Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåg Åre - Göteborg

Billigt, smidigt och smart med SJ!

På sträckan Åre - Göteborg erbjuder vi direktresor med SJ Nattåg eller resor med dagtåg och byte i Stockholm.

Nattåget avgår från Göteborg ca 19:30 och ankommer Åre ca 09:20, tillbaka avgår det Åre station ca 19:30 och ankommer Göteborg C ca 08:50.

Tåg Göteborg - Åre, det bästa sättet från västkusten till Skandinaviens alpina huvudstad

Att resa med SJ är smidigt, bekvämt och billigt

Med tåget reser du från stadskärna till stadskärna utan incheckningar eller transfer. Du kan använda restiden till att jobba, plugga, prata med vännerna eller bara vila. Dessutom åker du hela vägen enbart på el från förnybara källor!

Välj mellan avgång under både dag och natt

Med SJ Nattåg reser du medan du sover och vaknar utvilad!

Du kan även resa med dagtåg mellan Åre och Göteborg, då med byte i Stockholm.

Bara klimatsmarta resor

Vi kör bara på el från förnybara källor och 50 % av elen är dessutom märkt med Bra miljöval. Genom att välja tåget åker du klimatsmart från city till city!

Välj favoritplatsen

På tågen mellan Göteborg och Åre ingår alltid platsreservation och du väljer din placering själv. Fönster eller gång? Salong eller plats med bord? Överslaf eller underslaf?

Ät gott under resan

Under resan kan du handla i vår bistro ombord som har ett brett sortiment av maträtter, drycker, fika, snacks och godis.

Reser du i 1 klass ingår gratis frukost på nattåget och på våra morgonavgångar med SJ Snabbtåg. På snabbtåget kan du dessutom förbeställa mat när du bokar din resa.

Jämför restiden mellan centrala Göteborg och centrala Åre med tåg, flyg och bil

Tåget

Resan mellan Göteborg C och Åre tar cirka 11 timmar och 20 minuter. Väljer du nattåget tar det lite längre tid så att du hinner få din nattsömn, restiden är ca 13 timmar och 30 minuter.

Total restid: Ca 11 timmar och 20 minuter.

Flyget

Att resa från centrala Göteborg till centrala Åre med flyg innefattar transfer till/från flygplatsen (30+70 min med Flygbussarna och Flygtaxi), tid för incheckning och säkerhetskontroll (rek. tid 1 timme), eventuell väntan på bagage (ca 10-15 min) + själva flygresan som tar cirka 2 timmar och 40 minuter.

Total restid: Ca 5 timmar och 30 minuter.

Bilen

Med bil mellan Göteborg och Åre tar det cirka 10 timmar och 50 minuter beroende på tid på dygnet och trafiken.

Total restid: Ca 10 timmar och 50 minuter.

Res tidseffektivt!

Tåget kan kanske inte konkurrera med flyget när det kommer till restid, med att resa tidseffektivt betyder inte alltid att komma fram på kortast tid. På tåget behöver ingen tid gå till spillo!

På SJ Snabbtåg erbjuder vi gratis Wi-Fi och bekväma säten, vilket gör att du kan använda restiden till att t ex jobba eller plugga. Men det smartaste sättet att resa långt är med SJ Nattåg. Käka middag ombord, res medan du sover och vakna utvilad på din destination. Reser du i 1 klass ingår dessutom frukost ombord, eller hotellfrukost hos en av våra partners.

På plats i Göteborg och Åre

SJ Lounge

På stationen

Både Göteborgs centralstation och Station Åre erbjuder ett rikt utbud av shopping, service och mat. På båda stationerna finns bl a gratis Wi-Fi, förvaringsboxar och toaletter. Läs mer på dinstation.se och arestationshus.se

SJ Lounge

I Göteborg erbjuder vi dig som reser i 1 klass eller är SJ Prio-medlem på svart nivå att börja eller avsluta sin resa i SJ Lounge. Här kan du sitta ned en stund, använda gratis Wi-Fi till att jobba eller varför inte ta en kaffe? Läs mer om våra lounger här.

Foto: Anders Wester

Ta dig runt stan

Västtrafik ansvarar för lokaltrafiken i Göteborg som består av tåg, pendeltåg, expressbuss, spårvagn, buss och båt. Från centralstationen utgår flertalet bussar, spårvagnar och tåg. För mer info, gå till vasttrafik.se

Under vinterhalvåret tar du dig runt med Skistars skidbuss, i skidområdet från Duved i väster till Björnen i öster. Åre trafikeras även av reguljära bussar via Länstrafiken Jämtland. För mer info, gå till ltr.se

Anslutningsguiden

Om du ska resa kollektivt till eller från stationen så kan du få hjälp av Anslutningsguiden i SJs app. Anslutningsguiden ger dig förslag på passande avgångar och du kan sedan enkelt köpa en biljett giltig i Göteborg stadszon eller i Jämtlands länstrafik. Läs mer om Anslutningsguiden här.

Millestgården
Foto: STF

Boende

Sugen på en unik boendeupplevelse? Svenska Turistföreningen, STF, har ett rikstäckande nätverk, från norr till söder, och erbjuder möjligheten att bo på allt från vandrarhem till herrgårdar. Varför inte ta in på Millestgården Eco Lodge som ligger vid foten av fjället och vid stranden av älven i Åredalen? Eller tillbringa natten i natursköna Mölndal i Göteborg? Förresten, är du medlem i STF har du väl inte missat att du alltid har 10 % rabatt på SJ-resan? Läs mer på svenskaturistforeningen.se

Shopping och aktiviteter

Få tips om vad du kan göra och restaurangerna du inte får missa i våra stadsguider. Läs vår guide till Göteborg här och vår guide till Åre här.

Vi har samlat ihop massor av bra medlemserbjudanden för att du ska kunna fylla din vistelse i Göteborg med shopping, god mat och kul aktiviteter. T ex får du 20 % rabatt på entrén till Alfons Åbergs kulturhus. Se alla Din stad-erbjudanden här.

Vill du ha mer inspiration och tips på hur du får ut det mesta av din vistelse i Åre? Läs mer på aresweden.com