Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Göteborg - Lund

Enkelt, snabbt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Lund - Göteborg erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Lund och Göteborg kör vi snabbtåg.

Tåg Lund - Göteborg, det bästa sättet att resa längst med västkusten

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och miljövänligt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna. Inga bilköer, inget letande efter parkering och du kan använda din restid till att jobba, plugga, vila eller äta god mat i vår bistro.

Restid med SJ - 2h 25 min

Det snabbaste sättet att ta sig mellan Lund och Göteborg är med SJ-tåg, resan tar drygt 2 timmar och 25 minuter.

Restid med bil - 3h

Med bil mellan Lund C och Göteborg C tar det cirka 3 timmar beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss –  3h 30 min

Det är ungefär 26 mil mellan Lund och Göteborg. En bussresa cirka 3 timmar och 30 minuter.

Många avgångar att välja mellan

SJ kör dagligen cirka 7 avgångar* i vardera riktning med våra snabbtåg X 2000 och SJ 3000.

* Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger och ändras under sommaren.

Snabb restid med våra snabbtåg

Restiden Göteborg till Lund, och omvänt, med våra snabbtåg är ca 2 timmar och 25 minuter. 

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Lund och Göteborg ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval.

Ät gott under resan

Med snabbtåget kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår dessutom gratis frukost ombord på våra morgonavgångar och gratis kaffe/te och tilltugg under hela resan.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Slappna av i SJ Lounge

I vår lounge i Göteborg kan du som reser i 1 klass eller som är SJ Prio-medlem på svart nivå ta det lugnt inför eller efter din resa.

På plats i Malmö och Göteborg

På stationen

Både Lund Central och Göteborg Centralstation erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På båda stationerna finns bl a gratis Wi-Fi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I Göteborg erbjuder vi våra resenärer i 1 klass eller SJ Prio-medlemmar på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du ta det lugnt, jobba, äta en bit mat eller ta en fika. Läs mer om våra lounger här.

Ta dig runt stan

Västtrafik ansvarar för lokaltrafiken i Göteborg som består av tåg, pendeltåg, expressbuss, spårvagn, buss och båt. Från centralstationen utgår flertalet bussar, spårvagnar och tåg. För mer info, gå till vasttrafik.se

Skånetrafiken sköter Lunds lokaltrafik och det finns bussar till samtliga områden i staden. Det är enkelt att ta sig runt med buss. För mer info, gå till skanetrafiken.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Scandic erbjuder boende i både Lund och Göteborg, medan First Hotels erbjuder boende i Göteborg. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina SJ Prio-poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i hela Skandinavien, bl a i Lund och Göteborg. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Lund här och vår guide till Göteborg här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Göteborg eller Lund med shopping, god mat och kul aktiviteter. Är du sötsugen får du t ex 15% på ett helt köp på Sjutton Kvadratmeter Lakrits i Göteborg och du går 2 till priset av 1 på Kulturen i Lund. Se alla Din stad-erbjudanden här.