Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Biljett innan du går ombord på SJs tåg

Från den 1 november 2017 behöver du som reser med SJs tåg ha en giltig biljett innan du går ombord på tåget. 

Biljett innan du kliver ombord

Under senare år har möjligheterna att köpa biljett förändrats betydligt. Allt fler har upptäckt fördelarna med att köpa biljett snabbt och enkelt i någon av våra digitala kanaler. Idag köper 86% sin biljett via sj.se, SJs app eller SJs biljettautomater.

Betalning via Swish
I och med att vi numera erbjuder betalning via Swish, har vi ökat möjligheterna till snabba köp innan du kliver ombord på tåget. Swish används av över hälften av de som köper sin biljett i appen.

Läs om Swish och andra sätt att betala biljetten på

Möjligheten att köpa biljett i appen 10 minuter efter avgång försvinner 1 november
Endast ett fåtal resenärer (0,2%) har använt sig av möjligheten att köpa sin biljett i SJs app upp till 10 minuter efter tågets avgång, främst till köp av enkelbiljett på regionaltåg. 

Köp via telefon
Möjligheten att köpa biljett via 0771–75 75 75 kommer att finnas kvar, för exempelvis dig som inte har möjlighet att köpa via SJs app, sj.se, i en biljettautomat eller hos någon av SJs närmare 600 återförsäljare runt om i Sverige.

Här kan du köpa din biljett till SJs tåg:

Resa med TiB-tågen
Det är möjligt att köpa enkelbiljetter ombord på tågen i Bergslagen. Dessa biljetter säljs alltid till fullpris och endast i resenärskategorin vuxen. Du kan betala antingen kontant och eller med kort. Biljetterna gäller bara på det tåg du åker med när du köper biljetten. Det går alltså inte att köpa en biljett ombord med byte till annat tåg.

Kvinna går ombord på tåget