Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

tidningen kupé

Här hittar du det senaste numret av Tidningen Kupé, vår ombordtidning.

Du hittar även tidigare nummer av Tidningen Kupé, kändisarnas bästa tågminnen och Fråga lokföraren. Trevlig läsning!

Fråga lokföraren Daniel Bergman

Fråga lokföraren i Kupé

Daniel Bergman är "Fråga lokföraren" i Kupé. I varje nummer knåpar lokföraren från Karlstad ihop svar på era klurigaste frågor om järnvägens värld.

Nordens hotellkung i nya Kupé

Kupés majnummer bjuder på Sveriges bästa norgehistoria, den smått galne och mycket passionerade hotellkungen Petter Stordalen. Vi krossar de falska myterna om tågresandet. Dessutom bjuder SJs eget tågluffarproffs Dan Olofsson på sina bästa tips inför sommarens Europaresa, Paolo Roberto visar hur du tränar ombord – och missa inte listan över Oslos hetaste krogar!

Nya Kupé Junior ute nu

Simstjärnan Sarah Sjöström berättar om hur hon gillade att träna mot killar och hur hon lärt sig att inte sura för länge när hon förlorar. Vi pratar känslor med Eric Saade och följer Kevin, 12, som träffat mästerkockarna på tv. Dessutom bästa testet: Vilken tågtyp är du under tågresan?

Kupés aprilnummer ute nu

Vi tipsar om tio fantastiska pensionatpärlor, från Turisthotellet i Omberg till Sikfors herrgård i Västmanland. Curlingdrottningarna i Team Anna Hasselborg lämnar inget åt slumpen i jakten på nya guldmedaljer. Mr Robot-stjärnan Martin Wallström avslöjar drömmen som tog honom från Uddevalla till sina filmdrömmars mål i USA. Dessutom: följ med tågvärden Rasmus under en arbetsdag på X 2000 mellan Stockholm och Göteborg.

Nya Kupé ute nu

Möt Mia Skäringer och Hampus Nessvold som i strålkastarens ljus vrider och vänder på begreppen kvinnligt och manligt. Vi bjuder också på restips till sju häftiga nationalparker, tar tempen på skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist och träffar Rasmus som tog tåget på jobbresan från Dalarna till Schweiz. Och förstås vårens stora studieguide.

Ola Salo i Kupé nr 1 och 2 2019

Nya Kupé möter Ola Salo

I Kupés fullspäckade dubbelnummer för januari/februari står stjärnorna på rad. Vad sägs om popikonen Ola Salo, folkkäre Fredrik Lindström - och skidstjärnan André Myhrer som laddar för guld vid hemma-VM? Läs också om sju retro-skidorter i Åres skugga och den tågresande mormodern i Kramfors som gjort en SJ-tatuering på armen.

Kupé Junior nr 1 2019

Vinterns Kupé Junior ute nu

Popidolen Benjamin Ingrosso avslöjar varför han uppträdde för mattanterna i skolan medan skolkompisarna spelade fotboll. Vi träffar 12-åriga armbryterskan Zilan i Flen som vunnit två SM-guld och går på skattjakt bland mumier på Medelhavsmuseet. Dessutom massor om modelljärnvägar, månresor och pyssel och knåp.

Julfrossa i nya Kupé

Emma Bucht fick prestigeuppdraget att regissera årets julkalender i SVT. Roger Dupé har gjort resan från den tuffa uppväxtmiljön i förorten till en internationell modellkarriär. Vi möter dem båda i Kupés decembernummer. Dessutom blir det julfrossa: Vi avslöjar sanningen bakom julens symboler(du vet väl att Jesus troligen föddes i oktober?) och tipsar om den perfekta julklappen: tio resor med tåg som ger maximal reslust. Missa inte heller kärleksstoryn om Magdalena och Victor vars flirt på tåget till jobbet ledde till frieri på järnvägsstationen.

Möt Linnéa Claeson i nya Kupé

I Kupés novembernummer berättar Linnéa Claeson, aktivist och folkets röst genom Instagramkontot Assholesonline, om konsten att vara modig och "bara köra". Även när man är livrädd. Missa inte vinterns mest maxade fjällguide. Vi bjuder på 19 frostiga skidtips: från långhelg i minus 30 grader i Nattavaara, lyxhotell i Fjällnäs till topptur i Skäckerfjällen. Inför Farsdag spanar vi på papparollen genom tiderna – och kartlägger vad som händer bakom kulisserna på SJ vid en stor försening. Dessutom avslöjar ekonomiprofessor Micael Dahlén att slumpen är död. 

Persbrandt och Mede i Kupé nr 10 2018

Missa inte Kupés septembernummer!

Möt Mikael Persbrandt i nya numret av Kupé. Han har lämnat sitt destruktiva liv bakom sig och ställer sig på scen igen i höst – för första gången med Petra Mede. Läs vår guide till ett hållbart semesterresande med tio svenska resmål i världsklass, från Abiskos norrsken till ostronsafari i Grebbestad. Dessutom gör vi nedslag i Östersjöns surfvågor och tar pulsen på mästerkocken Björn Frantzén.

Kupé Junior nr 3 2018

Kupé Junior, höst 2018

De superpopulära danstjejerna Iza & Elle. Tvillingarna som lever för sina sparkcyklar. De minsta djuren i naturen. En plaskande testpatrull på äventyrsbadet Lost City. Vad har de gemensamt? De är alla med i Kupés Juniors nya höstnummer – det första som görs tillsammans med Kamratposten.

Alba August i Kupé nr 9 2018

Missa inte septembernumret av Kupé!

Nya stjärnskottet Alba August gestaltar en ung Astrid Lindgren i höstens stora dramafilm och avslöjar hur teaterklassen blev räddningen under en tuff skolgång. Vi listar de 25 finaste utsikterna i Sverige, från Kebnekajse i norr till Kullaberg i Skåne och möter de unga fotbollstjejerna i Eskilstuna som blev reklamfilmstjärnor för en dag.