Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

tidningen kupé

Läs de senaste numrena av vår ombordtidning Kupé

Siv Rönnholm

Fråga lokföraren i Kupè, läs här

Siv Rönnholm är "Fråga lokföraren" i Kupé. I varje nummer knåpar lokföraren från Östersund ihop svar på era klurigaste frågor om järnvägens värld.

Glada Hudik-teatern på omslaget till Kupé januari/februari 2020

VINN BILJETTER TILL GLADA HUDIKS NYA FILM CATWALK!

Catwalk har biopremiär 31 januari och vi ger 10 Kupéläsare chansen att vinna 2 biljetter var till filmen. Vill du vara med i utlottningen: Skriv en motivering till vem du vill bjuda med dig på filmen och varför + din postadress och mejla (senast 29/2) till: kupe@klintbergnilehn.se

Läs hela januari-/februari-numret av tidningen Kupé

Charlotte Gyllenhammar på omslaget till Kupé december 2019

Bästa julklappsresorna i nya Kupé, läs här

Bästa och mest klimatsmarta julklappen är skräddarsydda upptäcktsresor dit tåget tar dig. Vad sägs om arktisk romantik i Luleås vildmark, tågluff deluxe i Norge och kunglig kondissafari i Stockholm? Missa inte vinteräventyr längs Inlandsbanan, låttext-frossa med Bo Kaspers Orkester, konstsnack med Charlotte Gyllenhammar – och möt SJs tågvärd Ronny Maarud som har flera likheter med jultomten.  

Jimmy Durmaz på omslaget till Kupé oktober 2019

Stor fjällguide i nya Kupé nov 2019, läs här

Kupés novembernummer bjuder på vinterns bästa fjällguide för alla sorters skidälskare. Toppklassiga längdspår i Åsarna, tågnära offpist i Abisko och Narvik, barnens bästa backar i Järvsö och Idre Himmelsfjäll, skidträning med yoga i Bruksvallarna och mycket mer. Vi tar pulsen på fotbollspelaren Jimmy Durmaz som vill få unga killar att prata schystare i omklädningsrummen – och besöker nya Nationalmuseum för att njuta av deras mat.

Lars Winnerbäck på omslaget till Kupé oktober 2019

Lars Winnerbäck talar ut i nya Kupé okt 2019, läs här

Turnéaktuella Lars Winnerbäck avslöjar hur nya kärleken fått honom att acceptera kändisskapet. En nattågsresa med barn som slutar på Kebnekaises topp. Crister Fritzson lagar pasta som ska serveras i SJs bistro. Dessutom en göteborgsk rundtur i fotspåren av dramaserien ”Vår tid är nu”. Allt detta hittar du i Kupés nya oktobernummer.

Suzanne Reuter på omslaget till Kupé september 2019

Höstens första Kupé ute nu, läs här

Sveriges roligaste (och hemligaste) skådespelardrottning Suzanne Reuter når nya höjder i karriären efter 60. Möt barndomsvännerna Gustaf Skarsgård och Matias Varela, som för första gången gör storroller mot varandra i höstens filmsnackis 438 dagar. Dessutom höstens härligaste outdooräventyr – allt i Kupés septembernummer.

Ernst Kirchsteiger på omslaget till Kupé juli-augusti 2019

Kupés fullspäckade sommarnummer är ute nu, läs här!

Möt trädgårdsgurun Ernst Kirchsteiger som skippat barfotalivet och Weeping Willows-stjärnan Magnus Carlsson som blivit miljöaktivist. Lär dig allt om de sju dödssynderna och ta tåget till härliga sommarsmaker: Vätternkräftor från Vadstena, jazziga matupplevelser i Jämtland och vinprovning på östgötaslätten.

Silvana Imam på omslaget till Kupé juni 2019

Missa inte Kupé juni 2019 med stor guide till Sommarsverige, läs här

I Kupés juninummer möter du turnéaktuella Silvana Imam och simdrottningen Therese Alshammar, som skriver barnbok. Dessutom: semesterlyx med tåg i Danmark och en matig guide till Sommarsverige – med 384 tips från landskap till landskap.

Petter Stordalen på omslaget till Kupé maj 2019

Nordens hotellkung i Kupé maj 2019, läs här

Kupés majnummer bjuder på Sveriges bästa norgehistoria, den smått galne och mycket passionerade hotellkungen Petter Stordalen. Vi krossar de falska myterna om tågresandet. Dessutom bjuder SJs eget tågluffarproffs Dan Olofsson på sina bästa tips inför sommarens Europaresa, Paolo Roberto visar hur du tränar ombord – och missa inte listan över Oslos hetaste krogar!

Sarah Sjöström på omslaget till Kupé junior, våren 2019

Nya Kupé Junior ute nu, läs här

Simstjärnan Sarah Sjöström berättar om hur hon gillade att träna mot killar och hur hon lärt sig att inte sura för länge när hon förlorar. Vi pratar känslor med Eric Saade och följer Kevin, 12, som träffat mästerkockarna på tv. Dessutom bästa testet: Vilken tågtyp är du under tågresan?

Anna Hasselborg på omslaget till Kupé april 2019

Kupé april 2019 ute nu, läs här

Vi tipsar om tio fantastiska pensionatpärlor, från Turisthotellet i Omberg till Sikfors herrgård i Västmanland. Curlingdrottningarna i Team Anna Hasselborg lämnar inget åt slumpen i jakten på nya guldmedaljer. Mr Robot-stjärnan Martin Wallström avslöjar drömmen som tog honom från Uddevalla till sina filmdrömmars mål i USA. Dessutom: följ med tågvärden Rasmus under en arbetsdag på X 2000 mellan Stockholm och Göteborg.

Mia Skäringer och Hampus Nessvold på omslaget till Kupé mars 2019

Nya Kupé mars 2019 ute nu, läs här

Möt Mia Skäringer och Hampus Nessvold som i strålkastarens ljus vrider och vänder på begreppen kvinnligt och manligt. Vi bjuder också på restips till sju häftiga nationalparker, tar tempen på skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist och träffar Rasmus som tog tåget på jobbresan från Dalarna till Schweiz. Och förstås vårens stora studieguide.