Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

tidningen kupé

Läs de senaste numrena av vår ombordtidning Kupé

Fråga lokföraren Daniel Bergman

Fråga lokföraren i Kupé

Daniel Bergman är "Fråga lokföraren" i Kupé. I varje nummer knåpar lokföraren från Karlstad ihop svar på era klurigaste frågor om järnvägens värld.

Kupé september 2019

Höstens första Kupé ute nu

Sveriges roligaste (och hemligaste) skådespelardrottning Suzanne Reuter når nya höjder i karriären efter 60. Möt barndomsvännerna Gustaf Skarsgård och Matias Varela, som för första gången gör storroller mot varandra i höstens filmsnackis 438 dagar. Dessutom höstens härligaste outdooräventyr – allt i Kupés septembernummer.

Kupé juli-augusti 2019

Kupés fullspäckade sommarnummer är ute nu!

Möt trädgårdsgurun Ernst Kirchsteiger som skippat barfotalivet och Weeping Willows-stjärnan Magnus Carlsson som blivit miljöaktivist. Lär dig allt om de sju dödssynderna och ta tåget till härliga sommarsmaker: Vätternkräftor från Vadstena, jazziga matupplevelser i Jämtland och vinprovning på östgötaslätten.

Kupé juni 2019

Missa inte Kupé juni – med stor guide till Sommarsverige

I Kupés juninummer möter du turnéaktuella Silvana Imam och simdrottningen Therese Alshammar, som skriver barnbok. Dessutom: semesterlyx med tåg i Danmark och en matig guide till Sommarsverige – med 384 tips från landskap till landskap.

Kupé maj 2019

Nordens hotellkung i nya Kupé

Kupés majnummer bjuder på Sveriges bästa norgehistoria, den smått galne och mycket passionerade hotellkungen Petter Stordalen. Vi krossar de falska myterna om tågresandet. Dessutom bjuder SJs eget tågluffarproffs Dan Olofsson på sina bästa tips inför sommarens Europaresa, Paolo Roberto visar hur du tränar ombord – och missa inte listan över Oslos hetaste krogar!

Kupé junior, våren 2019

Nya Kupé Junior ute nu

Simstjärnan Sarah Sjöström berättar om hur hon gillade att träna mot killar och hur hon lärt sig att inte sura för länge när hon förlorar. Vi pratar känslor med Eric Saade och följer Kevin, 12, som träffat mästerkockarna på tv. Dessutom bästa testet: Vilken tågtyp är du under tågresan?

Kupé april 2019

Kupés aprilnummer ute nu

Vi tipsar om tio fantastiska pensionatpärlor, från Turisthotellet i Omberg till Sikfors herrgård i Västmanland. Curlingdrottningarna i Team Anna Hasselborg lämnar inget åt slumpen i jakten på nya guldmedaljer. Mr Robot-stjärnan Martin Wallström avslöjar drömmen som tog honom från Uddevalla till sina filmdrömmars mål i USA. Dessutom: följ med tågvärden Rasmus under en arbetsdag på X 2000 mellan Stockholm och Göteborg.

Kupé mars 2019

Nya Kupé ute nu

Möt Mia Skäringer och Hampus Nessvold som i strålkastarens ljus vrider och vänder på begreppen kvinnligt och manligt. Vi bjuder också på restips till sju häftiga nationalparker, tar tempen på skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist och träffar Rasmus som tog tåget på jobbresan från Dalarna till Schweiz. Och förstås vårens stora studieguide.

Kupé januari-februari 2019

Nya Kupé möter Ola Salo

I Kupés fullspäckade dubbelnummer för januari/februari står stjärnorna på rad. Vad sägs om popikonen Ola Salo, folkkäre Fredrik Lindström - och skidstjärnan André Myhrer som laddar för guld vid hemma-VM? Läs också om sju retro-skidorter i Åres skugga och den tågresande mormodern i Kramfors som gjort en SJ-tatuering på armen.

Kupé Junior, vinter 2019

Vinterns Kupé Junior ute nu

Popidolen Benjamin Ingrosso avslöjar varför han uppträdde för mattanterna i skolan medan skolkompisarna spelade fotboll. Vi träffar 12-åriga armbryterskan Zilan i Flen som vunnit två SM-guld och går på skattjakt bland mumier på Medelhavsmuseet. Dessutom massor om modelljärnvägar, månresor och pyssel och knåp.

Kupé december 2018

Julfrossa i nya Kupé

Emma Bucht fick prestigeuppdraget att regissera årets julkalender i SVT. Roger Dupé har gjort resan från den tuffa uppväxtmiljön i förorten till en internationell modellkarriär. Vi möter dem båda i Kupés decembernummer. Dessutom blir det julfrossa: Vi avslöjar sanningen bakom julens symboler(du vet väl att Jesus troligen föddes i oktober?) och tipsar om den perfekta julklappen: tio resor med tåg som ger maximal reslust. Missa inte heller kärleksstoryn om Magdalena och Victor vars flirt på tåget till jobbet ledde till frieri på järnvägsstationen.

Kupé november 2018

Möt Linnéa Claeson i nya Kupé

I Kupés novembernummer berättar Linnéa Claeson, aktivist och folkets röst genom Instagramkontot Assholesonline, om konsten att vara modig och "bara köra". Även när man är livrädd. Missa inte vinterns mest maxade fjällguide. Vi bjuder på 19 frostiga skidtips: från långhelg i minus 30 grader i Nattavaara, lyxhotell i Fjällnäs till topptur i Skäckerfjällen. Inför Farsdag spanar vi på papparollen genom tiderna – och kartlägger vad som händer bakom kulisserna på SJ vid en stor försening. Dessutom avslöjar ekonomiprofessor Micael Dahlén att slumpen är död.