Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Göteborg - Halmstad

Enkelt, snabbt och klimatsmart med SJ!

På sträckan Halmstad - Göteborg erbjuder vi biljetter fr. 195 kr i 2 klass och fr. 295 kr i 1 klass.

Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr. 166 kr!

Mellan Halmstad och Göteborg kör vi snabbtåg.

Tåg Halmstad - Göteborg, det bästa sättet att resa längst med västkusten

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och miljövänligt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna. Inga bilköer, inget letande efter parkering och du kan använda din restid till att jobba, plugga, vila eller äta god mat i vår bistro.

Restid med SJ - 1h 15 min

Det snabbades sättet att resa mellan Halmstad och Göteborg är med SJ-tåget. Resan tar cirka 1 timme och 15 minuter.

Restid med bil - 1h 45 min

Med bil mellan Halmstad C och Göteborg C tar det cirka 1 timme och 45 minuter beroende på tid på dygnet och trafiken.

Restid med buss –  1h 45 min

Det är ungefär 14 mil mellan Halmstad och Göteborg. En bussresa cirka 1 timme och 45 minuter.

Många avgångar att välja mellan

SJ kör dagligen cirka 7 avgångar* i vardera riktning med våra snabbtåg X 2000 och SJ 3000.

* Antalet avgångar kan skilja sig mellan vardagar och helger och ändras under sommaren.

Snabb restid med våra snabbtåg

Restiden Göteborg till Halmstad, och omvänt, med våra snabbtåg är ca 1 timme och 15 minuter. 

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Halmstad och Göteborg ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord?

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval.

Ät gott under resan

Med snabbtåget kan du förbeställa mat när du bokar din resa. I 1 klass ingår dessutom gratis frukost ombord på våra morgonavgångar och gratis kaffe/te och tilltugg under hela resan.

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Slappna av i SJ Lounge

I vår lounge i Göteborg kan du som reser i 1 klass eller som är SJ Prio-medlem på svart nivå ta det lugnt inför eller efter din resa.

På plats i Halmstad och Göteborg

På stationen

Göteborg Centralstation erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På både Göteborgs och Halmstads centralstationer finns bl a gratis wifi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se

SJ Lounge

I Göteborg erbjuder vi våra resenärer i 1 klass eller SJ Prio-medlemmar på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du ta det lugnt, jobba, äta en bit mat eller ta en fika. Läs mer om våra lounger här.

Ta dig runt stan

Västtrafik ansvarar för lokaltrafiken i Göteborg som består av tåg, pendeltåg, expressbuss, spårvagn, buss och båt. Från centralstationen utgår flertalet bussar, spårvagnar och tåg. För mer info, gå till vasttrafik.se

Hallandstrafiken sköter Halmstads kollektivtrafik och det finns bussar till samtliga områden i staden. Det är enkelt att ta sig runt med buss. För mer info, gå till hallandstrafiken.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger du förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Boende

SJ Prio samarbetar med Scandic och First Hotels vilket innebär att du som är SJ Prio-medlem kan använda  dina poäng till att boka hotellnätter. Scandic erbjuder boende i Halmstad och Göteborg, First Hotels har boende i Göteborg. Läs mer om vilka hotell du kan använda dina poäng på och hur du gör här.

Hotellpremien

Du som är SJ Prio-medlem kan även växla in dina SJ Prio-poäng till värdebevis hos Hotellpremien som kan användas för att boka övernattningar om 2-5 nätter. Hotellpremien erbjuder ett stort urval av prisvärda hotellövernattningar i hela Skandinavien, bl a i Halmstad och Göteborg. För att boka boende via Hotellpremien behöver du även var medlem hos Coop. Gå till vår poängshop för att växla in dina poäng. 

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Halmstad här och vår guide till Göteborg här.

SJ Prio Din stad

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Göteborg med shopping, god mat och kul aktiviteter. Är du sötsugen får du t ex 15% på ett helt köp på Sjutton Kvadratmeter Lakrits i Göteborg! Se alla Din stad-erbjudanden här.