Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

tidningen kupé

Läs de senaste numren av vår ombordtidning Kupé

Siv Rönnholm

Fråga lokföraren i Kupé, läs här

Siv Rönnholm är "Fråga lokföraren" i Kupé. I varje nummer knåpar lokföraren från Östersund ihop svar på era klurigaste frågor om järnvägens värld.

Mathias Dahlgren på omslaget till Kupé september 2020

Kupés septembernummer ute nu

Mathias Dahlgren är kocken som kan strössla med medaljer och utmärkelser. Men nu gör han inte längre saker för att bevisa något för någon annan. Han vill bara göra det riktigt bra, och nu är det nya grejer på gång. Och med september kommer trädgårdsprakt och goda chanser till fina fynd i svampskogen. Vi guidar dig. Och så var det det här med att alla plötsligt vill skaffa hund.

Gustav Lindh på omslaget till Kupé juli/augusti 2020

Kupés sommarnummer ute nu

Gustav Lindh är ett av de mest lysande stjärnskotten på den svenska skådespelarhimlen. Han är en av de få som kom in på scenskolan på första försöket, men det var inte tack vare någon djupare kunskap om teater. Nu hyllas han för rollen som Aron i ”Älska mig”, men han har hunnit med betydligt mer än så. Möt också Carina Bergfeldt, SVTs USA-korrespondent som nu är hemma i Stockholm och nybliven mamma.

Veronica Maggio på omslaget till Kupé juni 2020

Kupés juninummer ute nu

Trots stjärnstatusen funderar Veronica Maggio ibland på om hon verkligen duger. Vi får komma henne nära i en fin intervju. Hur blir det med resandet i sommar? Vi ger tips på både härliga svenska resmål och alternativa ”resor” för dig som vill hålla dig hemma. Dessutom en härlig sommarbilaga med fantastiska saker att upptäcka i hela Sverige.

Olle Carlsson på omslaget till Kupé maj 2020

Kupés majnummer ute nu 

Olle Carlsson är prästen som fyllde kyrkbänkarna men nu går vidare för ett nytt arbete för att öppna upp nya rum för vår existentiella tomhet. Han vill helt enkelt satsa på ett andligt Friskis & Svettis. Du får också följa med Petter till hans älskade Koster och så tar vi oss till Orsa stationshus, med sin härliga gammaldags glamour.

Gina Dirawi på omslaget till Kupé april 2020

Kupés aprilnummer ute nu 

I Kupés nya aprilnummer möter vi programledaren Gina Dirawi. Hon mordhotades efter sin insats som julvärd på SVT, men är nu tillbaka i rampljuset med sin första roman. Dessutom kikar vi in hos konstnären Alexander Klingspor och guidar till cykelsemester på Själlands riviera. 

Rockfotografen Emma Svensson på omslaget till Kupé mars 2020

Kupés marsnummer ute nu 

Möt rockfotografen Emma Svensson som blev dumpad sex veckor efter sitt drömbröllop – och läkte kärlekssorgen genom att bestiga 49 bergstoppar i Europa på ett år. Dessutom i nya numret av Kupé: grönaste och coolaste weekendtipsen i Göteborg, en stor studieguide och Fråga Lokföraren, som svarar på barnens nyfikna tågfrågor.

Glada Hudik-teatern på omslaget till Kupé januari/februari 2020

Glada Hudik och Nattavaara i nya Kupé

Glada Hudik-teatern gör entré på catwalken, 15 iskalla vinterbad, Niklas Strömstedts tågvanor och ett nattågsbesök till kylan och tystnaden i Nattavaara norr om polcirkeln. Det och mycket mer hittar du i Kupés första nummer för det nya decenniet.

Charlotte Gyllenhammar på omslaget till Kupé december 2019

Bästa julklappsresorna i nya Kupé, läs här

Bästa och mest klimatsmarta julklappen är skräddarsydda upptäcktsresor dit tåget tar dig. Vad sägs om arktisk romantik i Luleås vildmark, tågluff deluxe i Norge och kunglig kondissafari i Stockholm? Missa inte vinteräventyr längs Inlandsbanan, låttext-frossa med Bo Kaspers Orkester, konstsnack med Charlotte Gyllenhammar – och möt SJs tågvärd Ronny Maarud som har flera likheter med jultomten.  

Jimmy Durmaz på omslaget till Kupé oktober 2019

Stor fjällguide i nya Kupé nov 2019, läs här

Kupés novembernummer bjuder på vinterns bästa fjällguide för alla sorters skidälskare. Toppklassiga längdspår i Åsarna, tågnära offpist i Abisko och Narvik, barnens bästa backar i Järvsö och Idre Himmelsfjäll, skidträning med yoga i Bruksvallarna och mycket mer. Vi tar pulsen på fotbollsspelaren Jimmy Durmaz som vill få unga killar att prata schystare i omklädningsrummen – och besöker nya Nationalmuseum för att njuta av deras mat.

Lars Winnerbäck på omslaget till Kupé oktober 2019

Lars Winnerbäck talar ut i nya Kupé okt 2019, läs här

Turnéaktuella Lars Winnerbäck avslöjar hur nya kärleken fått honom att acceptera kändisskapet. En nattågsresa med barn som slutar på Kebnekaises topp. Crister Fritzson lagar pasta som ska serveras i SJs bistro. Dessutom en göteborgsk rundtur i fotspåren av dramaserien ”Vår tid är nu”. Allt detta hittar du i Kupés nya oktobernummer.

Suzanne Reuter på omslaget till Kupé september 2019

Höstens första Kupé ute nu, läs här

Sveriges roligaste (och hemligaste) skådespelardrottning Suzanne Reuter når nya höjder i karriären efter 60. Möt barndomsvännerna Gustaf Skarsgård och Matias Varela, som för första gången gör storroller mot varandra i höstens filmsnackis 438 dagar. Dessutom höstens härligaste outdooräventyr – allt i Kupés septembernummer.