott under resan

Med snabbtåget kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår dessutom gratis frukost ombord på våra morgonavgångar och gratis kaffe/te och tilltugg under hela resan.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Slappna av i SJ Lounge

I våra lounger i Malmö och Göteborg kan du som reser i 1 klass eller som är SJ Prio-medlem på svart nivå ta det lugnt inför eller efter din resa.

Jämför restiden mellan centrala Malmö och centrala Göteborg med tåg, bil och buss

Tåget

Resa med SJ Snabbtåg mellan Malmö Central och Göteborg Centralstation tar drygt 2 timmar och 30 minuter.

Total restid: Ca 2,5 timmar.

Bilen

Med bil mellan Malmö C och Göteborg C tar det cirka 3 timmar beroende på tid på dygnet och trafiken.

Total restid: Ca 3 timmar.

Bussen

En bussresa mellan Malmö C och Nils Ericsson Terminalen i Göteborg tar cirka 3 timmar och 10 minuter.

Total restid: Drygt 3 timmar.

På plats i Malmö och Göteborg

SJ Lounge

På stationen

Både Malmö Central och Göteborg Centralstation erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På båda stationerna finns bl a gratis Wi-Fi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I både Malmö och Göteborg erbjuder vi våra resenärer i 1 klass eller SJ Prio-medlemmar på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du ta det lugnt, jobba, äta en bit mat eller ta en fika. Läs mer om våra lounger här.

Spårvagn vid Drottningtorget
Foto: Anders Wester

Ta dig runt stan

Västtrafik ansvarar för lokaltrafiken i Göteborg som består av tåg, pendeltåg, expressbuss, spårvagn, buss och båt. Från centralstationen utgår flertalet bussar, spårvagnar och tåg. För mer info, gå till vasttrafik.se

Skånetrafiken sköter Malmös kollektivtrafik och det finns bussar till samtliga områden i staden. Det är enkelt att ta sig runt med buss. För mer info, gå till skanetrafiken.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Malmö stadszon eller Göteborg stadszon. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Scandic Rubinen i Göteborg

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Både Scandic och First Hotels erbjuder boende i Malmö och Göteborg. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina SJ Prio-poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i hela Skandinavien, bl a i Malmö och Göteborg. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Malmö här och vår guide till Göteborg här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Göteborg eller Malmö med shopping, god mat och kul aktiviteter. Är du sötsugen får du t ex 10% rabatt på Ahlgrens pralinaskar i guld på Ahlgrens Konfektyr i Malmö och 15% på ett helt köp på Sjutton Kvadratmeter Lakrits i Göteborg! Se alla Din stad-erbjudanden här.